ZEVS Forum

Trenutno vreme (01.09. - 15.09.2008)

Začel/a maestro, 01. September 2008, 09:34:43

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Jovi

Obšla nas je obsezna nevihta tako da je občasno malo močneje padalo.Najprej je kazalo zelo grdo.Je šlo pa na srečo mimo....zvon je pomagu pred nevihto
Razmišljajte pozitivno, uživajmo v naravi

Lazic

Kakor je grdo kazalo, se je na koncu presentljivo malo izcimilo. Veliko grmenja, precej vetra in malo dežja (3,8mm vsega skupaj).

alan

Pred pol ure je kar pihalo, listje je že frčalo v zraku, tko da jesen je tle. Potem pa še ena kratka ploha

JaniS

Ljubljana, Male Vižmarje, 19:00

Temperatura: +23,4 °C   (Tmin danes: +13,3 °C ob 6:25; Tmax: 29,8°C ob 15:26)

Pritisk: 1007,7 hPa

Vlaga: 51 %

Rosišče: 12,6 °C

jebentitoco

V Mariboru je bilo temno, črno, Cessna iz letalskega centra je posipala proti toči. Padavin je bilo malo, vsaj tukaj na območju Tezna, kako pa je bilo v mestu, pa ne vem.

DALI

pri nas je pihal 34kmh temp.19C pritisk 1009.1 mb 73% vlage

max

Pri nas se kopičijo oblaki, črno skoraj kot v "rogu", zaenkrat še suho, občasno zapiha SV do 12km/h
temperatura še kar drži, 24°C, vlaga 62%

p.s. Tudi grmenje se že sliši :buttrock: - baterije imam polne, če bom kaj ujel :icon_rolleyes:

matic

Citat od: jebentitoco dne 12. September 2008, 19:03:21
V Mariboru je bilo temno, črno, Cessna iz letalskega centra je posipala proti toči. Padavin je bilo malo, vsaj tukaj na območju Tezna, kako pa je bilo v mestu, pa ne vem.

Ja, prav fascinantno je bilo opazovati letalo v vetru, pravi mojstri. Tu pri koroških vratih, pa je bilo nekaj toče, močan veter, in ogromno dežja. Slike v temi za današnje spremljanje vremena.
"Brezmejna sta le vesolje in človeška neumnost, čeprav za prvo nisem prepričan!" (A.Einstein)

Snoop

V Hočah je poleg naliva tudi črno kot da je ura deset zvečer. Bliska se kot za šalo, toča pa nam je prizanesla.
I LeT My Little HoMiEs RiDe On YoU

JaniS

Točno ob osmih je začelo šklopotat po strehi . . .

:smash:

jenis

pr nas še nč....niti kapljice ne........spet se mi bodo sosedje smejal, k sem avto skrila pod balkon :bouncy: :smash:

zigarrdo

Citat od: jenis dne 12. September 2008, 20:07:00
pr nas še nč....niti kapljice ne........spet se mi bodo sosedje smejal, k sem avto skrila pod balkon :bouncy: :smash:

:icon_haha: ta je pa dobra;)

pri meni tudi še suho, nekaj zoped prihaja od zahoda, a kot že malo prej ne vem kako bo, vse je šlo mimo do zdaj, temp. rahlo pada +21.3°C, vlaga 65%
Everywhere you go you always take the weather with you

Dejan

Davis Vantage Pro 2 Aktiv Plus Spezial

http://ravenskavas.zevs.si

oleg

no pri meni spet ščije padlo danes padavin 16 litrov
16 celzija trenutno vlaga 93%
tlak 1013 pada   :icon_bird:
oleg

paradolf

Sem še ravno ujel nevihto na mengeškem polju. Krstni test windmasterja je izmeril sunek 72km/h  :drool:
Drugače pa smo bili v Podgorju le na robu nevihte ki je šla severno mimo. Dobili smo 0.5mm dežja v kratkem nalivčku.

Še ena zanimivost. Ko smo čakali ob letališki pisti je imel nekdo postajo po kateri smo poslušali pogovor med pilotom B-747 in kontrolo letenja. Letalo se je izogibalo nevihti obenem pa mu niso dovolili kot sem razumel leteti preblizu nje zaradi "hail rockets" :icon_exclaim:
Zanimivo je tudi kako so v bistvu pilota spraševali kakšne ima namene, kje bo zavil itd. ker je imel pilot na letalu boljši radar in je on bolj vedel kako mora leteti da se izogne nevihti.
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2