ZEVS Forum

Trenutno vreme (01.07.-15.07.2008)

Začel/a kire, 01. Julij 2008, 13:00:47

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

ŠTROMAR

Po razjasnitvi sinoči med 22 in 24 uro, se je kmalu po polnoči začel rompompom z neverjetno svetlobno spremljavo. V prvi uri današnjega dne je močan naliv navrgel 42 litrov dežja. V nadaljevanju noči so si neprestano sledili bliski z neverjetno gostoto. Občasno tudi močnejši-kratkotrajni nalivi. Temperatura je padla iz Tmax= 19,6 °C(opolnoči) na trenutnih 16,5 °C. Veter je bil pri nas ponoči prizanesljiv. Skupno danes 57 litrov dežja. :icon_eek:

robi14

Tudi pri nas ponoči od 2.30 do 4.00 parkrat tako usekalo, da sem se zbudil, zlivalo pa kot pr norcih, sicer brez trdih primesi...
Le kam bo zasukalo tale vrtinec nad Padsko nižino?
http://www.sat24.com/frame.php?html=view&country=alps&sat=vis

Bodi pozorni na oblak na sredini ciklona, kako hitro se je razvil!!!  :icon_eek:

robi14

Citat od: gradiščan dne 14. Julij 2008, 07:18:28
GRADIŠČE - BRKINI

Žalostno jutro v katerem se je ob 04.30 uri razvila nevihta z točo. je celi 39.9 mm padavin v dobrih 20 minutah in cca. 10 cm toče. Trenutna temperatura pri jasnem vremenu pa je skromnih 13.5 stopinje:

Sicer pa je pravkar posijalo sonce  :clap:

Grozno....

piskec

Krtina je okoli 4:30 dobila "le" en močan naliv, ko je spet zlivalo, kot že pet let ne. Zdaj pa v kratkem času dvakrat.  Bliskalo se je, da je bil vse svetlo, a le med oblaki. K sreči pa kakšnega vetra ni bilo, vsaj pri nas ne.

Je pa tole posledica včerajšnjo/današnjih neviht. Mater...

Roger

Pri nas padlo včeraj v dveh nevihtah 4.9mm dežja,danes pa je po polnoči zlivalo kot noro tako da danes 46.6mm dežja, čeprav je padlo najbrž še več, ker imam dežemer postavljen preveč zraven hiše :icon_rolleyes:

Ciril

V MS do sedaj v 24 urah že 71.4 mm padavin.

LP Ciril

blazek

Pri nas je tudi zjutraj noro zlivalo. Padlo pa je kar 42mm dežja. TAko močnega naliva pa nismo imeli, mislim da že kar 3 leta.

Vreme

Pri nas dokaj mirno zapadlo 25.90 l/m2 padavin

TWISTER

Na radarju se lepo vidi prihod fronte, ko se klin hladnega zraka zarezuje iz SV proti JZ. Padavine se še zmeraj pomikajo iz JZ proti SV, širijo pa se ravno v obratno smer. Pričakujem da se bojo padavine prehodno spet okrepile ob tej frontici :icon_wink: Z neurjo pa smo verjetno končali. Lahko pa se še kje kaj lokalno skuha :icon_arrow:

ŠTROMAR

Po dveurnem premoru spet pričelo rahlo deževati. Temperatura 17,4 °C.

paradolf

V Podgorju smo od včeraj brez interneta, elektriko pa smo dobili kako urco po neurju.
Včeraj v ujmi 27.7mm dežja od tega v cca 15 minutah 26mm.
Do polnoči je bilo nato mir, po polnoči pa zopet pestro z močnimi nalivi in vsaj 10 udari strel v neposredni bližini. Jaz sem vsakič trznil pri poku, ta mala pa je spala kot ubita  :icon_biggrin:
Od polnoči pa do 6h zjutraj ko sem odhajal v službo je padlo 41.3mm, številka pa je sedaj verjetno še nekaj večja.
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

H2o

Pri nas sedaj nekaj časa brez padavin. Oblačno, baze oblakov so nizko, T = 16.0°C.
Ponoči je bilo nekaj nalivov, padlo je 32 mm, max RR = 144 mm/h. Skupaj včeraj in danes 69 mm.

lp

maestro

Tudi pri nas zelo pestro dogajanje z močnimi nevihtami, ampak k sreči skoraj brez trdih dodatkov in škode. izkupiček včeraj 44.5mm, danes do sedaj 36.3mm

Tale slikca pa je nastala včeraj zvečer, med vračanjem domoz it dopusta. Slikano v Senju

VP Bohinjska Bistrica
http://meteo-bohinj.si

max

Griže

Temp 16,2°C
Tlak 1016mb
Vlaga 95%
Padavine do zdaj 48,8mm
Veter 13km/h Vzhod

Takole pa trenutno zgleda proti @Paradolfu

Če bo nekaj časa tako, bo temperatura začela kar hitro naraščati :icon_rolleyes:

Citat od: max dne 14. Julij 2008, 07:06:23
Danes bo moja postaja zlahka presegla max. dnevno kumulativo, ki je sedaj 58,4mm.

Mogoče sem pa le prehitro rekel :icon_rolleyes: :shrug:

Jernej

Nevihta z rahlim vzhodnim vetrom.