ZEVS Forum

Trenutno vreme (1.8. - 15.8. 2008)

Začel/a milan, 01. Avgust 2008, 10:00:07

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 2 Gosti gledajo to temo.

matic

V MB približno pol ure dežuje, tu pa tam malo zagrmi, zaenkrat nič resnega... z ostalega dela Slovenije pa  :icon_sad: ampak nimaš kaj, tako je vreme.

Temp. : 23,2°C
Tlak    : 1009hPa
Vlaga  : 73%

lp
"Brezmejna sta le vesolje in človeška neumnost, čeprav za prvo nisem prepričan!" (A.Einstein)

dominikb

Že zjutraj se je iz Nove Gorice videlo ogromen cumulunimbus v smeri proti Dolomitom. Videlo se je kako v oblaku neprestano bliska. Bliski so prepredali oblak kot pajčevina, grmenja pa ni bilo slišati edino enkrat vsaj kar sem jaz slišal je iz velike oddaljenosti zamolklo zabobnelo. To je bilo okoli 5h zjutraj.
Nato je bilo deloma jasno ob 1:30 pa je bila v Biljah pri Gorici nevihta. Sedaj okoli 15h se zopet sliši grmenje. Ob 14h je situacija:         t= 24˙C
                                            vlaga=67%
                                            veter=E- 2m/s
                                           tlak= 1007 mb- pada
Izgleda da bo še pestro.

Dejan

pri nas do sedaj ni bilo nič posebnega, le nekaj ploh. prav videlo se je, da smo bili med dvema padavinskima pasovoma. sedaj je oblačno in proti zahodu pogosto grmi. ena celica gre proti nam.

Ttren=19.1*C
temperatura rosišča pa 17.0*C--> kar visoka :icon_question:
padlo je 3.1mm brez trdih dodatkov.

lp
Davis Vantage Pro 2 Aktiv Plus Spezial

http://ravenskavas.zevs.si

indijanc

Po prejšnjem javljanju je bilo pri meni le zmeren dežek in nekaj drobnih zrn toče-bolj sodre...

In sedaj?Sedaj prihaja nekaj spet, moram si še malo ogledati radarsko sliko, vendar se mi ne zdi ravno nedolžno...

ales77

Pri nas nekaj malega dežja in tudi nekaj grmenja drugace lepo in umirjeno vse skupaj !

Perice

Pravkar se je pooblačilo spet, iz daljave se vsake toliko zasliši zamolklo grmenje!
Ni nam lahko... :)

Cumulonimbus

Tudi nad nas se iznad JZ valijo črni oblaki ki naznanjajo verjetno nove nalive, po strukturi oblakov sodeč ne vsebujejo toče bo pa verjetno kar zlivalo nekaj časa :icon_wink: Lisca ga štrajka nekaj, kar je posledica velikih nevihtnih nakoval, katera zmedejo radar in zatorej taka slika :icon_arrow: :icon_question:

lp
Član ZEVS :)

blazek

Spet močan naliv, tokrat z več toče. Zanimivo, da je sedaj padala povsem drugačna toča kot prvikrat. V sredini je bila povsem bela barva, okoli pa prozorna. Velikost toče je bila do 2cm. To je že tretjič danes. :icon_eek:

Temperatura je padla že na 18,3°C. Smo pa že pri 15mm padavin.

Neurje

Vreme -- BRNIK

Kratko in jedrnato; -- nekaj je že zbezljalo čez nas z nalivi in drobno točo
                         -- vmes tudi nekaj umirjenega dežja
                         -- ogromno treskanja in grmenja z močnimi bliski.

Ohladilo se je kar solidno iz 25.4 na 20.1 stopinjo in vmes tudi močnejši sunki vetra a ne preko 30 km/h.

Ena slika jutanjega velikana ( ma je slikala žena ) zato ni taka kot je izgledala naravno - sem bil pač v službi.

Edit; sedaj nekaj malega grmi in dežuje.

indijanc

Sivo, temno, včasih malo pokaplja, grmi...Za zdaj zaenkrat nič resnega, sicer toče ne pričakujem več, nalivom pa se bržkone ne bomo izognili...

Aquatic

Neverjetno kakšno srečo imamo trenutno v Škofji Loki - tu le kratkotrajna ploha, vse povsod okoli nas pa toča. 
Davis Vantage Pro2

indijanc

Citat od: Aquatic dne 08. Avgust 2008, 15:44:06
Neverjetno kakšno srečo imamo trenutno v Škofji Loki - tu le kratkotrajna ploha, vse povsod okoli nas pa toča. 

Bodi vesel...Potem je šel moj brat v pravo smer :icon_biggrin:

Še bolj se je stemnilo, vedno bolj bliska, grmi pa tako kot že ves čas...Nekaj se nam kuha spet nad glavo...

blazek

bostjan

Tu je bila ob 13 uri močna nevihta s točo, debeline okrog 5 cm. Nam je kar nekaj škode naredila na strehi pesjaka in tudi vremensko postajo mi je poškodovala (dežemer mi je razbilo).

Lp Boštjan