ZEVS Forum

Trenutno vreme (16.10. - 31.10. 2008)

Začel/a MaVeRiCk, 16. Oktober 2008, 08:42:59

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Cumulonimbus

Občasno dežuje, z zmerno/močno intezinteto :buttrock: Od začetka v ponedeljek do danes je padlo vsega skupaj 50.2mm. dežja!

danes zaenkrat 14mm. :buttrock:

Predvidevam da bomo v ponedeljek, po praznikih stotico za šalo pustili zadaj, medtem ko bo Pihe prav gotovo nameril vsaj petkrat toliko :shrug:

lp

Član ZEVS :)

-another-

Markovec nad Koprom: rahlo dežuje, 16.8 °C, jugo pa piha z sunki do 19m/s !! :buttrock:

p.s.: ravnokar gledam podatke preko strani www.hribi.net, pa me zanima sledeče in sicer na tej strani : http://www.hribi.net/gora.asp?gorovjeid=26&id=127

temp. na snežniku kaže da je 5°C. Kako zaneslivi so tile podatki? če se ne motim, merijo temperature teh gora preko GPS-a? Ali jim gre verjeti?
naj bo letos vsaj 20cm snega! :)

Lazic

Dež je sedaj popolnoma ponehal
danes v 40minutah 11,4mm dežja
skupaj v tem poslabšanju do sedaj 66,3mm dežja (20,6 + 34,3 + 11,4)
Lahko in mirno noč vsem

-another-

na VP kredarici je bilo izmerjenih neverjetnih 44m/s  = skoraj 160km/h !!
temp. pa ostaja na 1°C , vse to od 23:00 do 0:00.

Lp
naj bo letos vsaj 20cm snega! :)

hrošč

Zbudil me je mocan veter, zunaj jasno, po nebu letijo posamezni oblaki, ozracje kristalno cisto. Proti SZ se vidi neki slabo bliskanje. Od dezja bolj ko ne nic.

stog

Fronta praktično tule ni dala dežja.
Nateg stoletja. :banghead:

Lluka

Notranjska tud bolj slabo nafilana z dežjem.... :) Preko noči se ni dogajalo nič.Ene 2x če je malenkostno padal dež,pa še to vsega skupi za 10 min.

Duzek

Mene je sedaj zbudil močan veter. V sunkih okoli 80kmh pa je senzor za veter v zaveterju. ocenjujem da so sunki čez 100kmh. Začelo se je tudi novo proženje tako da bliska grmi in pada dež, Resnično je kar malo grozljivo postalo.
In na koncu bo padal sneg, kot že pred tisoč let.

http://bohinjska-bistrica.zevs.si

ggorenc

pri nas okolica Brnika tudi piha kot zmešano, sunki podobni.  :icon_eek:

MaRkUš

Citat od: Lazic dne 30. Oktober 2008, 00:43:24
Dež je sedaj popolnoma ponehal
danes v 40minutah 11,4mm dežja
skupaj v tem poslabšanju do sedaj 66,3mm dežja (20,6 + 34,3 + 11,4)
Lahko in mirno noč vsem

Zanimivo,pri meni je padlo 49.7mm dežja v tem poslabšanju

Pihe

Take noči pa še ne! Če sem spal pol ure vsega skupaj!Take ujme pa res še nisem doživel.Med cca 1.00 in 4.00 je veter tako nabijal, da se to ne da opisat.Tramovi so ječali, opaž je škripal, luster v spalnici je bingljal, mislim, da je bilo na trenutke tik na tem, da nam odtrga streho. Deža v tem času skoraj ni bilo, no ja, enih 36,4 mm dosedaj se ga je nakapljalo vseeno.
Enostavno ne morem verjet, da lahko vreme useka tudi pri nas tako močno.
Meni je kot vedno v kritičnih trenutkih, ponovno zaštekal softver, iz ARSO strani pa vidim, da so bili sunki 80 km/h. Iz izkušenj pa rečem, da so bili sunki krepko prek 100 km/h, le intervali so bili taki, da jih očitno ni uspelo zabeležit. :icon_exclaim:
V glavnem, ena nora noč, ki se jo bom zapomnil še dolgo! :icon_arrow:

P.s.: Spet grmi in ščije!Le veter se je nekoliko unesel. :icon_exclaim: :banghead:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

Lluka

Bo treba dat kamne na streho. :icon_haha:

Mogoče pa se bo ktera TV hiša spomnila,pa šla naokol pogledt stanje.Sploh po Severno Primorskih padavinah.
Stanje ob 6.30h = Oblačno
Trenutna temp = 13.2°C
trenutni pritisk = 989.1
trenutna vlaga = 77%
Veter......do 10km/h
Padavine ob 7h od 7-7h = 9.2 mm

7.35 Opa.... dež začel padat ..v smeri proti Lj(vzhod),je videti jasnino
Trenutnoi vlada zatišje,tko da o vetru ne duha ne sluha.

grizli

Podatki za Kočevje

-oblačno s prehodno nekaj jasnine in dežjem
-temperatura 14.6 °C
-tlak 999 hPa
-relativna vlažnost 51%
-padavine danes skupno 5 mm; včeraj 8 mm
-veter 9.4 km/h; S - 357° - različne smeri

lpP
grizli ma vas rad

MaRkUš

Prav lepo se proti zahodu vidijo oblačne gmote, v Kamniku kar piha, pri nas pa nič posebnega z vetrom kot vedno.

simply

oblačno, grmi in bliska, dežuje-vetrovno

T: 12.9 C

Okrog 4h zjutraj je bilo kar pestro z dežjem, drugače pa je celo noč deževalo.