ZEVS Forum

Vremenska postaja-Bovec

Začel/a urša, 10. Maj 2007, 12:02:15

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Gorazd

Pozdravljen Pihe,

že nekaj časa me matra, kako to, da imaš okoli 4 mbare višji pritisk kot ostali. Danes je povsod okoli 1013mbar, pri tebi pa 1017mbar.
Drugače pa pohvale za postajo. Če bom rabil kdaj v prihodnosti kakšno pomoč, bom prav gotovo tudi tebe kaj vprašal ali pa se oglasil kar pri tebi. Saj sva oba primorca, ane.  :icon_lol: Dokler ne bom imel omogočeno širokopasovno povezavo, ne bo žal nobenih akcij.

Lep dan,
Gorazd

Mejte se radi

Pihe

Citat od: Gorazd dne 25. Maj 2007, 10:08:16
Pozdravljen Pihe,

že nekaj časa me matra, kako to, da imaš okoli 4 mbare višji pritisk kot ostali. Danes je povsod okoli 1013mbar, pri tebi pa 1017mbar.
Drugače pa pohvale za postajo. Če bom rabil kdaj v prihodnosti kakšno pomoč, bom prav gotovo tudi tebe kaj vprašal ali pa se oglasil kar pri tebi. Saj sva oba primorca, ane.  :icon_lol: Dokler ne bom imel omogočeno širokopasovno povezavo, ne bo žal nobenih akcij.

Lep dan,
Gorazd

Živijo!

S tem pritiskom tudi mene matra, kje je razlika ali napaka.Sploh, ko imam sedaj še kontrolno Mebus postajo in mi le-ta kaže točno 7 Mb manj, kot Oregonka(in to konstantno!). Bi bilo treba kaj naštelat izgleda. :icon_question:
Drugače pa se kar oglasi, bova kako neumno rekla. :icon_haha:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

Spc

ŠTROMAR

Pihe zanima me koliko je danes UV indeks v tvojem koncu. Hvala in lp.

Pihe

Citat od: ŠTROMAR dne 31. Maj 2007, 16:11:01
Pihe zanima me koliko je danes UV indeks v tvojem koncu. Hvala in lp.

Joj Štromar, ne vem. :icon_redface:
Namreč, me ni bilo doma, da bi gledal sproti, ker imam težave s softverom(poleg ostalega,hehe) pa podatkov z nove postaje še ne prenašam na PC. :shrug:
www.bovec-vreme.si

ŠTROMAR

ni problema Pihe, pa drugič ne. :icon_smile:

Pihe

Izgleda, da je na moji postaji crknil transmiter za prenos podatkov od vetromera. Po zamenjavi baterij namreč zadeva ne mrdne. :icon_cry:
Do nadaljnega pač podatki o smeri in hitrosti vetra z moje postaje ne bodo na voljo. :shrug:
Če ima kdo kako idejo, kaj bi lahko bilo narobe, naj mi prosim javi. :icon_wink:
www.bovec-vreme.si

Pihe

Torej po malce bolj poglobljenem "prijemu" mojega vetromera in transmiterja se je odkrilo sledeče:
Transmiter je v redu in deluje.Zdaj celo WSWIN-u že pošilja smer vetra, še vedno pa manjka hitrost.Kar pomeni, da je nekaj narobe na samem vetromeru. :icon_question: Bom čekiral jutri.
Druga dobra zadeva pa je ta, da se sedaj ura na konzoli skoraj brez težav sinhronizira z atomsko. :clap: :icon_wink:
Pa naj še kdo reče,da Oregonka ni zakon! :icon_biggrin: :icon_haha:

Tisto "nesrečno" Huger konzolo, ki jo imam zdaj kot drugo postajo v hiši pa tudi ne bom grajal: Še hitreje, kot Oregonka zazna senzorje in še hitreje se sinhronizira z atomskim časom. :icon_wink:
Se mi je pa postavilo eno zelo tehtno vprašanje: kaj bi se zgodilo, če bi npr.: sosed v radiju 100-ih metrov imel enako postajo? Z ozirom na to, da je Huger takoj "posvojila" senzorje od Oregonke, bi najbrž lahko nastala kar manjša štala. :icon_question: Kake izkušnje s tem in koliko se enake postaje motijo med sabo?
www.bovec-vreme.si

TgT

Kako lahko  "nesrečna" konzola  hitreje zazna senzorje, če imajo senzorji sami interval pošiljanja podatkov prek 433mhz ? :icon_question:
Glede iste potaje v blizni pa mislim da bi postaja  posvojila tisti senzor kateri bi prvi javil svoj obstoj seveda če bi bil signal dovolj močen. Da pojasnim...   :icon_smile:
Po vsakem resetu postaja odda tako imenovani 8bitni naslov - address in se s tem identificira, konzola si to zabelezi in tako ve kateri senzor je njen in tako ne pride do motenj oz mešanjem podatkov s sosedovim senzorjem.

:icon_wink:

Pihe

Zdaj, ko poskušam ugotoviti, kje je napaka, da mi vetromer sicer kaže smer vetra, hitrosti pa ne, sem opazil na šalčkah kvar! :icon_arrow: :icon_sad:
Ena izmed šalčk je počena! :icon_cry: Očitno se je moja skepsa od začetka izkazala za upravičeno.Šalčke so namreč prekrhke in izgleda, da mi je ena izmed treh neviht s točo v tem poletju, poškodovala eno šalčko.
Bo treba it najbrž v oglede za nakup najdražjega senzorja Oregonke. :icon_sad: :shrug:
Če ima kdo kako idejo, kje bi se zadevo dobilo poceni, z idejo na plan prosim. :icon_wink:
www.bovec-vreme.si

ATA

Pihe, brez panike, enostavo zalepiš šalčko....

Astra

Ajaaaaj. Tole sem pa že večkrat slišal, da šalčke v toči hitro počijo. Plastika ... Probej poiskati kodo izdelka za vetromer na šalčke in malce preglej na e-bay-ju ali pa celo kar na samem googlu.  :icon_question:
VP Komenda - http://komenda.zevs.si       |      VP Vrhnika - http://vrhnika.zevs.si

ŠTROMAR

Ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« je zadnjo julijsko soboto obiskala zahodni konec Slovenije-Bovško dolino. Na tejle povezavi so v TIC Bovec intervjujali našega Piheta - http://www.dj-slovenija.si/index.php?location=884&sublocation=859&nId=1245.

Spc