ZEVS Forum

merilec vetra

Začel/a Neurje, 12. Junij 2007, 21:14:05

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 2 Gosti gledajo to temo.

jaka

V prihodnjih dneh bom počasi vetromer spravil na okoli 8 m visok železni drog, pa me mal zanima kakšne izkušnje imate kaj s strelo in vetromeri na takšni višini oz. če/kako imate zadevo zaščiteno?

RajkoRajko

Me je včasih res kar malo strah.Nimam nič zaščiteno, pa ga imam montiranega na  strehi.

kire

Jaz imam na drogu strelovod tako, da ni skrbi.
Vreme je bilo, je, ter vedno bo.
LP. kire

jaka

Ja @kire sm še enkrat pogledal slike tvoje postaje...maš res dobr narejeno :icon_wink: Verjetno bom js tut kej v tej smeri naredu.

kire

Ja tko naredi pa bo ziher zadeva štimala. :beerchug:
Pa ozemljitev skoplji dovolj globoko :icon_wink:
Vreme je bilo, je, ter vedno bo.
LP. kire

TgT

Jaz imam vetromer na drogu za elektriko kjer je za ozemljitev dobro poskrbljeno  :icon_biggrin:

jaka

Hehe...to je še najboljša varijanta ja, škoda da nimam nobenga el. droga v bližini ;D

Gorazd

Citat od: TgT dne 12. November 2008, 23:46:23
Jaz imam vetromer na drogu za elektriko kjer je za ozemljitev dobro poskrbljeno  :icon_biggrin:
Ali ni potem v zatišni legi za drogom? Ena smer vetra je pomanjkljiva - verjetno severna?

Mejte se radi

max

He, he, tista ozemljitev je zaščita proti prenapetosti ali zemeljskemu stiku v omrežju, preko katodnih odvodnikov :icon_rolleyes:
Strela še vedno lahko ureže :icon_mrgreen:

LP Max (Elektro Celje d.d.)

TgT

@Gorazd, vetromer sem nastavil tako da je drog v smeri SV, od kjer statistično kot praktično ni nikoli vetra  :icon_mrgreen:
@max, še vedno ma kje drugje točko za zadet kot pa v vetromer  :icon_biggrin:

ŠTROMAR

Pa elektrodistribucijska podjetja dopuščajo takšno poseganje v njihovo prenosno omrežje?

max

Citat od: ŠTROMAR dne 13. November 2008, 09:59:39
Pa elektrodistribucijska podjetja dopuščajo takšno poseganje v njihovo prenosno omrežje?

Uradno ne :police:, drugače je pa to stvar dogovora med uporabnikom in rajonskim na tistem območju.
Ena fajn malica pa je :icon_mrgreen: :-X

TgT

Če ne pa naj umaknejo drog z naše parcele  :buttrock:

polo

Če že nekaj ozemljujete raje prepustite to strokovnjakom,ker če je to na hitro in po domače narejeno je bolje da ozemljitve sploh nimaš!

max

Citat od: TgT dne 13. November 2008, 11:37:50
Če ne pa naj umaknejo drog z naše parcele  :buttrock:

Skupaj s kablom  :icon_mrgreen: :icon_lol: