ZEVS Forum

Trenutno vreme (16.10. - 31.10. 2008)

Začel/a MaVeRiCk, 16. Oktober 2008, 08:42:59

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

paradolf

Citat od: Davor dne 30. Oktober 2008, 15:25:51

P.S.: Radar z Lisce je ponovno an svojem delovnem mestu.

Sedaj ko je glavno dogajanje za nami, bi pa Lisca delala  :icon_rolleyes:

Lj-Dobrunje delno jasno.
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

Duzek

Res burno je bilo danes. Še posebaj zjutraj ko sem s kolesom nosil pošto. Nekaj čez osmo se je v daljavi videla neka megla, ko je to prihrumelo do mene sm se v zadnjem trenutku skril na pošto. Potem pa je zaropotalo in sleklo sosednjo hišo, streho pa odvrglo okoli 200m naprej. Sunek je mogel biti krepko čez 100kmh. Praav ko to pišem se veter spet krepi

Zgleda da se pri nas začenja nova veselica

Zanimiv podatek iz Bohinjske češnjice kjer naj bi dones padlo kar 109 litrov dežja skupno v tem poslabšanju pa skorej 280 litrov.
In na koncu bo padal sneg, kot že pred tisoč let.

http://bohinjska-bistrica.zevs.si

Davor

Vreme v Škofji vasi pri Celju:

Temperatura: 10,1°C

Tlak: 1000hPa

Pretežno jasno

Padavine včeraj + danes: 12 l/m2

Občasno piha zmeren JZ-Z veter

Lep dan še naprej

Današnji sončni zahod
Brez oblakov ni ciklona!

joze

Ravna pri Ligu, oblačno.

Temperatura 8,8 °C

Max danes 13,7 °C ob 03:35

Vlaga 70 %

Pritisk 1001,0 hPa, raste

Padavine danes 21,0 mm

Cel dan zelo vetrovno, popoldne smo imeli celo nekaj sonca.

jaka

Danes moja postaja ni delala zaradi nočnega izpada elektrike, no sedaj je ok...sem bil kar presenečen, ko sem videl kako vetrovno je bilo danes, in sicer max sunek vetra je bil kar 66 km/h (ob 12h).

Ostali podatki:

Padavine danes: 23.2 mm, skupaj v tem poslabšanju 46.6 mm
Tmax= 16.4°C
Tmin= 8.8°C

Trenutno pa je pretežno jasno in 10.6°C.

zigarrdo

Skoraj popunoma se je razjasnilo...tudi veter je oslabel, Temp. pada +10.1°C, vlaga = 70%
Everywhere you go you always take the weather with you

Astra

Pri nas brez panike, sicer pa močan J do JZ veter od polnoči dalje, ki je čez dan delno oslabel. Sunki so presegli 40km/h, sicer smo pa na postaji Vrhnika zabeležili 35km/h. Dežja le za vzorec in ni bilo tako hudo, hvala bogu.  :bouncy:

Slika Vrhnika - rahel dež ...

VP Komenda - http://komenda.zevs.si       |      VP Vrhnika - http://vrhnika.zevs.si

Pihe

Danes sem moral it v Lj.Sem si rekel, da moram malo peljat moj dež na pašo tja. :icon_haha:
V glavnem, zjutraj ob cca 6.30 se je tu viharni veter malenkostno polegel, ponovno je začelo deževat(v času cele noči je v glavnem nabijal le veter - kot sta objavila že Twister in Tađiki je bil maksimalni sunek na ARSO letališče Bovec kar 130 km/h) in cesta preko Predela je bolj spominjala na kak zapuščen kolovoz v Texasu, saj se je po cesti valilo vse možno.Na več krajih je kar iz cestišča navpično ven brizgala voda, na mnogih krajih se je voda prelivala preko ceste, bilo je ogromno okrušenih kamnov, polomljenih vej, grmov, nekaj smrek prek cestišča - skratka, ko je žena naguzila en malo večji kamen, sem se ujezil in poklical na 113, naj napizdijo one na DRSC, zakaj ne objavijo, da je cesta praktično v nevoznem stanju. No, na koncu sem bil napizden jaz nazaj, češ da oni so policija in ne cestno podjetje(ki pa naj bi itak celo noč vzorno čistilo to cesto) in naj se obrnem kar nanje, če mi kaj ni prav.In pol se mi tip še debelo zlaže, da je slišal, da je bilo na radiu opozorilo o stanju te ceste.Seveda ni bilo nobenega opozorila, ker sem imel tudi jaz radio prižgan pa tudi na spletno stran www.promet.si sem pred odhodom pogledal, če je slučajno kako opozorilo. No ja, se nisem utolažil do Trbiža, ko je sledil nov šok! Ko sem bil prepričan, da sem se najbolj kritični cesti uspešno izognil, takoj za Trbižem v neki kotanji eno malo jezerce vode in konec poti! Znak prepovedan promet, en kamionček z eno pol otroško črpalko(najbrž še zdaj stoji tam, saj bi za tisti novonastali bajer izčrpat s tisto igračo najbrž potreboval cel teden) in en kup osebnih avtov, ki so upali, da bo oni italijanček s tisto igračo izčrpal vodo. In kaj sedaj? Obveznosti v Lj neodložljive, zato je bilo treba naprej! Seveda ne čez novonastali ribnik, ampak lepo 2 km rikverc pa na avtocesto za Evropo, mimo Beljaka, skozi karavanško luknjo in juhej nazaj v Slovenijo.Seveda mi je moj privatni dež ves čas lepo sledil.Tam od Lesc do Brnika sem sicer ob nenehnem švoh dežju nonstop gledal v vzhajajoče sonce, ampak je bil moj dež seveda močnejši.No, ob prihodu v LJ sem moj dež spustil malo na pašo, kar ste tam živeči itak hitro opazili.Par prehodov ploh dopoldne in to je bilo to.Seveda se je na pot zraven uštulil še moj veter in je tudi ta parkrat ornk popihnil po ljubljanskih ulicah.
Popoldne se je moj dež naveličal mesta in je prepustil mesto sončku.Jaz preko Idrije proti domu.Tam nekje do Logatca kar lepo prijazno vreme z malo vetrčka, do Idrije že malce bolj oblačno in pri Cerknem me je pričakal.Saj veste kdo, ane? Moj dež me je počakal tam in potem skoraj do Tolmina, pol malo pavze, da me je doma(ko je bilo treba iz avta raznest stvari) lahko spet prijazno pobožal po pleši. Kar se ne moreva več ločit midva z mojim dežem.Jo je pa veter podurhal drugam, ker ve, da ga po nočni orgiji z njim, nič več ne maram.
Da pa bo vsaj malo v stilu te rubrike, pa še podatki:

+7,7, 87%, 1004,2 močno raste, vetra skoraj ni več.
Mojega frenda dežja pa danes dosedaj 48,2 mm.Skupaj v tem poslabšanju pa dosedaj 396,2 litra..Na letnem nivoju pa 2456 mm.

Še namig za tiste, ki imate radi slapove: dolina Loške Koritnice jih je v teh dneh polna.Je ni skale, kjer se ne bi voda čez prelivala. :icon_wink:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

max

Pihe ti si se prebijal v LJ, mi pa v službi odpravljali okvare na Daljnovodih. Najhuje je bilo na območju Črne na Koroškem do Slovenj Graškega Pohorja (Kope). Vzrok je bil pa ogromno podrtega drevja po DV zaradi vetra :shrug:.

Pri nas:

Max. sunek vetra 52,9km/h, max. hitrost 42,1km/h 
Tlak se je danes spustil do 996,4mb
Kar se tiče padavin, pa ni bilo hudo  :icon_razz:

Trenutno:
Jasno
Temp 10°C
Tlak 1005,3mb
Vlaga 59%
Padavine danes 14,5mm

hrošč

Da se malo dopolnim Piheta.. Smo se okoli 12 odpravili iz Lj, lepo na Predel in cesta je bila ze normalno odprta. V tisti kotanji je bilo sicer se pol pasu pod vodo, ampak se je dalo normalno peljati mimo. Sreca.

Prvi postanek je bil Rabelj oz. jezero, ki je bilo nekako dva metra nad obicajno gladino. Se nisem videl tako visoke vode tam. V in iz njega pa kar drla voda. Cesta na Predel se kar normalno prevozna, sicer precej nanesenega kamenja in listja, ampak brez panike. Vsakih nekaj metrov pa voda cez cesto tekla..

Sledili so postanki v Logu (kjer je prijateljem na vikendu odkrilo del strehe), Bovcu, sotocju Soče in Koritnice, Cezsoči, Logu Cezsoškem, Boki in Očeji. Na vodomerni postaji v Logu Cez. je bila dejansko napaka. Smo slucajno narajmali na Arsovce, ki so prisli zadevo popravit. So nam se razkazali notranjost in delovanje postaje. Skratka zanimivo.

Pot nazaj je vodila cez Vrsic. Na vrhu na cesti in okoli nje nas je pricakala neka mesanica med sodro in snegom, podobno stiroporju, temperatura 1.5 stopinje, mocan veter, iz neba pa je padalo nic drugega kot SNEG :buttrock: :buttrock: :buttrock:

Rabeljsko jezero

Vodomerna postaja Log Čezsoški

Boka

Le kaj

Trocki

Dobre slike.  :icon_wink: Boka ga res dere.

Trenutno pri nas le še 6,5°C pri jasnem vremenu. Danes je padlo 17,8mm dežja. Obstaja pa možnost kakih plohic ponoči.
Vreme bo! :)

oleg

joj pihe je pihalo v bc kot na vipavskem zjutraj pri hotel kaninu vse  na okrog gradbiščne barake je kar
podrlo ma naša še zmeraj stoji :icon_wink:
kanin in hribi na okrog imajo belo kapo
boka pa tud šiba
moji podatki so nasledji
trenutno + 8 celzija vlaga 90%
T max 15 celzija ob 01.00 uri zjutraj
T min 7 celzija ob 19.30 uri zvečer
kar vetrovno danes maksimalni sunek 40 km na uro ob 13.00 uri  sedaj 10 km  na uro smer E SE
danes padavine 35 litrov zjutraj okoli 6.30 med dežjem sodra
no in  še tlak 1011 raste
oleg

jkocki

Trbovlje - Nasipi

Dopoldne je  deževalo,popoldne še par kapelj in vetrovno

-Ttrenutna 8,5 °C
-Tmax 15,9 °C
-vlaga 79%
-tlak 1006,1 hPa raste
-vetra trenutno ni
-padavin danes 11,9 mm

Lp

žrebiček

Citat od: MaVeRiCk dne 30. Oktober 2008, 21:28:30
Pozno popoldne se je zjasnilo, le proti zahodnemu Pohorju je ostalo nekaj oblačnosti, trenutno je jasno, temperatura: 7,2°C, vlaga: 86%, tlak: 1004,9 hpa, raste, padavine danes: 9,3 l/m2, v tem poslabšanju do sedaj: 19,1 l/m2 :icon_cry:
Ti bi rad poplave mev, bodi vesel da se je tk izlšlo.

žrebiček