ZEVS Forum

Petek, 15.8.2008

Začel/a piskec, 14. Avgust 2008, 18:49:21

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

jaka

Mi smo pri 53.6 mm, trenutno rahlo dežuje, temperatura pa je 14.4°C...ponoči je bilo še nekaj močnejših nalivov, max rainrate pa ni bil večji od 50 mm/uro

Vreme

Naši kraji so bili na robu dogajanja. Čeprav je najprej kazalo, da bodo na udaru tudi naši kraji ni bilo nič iz tega. Glede na to kakšno točo so imeli drugje si tega tako ali tako nismo želeli.

Padavin ni bilo obilno kot je velevala napoved, postaja je zabeležila 23.82 l/m2, kar sploh ni ne vem kakšni rekord, daleč od tega. je pa bilo dovolj padavin, da po našem kraju sedaj sušimo koce, ki so varovale naše avtomobile!!

mihav

Lepo pozdravljeni iz Slovenj Gradca
T=13.0°C
P=1008.4hPa
RH=89%
W=9km/h
Padavine danes 38.9l/m2
O škodi bom še poročal.
Global warming is a lie;)

H2o

Trenutno rahlo dežuje, T = 13.3°C. Skupno v tem poslabšanju okoli 35 mm padavin.
Pri nas ni bilo kakšne toče, še nalivi niso bila kaj prida.
Sočustvujem s prizadetimi.

ŠTROMAR

Od enih ponoči so se vrstili močni nalivi drug za drugim. K sreči ni bilo dodatkov, je pa padlo danes skupaj 53,35 litra dežja. Očitno se vremensko dogajanje počasi umirja.

zoki16

Nov padavinski rekord. V zadnjih 12. urah je padlo 51,8 mm dežja.

Toče je bilo, hvala bogu, le za vzorec. V naši bližini pa niso imeli take sreče.
Vremenska postaja Cven

www.vreme.tikve.com

joze

Ravna pri Ligu, oblačno.

Padavine včeraj 20,4 mm

Padavine danes 8,0 mm

Ponoči je prav lepo deževalo, nič posebnega.

florjo

Z mojim improviziranim dežemerom (nekaj kapljic je pustil tudi v merilni posodi, stenah zbiralne posode in ceveh; meritve obsegajo tudi padavine v noči z četrtrka na petek, ki pa niso bile obilne; opis na strani: http://forum.zevs.si/index.php?topic=1412.0 ) sem od četrtka zvečer do danes nameril 32 mm padavin. Prehod fronte sicer ni prinesel nič posebnega, le par nalivov z nekaj spremljujočega grmenja in bliskanja. Vetrovi so bili v mejah normale. Hvala bogu.

Lep pozdrav

paradolf

Več ali manj je hudega konec.
V Podgorju smo jo odnesli brez posebnosti.
Ponoči je še lepo deževalo. Proti jutru me je zopet zbudilo močno grmenje in bobnenje da so se kar šipe tresle.
Drugače pa včeraj 16.8mm in danes do sedaj 31.5mm.
Toče ni bilo, prav tako pa ne omembe vrednega vetra.
Trenutno pa oblačno in +15.3°C. Postaja svetleje in verjetno bo kmalu kak sončni žarek.
Zjutraj Tmin. +13.1°C

Sočustvujem z prizadetimi :icon_sad:

Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

piskec

Takole. Dogodka je kolikor toliko konec.

Teme še ne bom zaklenil, ker bi rad počakal še na zamudnike, na kakšne zapoznele slike ter na posledice!

Če imate slike, pričevanja, skratka karkoli o posledicah - pišite tu.

Ko bo dogodek enkrat izčrpan, se bo tema zaklenila, ne bo več "ne prezri", a bo ostala v tem forumu. Iz teme se bo sestavila nova tema, ki bo pravzaprav ista, le malo bolj "spucana", ta pa bo premaknjena med "cikloni, tornadi...", ker tam paše.

S tem smo dosegli svoj namen.

Vsem udeležencem se najlepše zahvaljujem za prispevke in za spremljanje dogodka! Vsaka vam čast!

In Srečno tudi vnaprej!   :clap:

shemish

ostalo v vremenskem reporterju.

blazek

PAr slik še iz Dolenjskega konca.

Včerajšnji dan je bil res izjemen. Po močnem nalivu, debeli toči in pa tudi močnem sunku vetra.

V 12 urah smo tako beležili izjemnih 80mm dežja, v 24 urah pa 82mm. Od tega je včeraj med 21 in 23 uro padlo 45mm dežja, danes zjutraj pa še 37mm.

Zanimivi oblaki- kod da bi pileusi iz strani nastajali. :icon_question:

Prvi izjemen naliv s točo velikosti lešnika.

Po končani prvi rundi sem šel malo naokol pogledat. Tole je Cb obsijan z luno in malo posvetljen v PS.

NAto sem ujel še nekaj strel, tik pred najmočnejšo rundo toče letos.

Druga runda toče, s posameznimi izstrelki velikosti 3-4cm.

lp Blaž

Ciklon

Količina padavin v zadnjih 24-ih urah:

Raj je v naravi :buttrock:

.sonček.

Citat od: stog dne 16. Avgust 2008, 08:27:39
V zadnjih 24 urah je padlo 58,6mm padavin.  :D 
Cesta v Ljubljano je popolnoma neprevozna saj je na več krajih popolnoma poplavljena. (še v Dvor se ne da)
Dolina kar dobro plava.

Nekaj km Z od mene je padlo najverjetneje okoli 80mm.
Več slik kasneje.
Trenutno spet rahlo dežuje.

Ste dobil pošiljke vode iz naših hribov nad Polhovem Gradcu.
Brez vremena ni življenja.

.sonček.

Mi lahko, kdo pokaže sliko padavin med 4 in pet uro.
Brez vremena ni življenja.