ZEVS Forum

[VODIČ] Zajemanje podatkov s postaje z več programi hkrati

Začel/a TgT, 02. Januar 2009, 18:36:23

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

TgT

Potrebujemo:

Vremensko postajo  :smash:
Računalnik  :zaba:
Možgančke  :scream:

No ja, gremo malo bolj resno  :icon_haha:

1. Na vremenski PC inštaliramo  Free Virtual Serial Port Emulator
    - postopek zna vsak a ne?  :suspicious:

2. Poženemo program sledimo spodnjim slikam
    A - Ustvarimo novo virtualno napravo

B - Pod Device type izberem Splitter ( razdelilec ) in kliknemo next

C  - Virtual serial port nastavimo na com2 ali com3 ali com4, enega od teh
        - Data source je pri večini com1 oz. port na katerem trenutno sprejemate podatke s postaje
        - Kliknete Settings in nastavite kot je na sliki speed na 9600
        - Odklukate RTS in DTR in kliknete Finish.

D - Kliknemo na zelen trikotnik ( Start emulation )

- Če je Initialization ... OK potem vam je uspelo  :icon_mrgreen: Če pa ne, ga pa nekaj biksate  :icon_rolleyes:
    - Nastavitve shranimo v datoteko nekaj.vspe najbolje kar v mapo kjer se nahaja program
    - Bližnjica na namizju naj izgleda tako 
      Pot/Target: "C:\Program Files\FVSPE\VSPEmulator.exe" "nekaj.vspe" -minimize -hide_splash <- To je samo primer, ne kopirat tega  :icon_rolleyes:
    - Bljižnico vržemo STARTUP/ZAGON mapo v START meniju ali pa v kakšen program, ki skrbi da se nam zaženejo vsi željeni programi ( Osebno uporabljam Startup Delayer )

3. Vse programe, za zajem podatkov, ki jih želimo uporabljati sedaj nastavimo na NOV comport. To je v našem primeru com2

Opomba: Uporablja se lahko največ do 8 programov hkrati, ja kot da imamo toliko programov  :icon_mrgreen:

Možno je tudi ustvariti, da sprejemamo podatke prek mreže v sosednji sobi ali kar v službi...

Čaw :icon_kava:

kire

Vreme je bilo, je, ter vedno bo.
LP. kire

kire

A se da dobiti ta program tudi za win98 ker jaz uporabljam te windowse. :icon_question:
Iščem pa ne najdem.
LP. kire

Pihe

@TgT.Programček je sicer super, vendar očitno ne more preprečiti nekaterih standardnih "sovraštev" med vremenskimi programi.Jaz istočasno laufam WDisplay in WsWin, Cumulus in Weatherlink pa nikakor ne gresta oz.nočeta v to družbo. :(
Za nameček pa tudi WsWin, ki sicer prebavlja to "partnerstvo", vsakodnevno nekajkrat producira nerealne vrednosti (veter 250 km/h, mraz -17 stopinj,ipd.) in jih moram nato ročno popravljat.Vse kaže, da se še najlepše v tej klapi počuti WDisplay, pri katerem ne opažam napak v delovanju(zaenkrat).
Možno je(kot ponavadi,hehe), da pa imam tudi jaz kaj po svoje povezano. :icon_redface: :icon_haha:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

TgT

Zanimivo  :icon_mrgreen: Meni osebno tečejo WD,FreeWX,Cumulus brez problema  :shrug: Bo še potrebno poskusiti kakšen program  :icon_redface:

kire

LP. kire

TgT

Tega programa ne, ker mislim da to deluje samo na .NET platformi ki za 98 se ni obstajala. Od Win2000 naprej pa deluje povsod

CitatRequirements
    * Operating system: Windows 2000 (32/64), XP (32/64), Vista (32)

kire

LP. kire

jaka

Zakaj pa ne naložiš XPjev? Pa ne boš mel nobenih problemov...

kire

LP. kire

H2o

Citat od: jaka dne 03. Januar 2009, 21:25:37
Zakaj pa ne naložiš XPjev? Pa ne boš mel nobenih problemov...

Ali pa linux-ov.  :icon_mrgreen: Glede na leto rojstva ne bi bilo nič narobe, če bi poizkusil nekaj novega. Seveda enako velja tudi za ostale.  :scream:

kekec46

Bom kar tuki zastavu eno vprašanje.
Namestil sem ta VSPE in je vse bilo tako kot piše v navodilih.
Ko sem namestil Cumulus da določim vse nastavitev COM in ostale, ko sem dal potrdi mi je program zmrznil + tega prenehala sta delovati Heavy Weather in WsWin, ter še nekaj drugih problemov je nastalo.

Mogoče kdo ve kje je težava ?

Hvala

Pihe

Ne vem.Ker meni namreč naredi isto! :icon_arrow:
In očitno je, da se ti programi med sabo ne prenašajo oz.se celo odkrito sovražijo. :shrug:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

max

polo

Ne vem zakaj komplicirate z temi programi? Več programov hkrati!?
Izbereš si enega,porihtaš nastavitve in to je to.