ZEVS Forum

ZBIRANJE PODATKOV

Začel/a TWISTER, 16. Julij 2008, 20:02:16

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

florjo

Citat od: TWISTER dne 17. Julij 2008, 18:51:29
ok, zdaj pa zares. ARSO nas je povabil na srečanje, da se predstavimo in da predstavimo našo teorijo. Stvari se bo potrebno lotiti sistematično.

...

Tega sem pa zelo, ampak res zelo vesel. Sodelovati je dobro, tekmovati slabo.  :icon_wink:
Bravo!  :clap: Res lepa priložnost, katero vejamem da boste lepo izkoristili.

TWISTER

Citat od: TWISTER dne 17. Julij 2008, 18:51:29
ok, zdaj pa zares. ARSO nas je povabil na srečanje, da se predstavimo in da predstavimo našo teorijo. Stvari se bo potrebno lotiti sistematično.

narediti je potrebno:

• teren pri Hotedrščici (medo to bi kar tebe prosil k že obvladaš)
    analizo Hotedrščice-predvsem teren in pojav (bom jaz)
    radarsko sliko nekako dati na karte od medovreme (Gozd)-potrebujem prostovoljca
    določit točne smeri neba na tisti karti-tudi prostovoljec
    napravidi dejlno analizo z slik poslikanih na terenu in v primerjavi na karti od medota- več prostovoljcev
    potem bi se pravtako osredotočil na MS-slike od pontiaca so me prevzele :icon_biggrin: vem da je tam malo članov, ampak a je kdo ki bi šel tja poslikat teren kjer se na sliki vidi nekaj tornadu podobnega- pontiac-mogoče ti- Mislim da bo to tudi za ARSO presenečenje
    potem pa moramo naresti še krajšo analizo dogajanja v ponedeljek...smer nevihte in razmere v zraku ko je Robi slikal funnel cloud-prostovoljec

res, moramo se tega resno lotit, ker je to lepa priložnost. Če sem kaj izpustil kar bi bilo dobro vedet, bo pa potem še Skywarn dopisal.

vreme dobrodošel nazaj...sedaj pa spet delat :icon_haha:

kar izberi kaj od zgoraj :icon_wink:

Serpentinšek

Jaz sem bil takrat ravno v Domžalah, pa sem iz bloka tole posnel - točno proti JZ-Z  :icon_wink:

Prihod:

...  :icon_exclaim:

Kot, da se pripravlja na neko vrtenje.  :icon_eek: Kakšno minuto pred nalivom, poglejte drevo na skrajni desni...  :shrug:

P.S.: ura na slikah/digitalcu je točno 12 minut spredaj  :icon_evil:

Verjetno ni nič posebnega, vendar ker gre za takšen dogodek leta sem vseeno prilimal.   :icon_biggrin:
LP iz pad. postaje Domžale :)
Naš kotiček v Bočni: https://i.postimg.cc/43ZXNMgc/Bocna-mix.jpg

piskec

Tukajle je zgodba v podpori Tornadu, sicer nič novega. Napačna slika na žalost.
Aljaž Horvat, kdo pozna?

http://slovenski-tednik.si/index.php?act=iz_vsebine&sub_act=4#naslov_1234

ŽUPMART

Sedaj ne vem...a posnetek tistega fanta imamo, ali ne? Drugače lahko jaz poskusim jutri, ker grem verjetno pogledat razdejanje. :icon_question:

pontiac

danes sem bral v slovenskih novicah, da ja šlo za  tornado...tako je bila izjava enega gospoda, ki je dal prispevek...nekaj slik je tudi zraven...

piskec

Župi, mislim, da nimamo. Poskusi ga dobiti, spoznati, se pogovoriti! To bi bilo super!  :icon_wink:

medovreme

Citat od: piskec dne 18. Julij 2008, 18:55:45
Župi, mislim, da nimamo. Poskusi ga dobiti, spoznati, se pogovoriti! To bi bilo super!  :icon_wink:

Ampak ne vsiljivo....ker sem iz prve roke zvedel, da imajo tam gori že polhn kufer "firbcev" (saj se razumemo, ne). Upam, da vam rata dobit posnetek (s sabo predlagam, da vzameš kak laptop s čitalci vsemogočih kartic + usb - da ne bo zadrege).

lp, Medovreme
Kaj je na obzorju?

ŽUPMART

Na žalost nimam čitalca, laptopa bi morda lahko zrihtal...morda lahko kdo od tu blizu posodi? Morda celo gre zraven? :icon_question:
Seveda nevsiljivo...bi mu pojasnil da gre tu čisto za raziskavo, da raziskujemo neurje in da se z ZEVSa. :icon_rolleyes:

BTW: Morda nebi bilo slabo, da gre kdo od odraslih vremenarjev z mano (Piscek, Medovreme, Twister...), da nas bodo bolj resno jemali, kaj pravite? :icon_wink:

piskec

Piskec je piskec in ne piscek.  :icon_haha:

Jaz na žalost ne morem, ker me čez vikend ni...

Načeloma pa ne potrebuješ nikogar bolj resnega. Fant je morda le kako leto, dve mlajši od tebe, najbrž bo tebi prej zaupal.

Saj si fejst fant Župi, vem da nisi vsiljiv in nesramen ampak navdušen in znanja željan. To se ponavadi vidi že na daleč. Zato ne skrbet.

Čeprav čitalec bi najbrž pa res prav prišel... Fotoaparat?

ŽUPMART

Citat od: piskec dne 18. Julij 2008, 21:36:43
Piskec je piskec in ne piscek.  :icon_haha:

A ni isto?! :icon_question: :icon_lol:

No ja, to je že bolje. :icon_biggrin:

Čitalec...hm, njegova kartica sigurno ne gre v moj fotič.  :icon_sad:

Mislim, da je najbolje da vzamem USB kabel in laptop. :icon_wink:

rudl

Citat od: ŽUPMART dne 18. Julij 2008, 23:52:03
Mislim, da je najbolje da vzamem USB kabel in laptop. :icon_wink:

Če nimaš USB kabla točno od njegovega fotoaparata ali kamere, si boš z njim lahko bolj malo pomagal?  :icon_question:

ŽUPMART

Mah, na večino fotoaparatov gre točno ta kabel. Sem nekaj časa po pomoti uporabljal tuj kabel, pa sem šele kasneje ugotovil, da ni moj...pa normalno je delalo! :icon_wink:

max