ZEVS Forum

Trenutno vreme (1.8. - 15.8. 2008)

Začel/a milan, 01. Avgust 2008, 10:00:07

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Stormchaser

Tole se pa je malo okrepilo :icon_exclaim:!Kot kaže bo zopet kasiral Kamnik z okolico ter zgornjesavska dolina!
http://www.arso.gov.si/vreme/napovedi%20in%20podatki/radar.html

paradolf

Nevihta se res bliža Kamniku. Zaenkrat se le bliska in grmi v daljavi. Pada še nič.
Po gromih sodeč pa kot kaže ni vseeno tako zlovešče kot je videti. Gre v glavnem le za CC razelektritve, torej ni udarov strele v zemljo. Vsaj po zvoku sodeč ne.
No bomo videli koliko bo od tega. Danes ostajam zanekraz pri 0.2mm.
Bom vseeno počasi izklopil stvar.
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

Jovi

Se kar pošteno bliska pri punci v kamniku....Gre pa mimo nas kjer sem jest doma...nekaj bo
Razmišljajte pozitivno, uživajmo v naravi

Capillatus

Nevem ali sem slep :icon_question:
Vidim le okoli en blisk na minuto :suspicious:

P.S.:
@Stormchaser, te povezave ki jih podajaš niso vredne nič, saj bodo že čez okoli eno uro čisto drugačne.
Najbolje bo da sliko shraniš na splet in potem podaš link :icon_wink:

Stormchaser

cezplotnik

Aquatic

V smeri proti Krvavcu (gledano iz Škofje Loke) je videti strele v samih oblakih - razelektritve. Če ima kdo možnost naj to poslika. Jaz imam fotoaparat na žalost v okvari.
Davis Vantage Pro2

Jovi

Citat od: cezplotnik dne 02. Avgust 2008, 22:17:25
Nevihta s točo. Premer do 1 cm

Kaj res?vidim rudeči flek jaz sem v kamniku lahko trdim da nevihta sicer razpada.o mislim da je sodra do 1 cm.A vseeno tudi lahko kaj povzroči...poročaj naprej
mogoče se poznava
lp
Razmišljajte pozitivno, uživajmo v naravi

damjan

Bašelj pri Preddvoru

Nevihta s točo za grah debelo v 20 min padlo 12,9mm dežja
Ecowitt HP2560
http://www.vp-baselj.eu/

ŠTROMAR

V popoldanski nevihti s točo(12.45-13.10) je v Gradišču nad Pijavo Gorico je padlo 36 litrov dežja. Med dežjem je cca. 5 minut padala toča velikosti graha do lešnika. K sreči je bilo kot oreh velike toče morda 5% vse toče.
Temperatura je iz 27 °C padla na 15°C.
Ves čas nevihte razelektritve na 2-5 sekund. Vsaj polovica razelektritev je bilo neposrednih udarov strel iz oblaka v tla.
Vsekakor ena silovitejših neviht v mojem življenju.

Dodajam še fotko slikano z mobitelom

Cumulonimbus

Kot je rekel Paradolf, ni tko hudo kakor je izgledalo, v Kamniku na srečo ali nesrečo nič posebnega razen par kapelj in prekrasen lightshow :icon_wink:

lp
Član ZEVS :)

stajercx

trenutno jasno

T=21,2°c (svežih)

piha SZ 3km/h

mihav

Iz Avstrije prihaja nova motnja. Zaenkrat samo razelektritve v oblakih. Mislim pa da ta nevihta nebo dosegla do Slovenj Gradca temveč največ do Šaleške doline. Drugače pa že rahlo dežuje, radarska pa nezana nič od tega :icon_surprised:
Global warming is a lie;)

jaka

Pri nas danes dobivamo samo ostanke...popoldne 1.8 mm, zdajle 1.6 mm, skupno torej 3.4 mm...temperatura je 18.7°C, Tmax=28.5°C, Tmin pa 17.6°C

Vremenko

Pa vendar smo se spet izognili padavinam(razen 5min rahlega dežja)
Vendar grmelo pa ko na fronti  :icon_wink:

Sedaj pa nebo jasno,in res lepo je sedaj zunaj zadihat,ker zjutraj je blo ňe pa za znoret od sopare :icon_rolleyes: