ZEVS Forum

ZBIRANJE PODATKOV

Začel/a TWISTER, 16. Julij 2008, 20:02:16

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

max

V službi Elektro Celje(dispečerski center, kjer delam) preko Scalarja in Flash clienta spremljamo potek neviht in udare strel, da vemo za možne okvare na DV itd...
Pa me zanima če bi kaj pomagali podatki za tisti čas, ko se je to dogajalo. :icon_rolleyes:
Vedeti pa bi moral bolj točen čas, da potegnem iz arhiva to dol in naredim izseke bolj detaljno.

LP Max

medovreme

To bi bilo super...
Verjetno je možno narediti "time line" za celotno Slovenijo, na datum 13. 07. med recimo 11:00 in 16:00?

lp, Medovreme :icon_wink:
Kaj je na obzorju?

TWISTER

medo pojma nimam niti kdo niti smer leta...verjetno si bomo morali kar sami pomagat glede na hiše, cerkev itd...

grem zdaj iz službe :clap:

max

Citat od: medovreme dne 17. Julij 2008, 16:10:08
To bi bilo super...
Verjetno je možno narediti "time line" za celotno Slovenijo, na datum 13. 07. med recimo 11:00 in 16:00?

lp, Medovreme :icon_wink:

Od Kamnika pa do Slovenskih Konjic vem da pokrivamo, za ostalo bom pa še videl.
V Soboto sem cel dan v službi in si bom vzel časa kolikor se bo dalo :icon_wink:

jaka

MaRkUš

Evo še moje videnje neurja.

Tukaj imam zarisano z modro barvo začetek in konec smeri neurja ter vetra

1. Začetek v Vodicah

2. Shelf cloud nad Mostami ki je šel proti Mengeškem polju

3. Mengeško polje

4.Šmarca.Veter je podiral v smeri Gozda

5. Neurje je šlo proti Črnivcu in Gozdu ter naprej na Štajersko

6. Zadnji hrib ki loči vas Gozd

7. Gozd.Veter je šel dalje proti Črnivcu

8.Črnivec.Veter nadaljeval proti Štajerski a ne z takšno močjo naprej.

Pa še primerjave
Prej

potem

prej

potem

to je to.

TWISTER

ok, zdaj pa zares. ARSO nas je povabil na srečanje, da se predstavimo in da predstavimo našo teorijo. Stvari se bo potrebno lotiti sistematično.

narediti je potrebno:

• teren pri Hotedrščici (medo to bi kar tebe prosil k že obvladaš)
    analizo Hotedrščice-predvsem teren in pojav (bom jaz)
    radarsko sliko nekako dati na karte od medovreme (Gozd)-potrebujem prostovoljca
    določit točne smeri neba na tisti karti-tudi prostovoljec
    napravidi dejlno analizo z slik poslikanih na terenu in v primerjavi na karti od medota- več prostovoljcev
    potem bi se pravtako osredotočil na MS-slike od pontiaca so me prevzele :icon_biggrin: vem da je tam malo članov, ampak a je kdo ki bi šel tja poslikat teren kjer se na sliki vidi nekaj tornadu podobnega- pontiac-mogoče ti- Mislim da bo to tudi za ARSO presenečenje
    potem pa moramo naresti še krajšo analizo dogajanja v ponedeljek...smer nevihte in razmere v zraku ko je Robi slikal funnel cloud-prostovoljec

res, moramo se tega resno lotit, ker je to lepa priložnost. Če sem kaj izpustil kar bi bilo dobro vedet, bo pa potem še Skywarn dopisal.

GregorS

Dejan

Naj samo opomnem, da so podatki o moči vetra na našem področju (Zagorska dolina) zelo nerealni. kako naj veter s sunkom 11m/s podre min. 50 dreves na nekem strnjenem področju?  :icon_confused:Veter je podiral drevesa predvsem na območju kisovca in Izlak.
Davis Vantage Pro 2 Aktiv Plus Spezial

http://ravenskavas.zevs.si

piskec

Jaz bom zbral čimveč podatkov, sprintal slike ipd. Da to lahko naredim, mi prosim napolnite to temo!

Slike, ki niso tu gor, mi prosim pošljite na piskec@gmail.com!

Čimveč tembolje!

TWISTER

ne, jaz bi predlagal da se predstavitev naredi v PP

valda se bo tam dalo to prikazat :icon_wink:

samo da se vse zbere pa bom že jaz naredil predstavitev :icon_smile:

piskec

Tudi ok. Samo najbrž ne boš vsega notri tlačil...

medovreme

Citat od: GregorS dne 17. Julij 2008, 19:22:05
Analiza neurja ARSO:

http://www.arso.gov.si/novice/datoteke/022788-Analiza-neurje-13_14_7_2008.pdf

Niso pa navedli podlage za digitalni model reliefa - kraja!!! (www.geopedia.si) - morda so, nisem še bral celotnega poročila (he, so pa že notri nalimal par kart, ki so tudi meni prišle na pamet....) :icon_haha: :icon_wink:

lp, Medovreme :)
Kaj je na obzorju?

paradolf

Citat od: piskec dne 17. Julij 2008, 19:48:22
Jaz bom zbral čimveč podatkov, sprintal slike ipd. Da to lahko naredim, mi prosim napolnite to temo!

Slike, ki niso tu gor, mi prosim pošljite na piskec@gmail.com!

Čimveč tembolje!

Misliš slike ki niso objavljene na forumu :icon_question:

Za kakšno analizo dvomim da bi znal to skupaj spacat, ker ne znam toliko terminologije vremenskih pojavov kot recimo Mare) Bi pa z veseljem opisal temu ki bi to naredil sam potek kako sem jaz to videl tam. Sicer pa se da že iz slik nekaj razbrati. Edino kar nisem slikal je shelf, ki se je pomikal iz smeri Škofje Loke (prvi dve sliki v reporterju mojega članka ko ni v ospredju letal) proti Storžiču kjer je nato postopno razpadel in je ostala le še švoh zavesa.
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

Vreme

Fantje evo me z dopusta. Če lahko še na kak način pomagam povejte! :icon_wink: