ZEVS Forum

Trenutno vreme (16.10. - 31.10. 2008)

Začel/a MaVeRiCk, 16. Oktober 2008, 08:42:59

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 2 Gosti gledajo to temo.

paradolf

V Dobrunjah na hitro eno mini ploha, nato zopet sonce in posledično kratkotrajna mavrica, sedaj pa se spet nekoliko temni.
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

Neurje

Nekaj o hladni fronti ;

Bela odeja prekrila London
London, 29.10.2008, 12:56 | B.G.

Medtem ko pri nas meteorologi opozarjajo na veliko količino dežja, se Angleži borijo s hladno fronto, ki je pobelila državo.

Sneg v Londonu je ob tem času prava posebnost.

"Oktober se je začel v poletju, končuje pa se v zimi," se nad nenavadnimi vremenskimi razmerami pritožujejo prebivalci Britanskega otočja, ki snega v mesecu oktobru niso vajeni, saj se je njihovo 'britansko poletje' končalo šele pred nekaj dnevi. V začetku oktobra so se temperature gibale še okoli 20 stopinj celzija, sedaj pa so nižje kot v Sibiriji, na Aljaski ali Norveškem.

Snežne padavine, ki so posledica hladne fronte z Arktike, so zajele večino države, pobelilo pa je celo ulice Londona, kar se v mesecu oktobru ni zgodilo že vse od leta 1934. Največ snega je sicer zapadlo v višje ležečih severnih predelih Velike Britanije, v Severni Irski in na Škotskem.

Tudi Big Ben so prekrile snežinke.
Pristojne angleške institucije opozarjajo na večjo previdnost na cestah, zaradi obilice zapadlega snega pa so odpovedane celo mnoge nogometne tekme po vsej državi. Kot poročajo angleški mediji, je padec temperatur doprinesel tudi k temu, da se več sto labodov iz Rusije ne bo vrnilo v Anglijo, kjer te živali navadno prezimijo.

Po napovedih vremenoslovcev bo hladen severovzhodnik prebivalcem Otoka še naprej povzročal preglavice. V prihajajočih dnevih bo otočje še vedno v mrazu, z možnimi snežnimi padavinami v severnih predelih.

Sneg pri nas?

Agencija republike Slovenije za okolje še vedno opozarja pred nevarnostmi, katere lahko prinese močno deževje v zahodnih krajih Slovenije, povečan vodostaj rek v Posočju in visoko plimovanje morja. Poročajo, da se nad našimi kraji na območju Alp zadržuje hladna fronta, ki pa bo v noči na jutri prešla Slovenijo. Z jugozahodnimi vetrovi pa pred njo priteka k nam topel in vlažen zrak, zato snežnih padavin v naših krajih še ne pričakujemo.

simply

oblačno, megleno, močno dežuje - lije

T : + 16.1C

max

Griže

Malo prej sem hotel napisati post, da se je skoraj popolnoma zjasnilo :icon_exclaim:
Popijem  :icon_kava: in glej ga zlomka, iznad Mrzlice(Juga) in Zahoda se temni.
Temperatura je 20,2°C, prav čuti se topel veter, ki piha iz J-JZ smeri čez 20km/h,
v sunkih do 40km/h :buttrock: Mislim da bo ob prihodu fronte potegnilo še bolj :bouncy:.
Tlak je zopet pričel padati in je 1002,1mb, vlaga pa samo 45%.

Ob pričakovanju nalivov :wavey:

stog

En aplavz za našo Lisco in Osmer.
Oba na počitnicah.  :icon_surprised:
Ravno pravi dan sta si izbrala, saj bi imela danes ponoči veliko dela. :icon_lol:

V PG je začelo malo močneje pihati in od zadnjega javljanja je padlo 0,3mm.
Trenutno je oblačno.

Duzek

Pri nas kar lepo dežuje sedaj. Začelo je tudi grmeti. T= 14,2°C. Sedaj pa na en giro do jezera da vidm če je kaj narasel. :icon_question: :icon_wink:
In na koncu bo padal sneg, kot že pred tisoč let.

http://bohinjska-bistrica.zevs.si

polo

Pričelo je rahlo deževati,radarji so pa na dopustu izgleda(lisca,osmer,hrv) ne delajo  :icon_evil:

grizli

Podatki za Kočevje

-oblačno s prehodno nekaj jasnine
-temperatura 16.9 °C
-tlak 1005 hPa
-relativna vlažnost 59%
-padavine danes skupno 4 mm;
-veter 26.3 km/h; JV - 149°; sunki cez 30 km/h

lpP
grizli ma vas rad

bismarck

24.2.2013 - DATUM ZA VREMENSKE ALMANAHE !

stajercx

Triglav Kredarica :   močno dežuje   2°c   99%  SE   16m/s   

škoda ker je za nekaj °c pretoplo  :icon_sad: ... sicer pa bo že ponoči snežilo zaradi ohladitve  :icon_wink:

Pihe

Še 20 litrov mi manjka do dnevnega padavinskega rekorda.(trenutno danes dosedaj 137 mm)
Peace of cake to! Do sedme ure spravim to noter. :icon_haha:
Temp v rahlem upadu, +13,2, tlak na 1001 Hpa, vlaga na 94%, veter se je kar precej polegel, dasiravno še poteguje JZ.
In seveda: ŠČIJE nagnusno! :icon_exclaim: :icon_kavabanga:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

Gorazd

Pihe, ma taka dva dneva zapovrstjo pa že dolgo nisi imel.  :icon_wink:

Jaz sem še vedno v Novi Gorici, kjer se tudi občasno zliva, bliska in zagrmi. Ko pridem domov pa upam, da mi Radenska ne teče že čez.  :icon_mrgreen:

Se javim zvečer, ko upam že ujamem tudi jaz cifro 2000.

Lep dan,
Gorazd

Mejte se radi

kekec46

no tudi pri nas so se padavine nekoliko okrepile ...
t: 13,4
p: 1003,7
padavine: 29,5 mm
sem pa danes presegel mejo 1500mm  :clap:

Lp

ablak

Ob 17.00.h

Temp +13°C    
Zr.vl.   86%

Danes je prevladovalo oblačno vreme, z, predvsem v popoldanskem času, dežjem ter v sunkih dokaj močnim južnim vetrom. Občasno se je pokazalo tudi sonce. Pretoplo za naše kraje.

Nekaj fotk narejenih okroh 16h:

Lp

Lluka

Dan bil pester.Od rosenja,do toplih sončnih žarkov,proti večeru so se pa pojavile rahle padavine.

T.min = 12.8°C (3.40h)
T.max = 19.9°C(13h)

Ob 17.30h
Trenutna temp = 15.5°C
Trenutna vlaga = 88%
Trenutni pritisk = 995.1 mb ustaljen
Windrun = 52km

Zjutraj bo količina padavin na letni ravni = 1400mm/m2