ZEVS Forum

Vremenska postaja Griže(Žalec)

Začel/a max, 05. December 2007, 10:59:13

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

max

Na strani VP Griže dodana statistika za Lansko leto in tekoče leto :icon_mrgreen:

LP Max

max

Citat od: MaVeRiCk dne 10. Januar 2009, 13:11:16
ne vem pa zakaj ne dodaš še mesečnih grafov :icon_question: :shrug:

Potem je pa že preveč vsega :icon_rolleyes:

max

Še ena novost na strani - s klikom na sliko1 se odpre googlova interaktivna karta, tako da lahko vidite kje se nahajam :icon_wink:

DOBRODOŠLI :wavey:

TgT

Tpovp. v letu 2008 (VP Konjice): 11,5°C
10 vročih dni

Za primerjavo  :icon_razz:

max

Meni manjkajo še malo hladnejši dnevi(kar se tiče povprečne temp.), ker so se meritve začele 14.Januarja 2008 :shrug:
Za vroče dni je pa takole, poleti je hiška v senci samo zjutraj do 9h, potem pa jo cel dan napada sonce dokler ne zaide :icon_cool:

max

Hjah, danes sem provizorično naredil dodatno gretje dežemera, da se tale sneg ki je ostal v lijaku stopi.
Bom pa probal še pred naslednjim sneženjem to porihtati, da ne bodo padavine imele zamudo in da bodo beležene v realnem času :icon_wink: :icon_mrgreen:

max

Ravno prav je prišla pavza, da sem dodatno porihtal dežemer :icon_mrgreen:

Dodatno dve foliji na lijaku, ki se ravno prav segrejeta - priklopljeno eno uro za preizkus, deluje odlično :icon_wink:

Znotraj so še dve žarnici.
Sedaj mi pa ne uide nobena snežinka več in lahko prične snežiti :buttrock:

Ob prvem suhem vremenu, moram odbrusiti rob na vrhu :angel:

max

VP Griže laufa na čisto novem WsWin-u  :bouncy: :icon_mrgreen:  V 2.94.3

Namatral sem se pa danes cel dan :icon_kavabanga: , sem skoraj doktoriral zraven :icon_exclaim: , ampak mi je uspelo. @Piskec, tudi awekas dela  :icon_wink: , ampak je neka fora, ki jo bom opisal v temi awekas.

Še slikca  :icon_mrgreen:

max

Zaradi del na Štromu(daljnovod) bo jutri 17. April, 2009, od 8:00h do predvidoma 14:00h nedosegljiv pregled podatkov na VP :police:  :smash: :icon_kavabanga:

Oregonka in Računalnik, pa bosta na agregatu :icon_mrgreen:  UPS ne zdrži tako dolgo :shrug:

Edit:
Ajejej, nič ne bo z agregatom, ni nobenga doma(sem mislil da bo sin), da bi ga zakurblal :banghead:
Bom imel cca 4-5urni izpad podatkov :shrug:

Ekolog

@Max, opazil sem, da sveži vremenski podatki že od poldneva niso dosegljivi, ali imaš vzdrževalna dela ali je kaj drugega posredi :icon_question: :shrug:

max

Citat od: Ekolog dne 17. Maj 2009, 19:39:33
@Max, opazil sem, da sveži vremenski podatki že od poldneva niso dosegljivi, ali imaš vzdrževalna dela ali je kaj drugega posredi :icon_question: :shrug:

Huh... :icon_exclaim:
Sem Šele zdajle opazil, jaz sem pa na šiht :banghead:
Bom probal vmes skočit domov, pa pogledat kaj je narobe.
Včeraj sem se potepal po naši kuri, zvečer ko sem prišel domov, pa nisem nič pogledal na računalnik :shrug: :smash:

Ekolog

Ok, potem pa poročaj kaj je bilo, ker kakor sem videl, na AWEKAS tudi ne pošilja, pa webcam tudi ne deluje, vse je down :shrug:

max

Včeraj ob 12:17h je prišlo do izpada daljnovoda iz katerega se napajam. Danes ko sem bil v službi sem detaljno pregledal to statistiko dogodkov. Iz stikalnih manipulacij in parametrov delovanja zaščite ugotovil, da je UPS zaradi zaščite računalnika le tega izklopil zaradi prevelikih nihanj in kapacitivnih tokov, ki so se pojavljali na omrežju. Vzrok izpada je bil padec drevesa na DV, tako da je delovala zemljostična, pretokovna, kratkostična  in prenapetostna zaščita(vse možno, kar je :icon_exclaim:)
Še dobro, da imam tudi ostale računalnike in podobno tehniko priklopljene na omrežje preko zaščite, drugače bi doma imel celo štalo :clap:
Sedaj je zadeva pošlihtana, zgubil pa sem za dobrih 30h podatkov :shrug: , kaj čmo, sem pa zato brez škode :icon_mrgreen:
Kar nekaj jih je bilo danes, ki so spraševali na firmo, kako rešiti z zavarovalnico te zadeve :icon_rolleyes:

Ekolog

@max, sveži vremenski podatki niso dosegljivi že od 13:55, ali imaš kakšna vzdrževalna dela ali si šel na dopust :icon_question: :shrug: :smash:

max

Citat od: Ekolog dne 27. Junij 2009, 21:00:49
@max, sveži vremenski podatki niso dosegljivi že od 13:55, ali imaš kakšna vzdrževalna dela ali si šel na dopust :icon_question: :shrug: :smash:

Odrezan sem bil od 27.6. od 13: 59h do 29.6. do 12:36h.

Hja, ostal sem brez interneta in telefona, ker so pri sosedih pretrgali telefonski kabel :banghead: :banghead:
Bedaki pa takšni :icon_surprised: , preden so začeli kopati, sem jim povedal kje gre tel. kabel, ker pa se nobenemu ni ljubilo vzeti lopato v roke, se je pa zgodilo to, kar sem jim že rekel pred začetkom del. Za odtok, iz strešnih žlebov do jaška dolžine 4m, so naročili kopača, ki je imel žlico široko 80cm :icon_exclaim:
Seveda je trikrat zagrabil in je bilo konec veselja :smash:

Telekomovci so pa tako ažurni, da so šele po 48h urah prišli odpravit napako, ker se čez vikend ni ljubilo nobenemu iz fotelja :icon_banned:
Ko sem prijavil napako, so mi rekli, da je to sekundarni kabel in da ni tako pomemben da bi napako odpravljali čez vikend :icon_exclaim: . Povedal sem jim, da ima kabel 14 paric in je polno zaseden, jih še to ni zganilo :icon_kavabanga: :icon_kavabanga: , banda hudičeva, ne morem drugače reči :banghead:
Največji hec je bil pa danes, ko se je pripeljal odpravljat napako(izvajalec GVO), sploh ni imel moje prijave :icon_question:
Nakar me čez uro in pol pokliče iz telekoma in vpraša kje je pretrgan kabel, da pride popravljat pretrgan kabel :zaba:
Povedal sem mu, da napako odpravlja že GVO, pa me začudeno sprašuje, kdo je to službo poslal :icon_exclaim:
Izvajalec(tisti, ki je pretrgal kabel), je hotel vse to zatajiti/pomesti pod preprogo in to narediti po privatni poti, vendar sem mu stopil na pot, tako da bo sedaj nosil vse stroške intervencije/popravila :buttrock: :clap:

Še zdaj sem tako jezen, da bi........ :icon_banned:
No, glavno da sem spet online