ZEVS Forum

Nakup dežemera - original

Začel/a Astra, 28. Junij 2007, 06:38:10

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

MINIMAX

Citat od: ŽUPMART dne 06. Julij 2007, 10:35:55
Citat od: MINIMAX dne 06. Julij 2007, 06:35:16
Da niste slučajno gledali takole zadevo kot je na tejle strani http://arhiv.zevs.si/viewtopic.php?t=574&sid=d662cb39e75d7813137c46f49bcdd64d (9. post, če se nisem uštel)

Primerno kvečjemu kot okras na vrtu. Le merilnik dežja je približno uporaben, približno, ker ga s strani deloma zakriva palica z vrha pa črke smeri neba, na termometer pa kar pozabite, saj bo ob soncu mimogrede pokazal 40°, šalčni vetromer pa zariba po nekaj dneh ali tednih (drsni "ležaj" plastika na plastiko  :icon_haha: ).

LP
MINIMAX

Zakaj ap je radenska dežemer samo za okras na vrtu??? :icon_eek:
Jaz sem ga še enkrat umeril, sedaj ej točen..  :icon_question:
A ne.  :suspicious:

Preberi še enkrat kaj sem napisal. 9. zapis na tej strani ima sliko točno tega kar je danes Astra kupil. Kvaliteta je pa taka kot sem napisal. Radenska je pa vsaj za moje potrebe čisto OK.
MINIMAX
Lj-Polje

ŽUPMART

TheAnswer

Evo bom pa jst kar tole temo izkoristil, da nebom nove odpiral.

Gledam na strani od Conrada in imajo 3 različne elektronske dežemere, pa me zanima katerega od teh bi priporočali.

http://shop.conrad.si/cgi/websale6.cgi?shopid=conrad-slowenien&act=search&search_input=646240&top_cat_index=%24%241&B1=Iskanje

Treba mal radensko prekontolirat .  :icon_lol:

P.S. nekaj me zajebava in nikakor nemorem dat pravega linka. Dajte tam sami kliknt na , merilniki dežja, da pridete nazaj na seznam artiklov , kjer sta še ostala dva dežemera.

H2o

Tega na linku imava jaz in @blazek. Jaz trenutno sicer nimam primerjave, vendar je po moje kar vredu. Ima sicer še za merjenje zunanje temperature, vendar tisto pozabi. Se plastika preveč ogreje.

TheAnswer

Kakšen je pa kaj domet? Namreč pri meni bi moral biti sam dežemer okrog 20 - 30 m od hiše , če hočem imeti karseda točne podatke.

Za unega drugega ki pravtako stane 40 € piše da ima domet do 100 m, za tega pa nič.  :icon_question:

Bom še malo premislil, kupil pa bom najbrž enega izmed teh dveh.

TheAnswer

Citat od: H2o dne 07. Julij 2007, 14:16:04
Tega na linku imava jaz in @blazek. Jaz trenutno sicer nimam primerjave, vendar je po moje kar vredu. Ima sicer še za merjenje zunanje temperature, vendar tisto pozabi. Se plastika preveč ogreje.

No sem kar po hitrem postopku tudi jst naročil ta dežemer kot ga imata ti in @blazek.

Če bom preveč premišljeval se lahko še premislim.  :icon_lol:

Upam da ga čimprej dobim in da mi bo dobro služil.

blazek

Brez skrbi, ne boš razočaran. Men dela ko violina. :icon_biggrin:

Jaz ga imam postavljenega pri zidanici, ki ej 2km od moje hiše. PA se količine dežja ne razlikujejo več kot za 1-2mm. Zaenkrat pa ni bilo še kakšne močnejše nevihte, ki bi naredila večjo razliko.

TheAnswer

@blazek in @H2O :

Danes sem dobil tak dežemer kot ga imata vidva.

Me pa nekaj zanima. Malo sem ga sprobal, in na zaslonu začne utripat znak za padavine.

V navodilih piše da ta znak neha utripati ko padavin 30 min. ni več.

Meni pa utripa že več kot eno uro.  :icon_question:

Kako je s tem pri vama? Se vama kaj sanja zakaj še kar utipa, čeprav padavin ni več?

blazek

Nisem zapazil tega, ker dežemer obiščem enkrat na 14dni. Važno je, da dobro beleži padavine.

medica

Pred nedavnim sem za poskusno merjenje naredil radenskadežemer po Minimax-ovem načrtu.
Postaviti mislim še kakšnega na drugi lokaciji, pa sem ugotovil, da slikca ni več dosegljiva na forumu (vsaj tisti linki ki sem jih jaz klikal niso delovali). Zato lepo prosim avtorja ali koga drugega, da mi posreduje načrt radenskadežemera, da si ga shranim enkrat za vselej.

Hvala in lep pozdrav!

maestro

VP Bohinjska Bistrica
http://meteo-bohinj.si

Ciklon

Premeknjeno iz teme "Trenutno vreme":

Citat od: .sonček. dne 30. Marec 2009, 19:18:38
Kje bi lahko kupil kak pocen dežemer.

Raj je v naravi :buttrock:

Pihe

Citat od: Ciklon dne 30. Marec 2009, 19:29:57
Premeknjeno iz teme "Trenutno vreme":

Za 74 EUR(z všteto poštnino) dobiš na eBayu 100 mm Hellmann. :shrug:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

gregach

Citat od: Astra dne 29. Junij 2007, 21:35:19
Hoj.

Ali se da kje v SLO dobiti takšenle merilnik dežja ?!?

http://cgi.ebay.de/Regenmesser-Niederschlagsmesser-mit-2-fach-Halterung_W0QQitemZ260133768317QQihZ016QQcategoryZ14825QQrdZ1QQcmdZViewItem

Hvala za odgovore :icon_wink:

takle dežemer sem si glih danes kupo,v kmetijski zadrugi :icon_lol:cena je pa 7€ :icon_wink:
"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."

Ekolog

Takšnega imam tudi jaz in mi odlično služi za primerjavo z elektronskim dežemerjem postaje ws2300 :icon_wink: