ZEVS Forum

Trenutno vreme (16.1.2009 - 31.1.2009)

Začel/a dajnar, 16. Januar 2009, 06:57:24

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

markokorosec.net

Tule se je malenkost ohladilo na okoli +2, a večinoma je že cel večer le rahel dež s snegom, a vse skupaj zanemarljiva količina. Piha pa burja okoli 40km/h.

Sem pa izmeril končno višino snega, znaša zavidljivih 20.5cm. Merjeno je pa po starih primorskih standardih, ki se na Krasu prenašajo iz roda v rod :icon_wink:

Windrun danes dobrih 670km, ta mesec 16.800km in smo v lovu na skupno 20.000km do konca meseca, saj se obeta burja vse do zadnjega dne :buttrock:

TWISTER

:icon_lol: :icon_lol: :icon_lol: primorski standard...pol si pa za Žirje še premalo napovedal...ali se bo posedel do četrtka :icon_lol:

tukaj ena rahla brozga pada...0,8

aja drugače pa Trzin 0,5cm, Črnuče, Jarše , Bežigrad 1cm potem pa začne rasti in v Kosezah 4-5cm

cezplotnik

Citat od: Pihe dne 27. Januar 2009, 22:47:44
Na žalost premalo poznam vaš kraj in bo to moje pisanje bolj ugibanje.Glede na smer vetrov na 850 Hpa, ki so praktično nad vso Slovenijo tvorili en del oboda ciklona - torej smer JV=>SV=>S=>SZ=>ZJ - sumim, da je marsikje prihajalo do fen efekta(pri meni je to zanesljivo!).Na prevojih proti nižjim predelom se je ta zrak grel in onemogočal ohlajanje na dnu kotlin.Razlika je bila ravno tolikšna,da je bila temperatura zraka in predvsem rosišča previsoka za začetek sneženja.
lahko, da sem tresknil mimo, ampak nekaj v zvezi s tem pa je sigurno bilo. :icon_question:

Ja, res je. Tudi na skrajnem severu Ljubljanske kotline je prišlo do tega efekta zaradi rahlega severnika oz. severovzhodnika (vir: avtomatska postaja ARSO na Krvavcu). Padavine slabijo od obronkov Kamiško Savinjskih Alp (konkretno Storižiškega pogorja) proti notranjosti kotline (Kranju). Rezultat tega so veilke razlike v višini snežne odeje (tako zaradi razlike v nadmorski višini kakor tudi fenizacije). V Kranju snežne odeje praktično ni, v Preddvoru je snega malo manj kot 10 cm, na najvišjem delu vasi Bašelj (nahaja se tik pod Storžičem) pa je snega 20+ cm, pa tudi padavine so tam obilnejše.

snowfrick

dež s snegom
+1.4
1016.0
98%

lahko noč

edit:3.18....kar lepo sneži pri +1.1

gore

Evo - elektrike ni, pa sem na UPSju  - upam, da zdrži  :icon_cry:

Laniše ob 4:00
0,2 stopinje
97% vlažnost
sneži
10 cm južnega snega

V Kamniku je snega že manj.
Bo pa veliko veliko plundre  :banghead:

urbang

Pri nas tudi ni bilo elektrike okoli 5 ure
snega je ponoči zapadlo okoli 5 cm, tako da ga imamo skupaj okoli 20 cm (moram izmeriti)  :drool:
T= 0°c

dajnar

Škofja Loka (Podlubnik)   28.01.2009 ob 6:30

Temp:+0,6°C
Vlaga:98%
Tlak:1009 mbar
Veter trenutno: brez vetra
Padavine v zadnji uri: 0,0 mm
Padavine danes: 1,0 mm
Padavine v zadnjih 24 urah: 12,0 mm

Trenutno brez padavin, megla.
za začetek WMR928NX

http://skofja-loka.zevs.si

bbator

Rahel dež s snegom 1°C. skupna količina snega 0,5cm. Katastrofa tale poslabšanje za Lj. Še dobr da grem u Nm u petek za čez vikend.
Ni vse v snegu, nekaj je tudi v nevihtah!

Perice

Temp. -1°C, brez padavin, snega pa zelo malo! :icon_sad: npr. v Celju je snega okrog 20cm (točne številke ne vem,ampak ko berem kolege iz foruma, ga je med 15 in 20cm), pri nas pa če ga je 5cm, je veliko!ne pomnim,kdaj je bilo v celju več snega kot pri nas! :icon_question:  pravkar sem se vrnil iz Velenja, kjer je rahlo rosilo pri 0°C!snega ni čisto nič, vse je zeleno. V bližnji Mislinji se pa vn iz snega ne vidijo več! :icon_smile: res zanimivo je to vreme, kakšne so razlike v cetrimetih iz kraja v kraj.

Lp
Ni nam lahko... :)

gregach

rahlo sneži, zelo dobre vendar goste snežinke, ampak učinka itak ni nič
je pa kr toplo
T=0.9°C
sneg že počasi leti s streh in dreves
skupna višina novozapadlega snega=26cm :clap:
"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."

stog

Ob 7. uri imamo 13cm.
O količini padavin pa popoldan.

MINIMAX

Lj-Polje
rahel dež s snegom
+0,1°C
včeraj in do danes 7:00 skupaj 23,3mm
2cm snega in brozge
MINIMAX
Lj-Polje

goldhorn

Citat od: Pihe dne 27. Januar 2009, 22:47:44
Na žalost premalo poznam vaš kraj in bo to moje pisanje bolj ugibanje.Glede na smer vetrov na 850 Hpa, ki so praktično nad vso Slovenijo tvorili en del oboda ciklona - torej smer JV=>SV=>S=>SZ=>ZJ - sumim, da je marsikje prihajalo do fen efekta(pri meni je to zanesljivo!).Na prevojih proti nižjim predelom se je ta zrak grel in onemogočal ohlajanje na dnu kotlin.Razlika je bila ravno tolikšna,da je bila temperatura zraka in predvsem rosišča previsoka za začetek sneženja.
lahko, da sem tresknil mimo, ampak nekaj v zvezi s tem pa je sigurno bilo. :icon_question:

Tudi pri nas je bila zaradi tega meja beline na 800+ nv....

georges

Zgleda, da smo jo tokrat na našem koncu najbolje odnesli, kar se tiče snega čisto v nižinah :). Le tako naprej :D
Zjutraj je še malo snežilo zdaj je pa suho.

ablak

Ob 07.00.h
Temp -1°C   
Zr.vl.   98 %

Oblačno, brez vetra. Količina novozapadlega snega je 26cm.