ZEVS Forum

Merilnik dežja z termometrom

Začel/a MaRkUš, 08. September 2008, 20:26:16

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

H2o

Tegale imamo ene 3je tu na forumu - moj je sicer že predelan. Dežemer sam je še kar natančen, glede temperature zunaj pa v času sonca kar pozabi. Vroče dneve boš "štepal" kot za šalo. Kadar ni na soncu pa recimo, da je dokaj zanesljiv.

lp

paradolf

Jaz imam podobnega le z malo večjim premerom lijaka. Mislim da bo kar vredu za začetek. Jaz nimam problemov do sedaj. Le signal mora biti vredu pa dela tiktak  :icon_wink:
Za temperaturni senzor pa itak veš da če ni v vremenski hišici da ne more biti točnih podatkov.
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

MaRkUš

Citat od: paradolf dne 08. September 2008, 20:41:51
Jaz imam podobnega le z malo večjim premerom lijaka. Mislim da bo kar vredu za začetek. Jaz nimam problemov do sedaj. Le signal mora biti vredu pa dela tiktak  :icon_wink:
Za temperaturni senzor pa itak veš da če ni v vremenski hišici da ne more biti točnih podatkov.

Ja sej ga bom mev v senci, nekaj sem se pa že naučil od vas.
Mislim, da je za začetek kar vredu.
(kot vidim ima spomin ali se motim?)

Kupil pa sem tudi ročni merilnik vetra

paradolf

Citat od: MaRkUš dne 08. September 2008, 20:47:02

Kupil pa sem tudi ročni merilnik vetra

Katerega pa?
Sam imam tudi namen kupit nekaj. Morda Windmasterja, pa da grem potem enkrat na eno luštno burjico mal  :drool:
Davis Vantage PRO2

jaka

Tut js mam ta dežemer in je kar natančen :icon_wink: Termometer pa v senco, na soncu je povsem neuporaben.

Vreme

Citat od: paradolf dne 08. September 2008, 20:41:51

Dajte mi povedati, ali ima temp. senzor posebej in se ga da dati v vremensko hišico? Bi bil že čas, da nekaj nabavim na parceli, vremenska hiška že skorajda leto dni sameva!  :icon_mrgreen:

paradolf

Citat od: Vreme dne 08. September 2008, 21:24:33
Dajte mi povedati, ali ima temp. senzor posebej in se ga da dati v vremensko hišico? Bi bil že čas, da nekaj nabavim na parceli, vremenska hiška že skorajda leto dni sameva!  :icon_mrgreen:

Sram te bodi  :icon_rolleyes: :icon_haha:
No morda pa si je notri že našla domek kaka druga živalca ali žuželka  :icon_bird: :icon_haha:
Davis Vantage PRO2

Vreme

Citat od: paradolf dne 08. September 2008, 22:03:38
Sram te bodi  :icon_rolleyes: :icon_haha:
No morda pa si je notri že našla domek kaka druga živalca ali žuželka  :icon_bird: :icon_haha:

Ma saj sem malo narobe izrazil en min. max termometer že imam notri, a se ne najde nihšče ki bi pokukal noter, tale iz zgornjega linka bi bil že za to zelo priročen ;)

H2o

Citat od: Vreme dne 08. September 2008, 21:24:33

Ne, nima posebej. Vse je na istem čipu. Načeloma bi lahko vzel vezje ven, reed stikalo pa pritrdil na steno in povezal z dvožilnim kablom. Preverjeno dela na 10+ m, vendar rabiš kar precej časa, da ga vredu pritrdiš (recimo lepilo za vroče leplenje).

MaRkUš

Prikaz količine padavin (skupaj/1 h/24 h/trenutno) A ima to potem morda max. rainrate in pa zanima me, če sem prav videl, da meri količino padavin do 9 tisoč mm?

Roger

Citat od: MaRkUš dne 09. September 2008, 09:32:49
Prikaz količine padavin (skupaj/1 h/24 h/trenutno) A ima to potem morda max. rainrate in pa zanima me, če sem prav videl, da meri količino padavin do 9 tisoč mm?
jst imam tudi ta dežemer.pri kakšnih nalivih se mi ne zdi dovolj natančen,pri zmernem dežju pa je kar točen.mislim da nima max rainrate :icon_rolleyes:.Ima pa možnost vpogleda za zadnji dan ,teden ,mesečne pa ne kaže.samo skupno :icon_rolleyes:

blazek

JAz sem povsem zadovoljen s tem dežemerom. Le temperaturni senzor "kozle strela". :icon_rolleyes:

Količino padavin meri do 9999mm. Sicer pa  več kot 1500mm tako ne boš rabil. :icon_haha:

TheAnswer

Tudi jaz sem zadovoljen s tem dežemerom.

Dostikrat malo primerjam podatke s tistimi katere za Domžale objavi serpentinšek ( če se ne motim so to podatki od ene izmed postaj arso mreže ), pa se klapajo ponavadi do max +- mm .

Edino kar me moti je to, da od prvega reseta naprej ne kaže padavin po mesecih, ampak jih enostavno sešteje.

na začetku mi je to delalo normalno.