ZEVS Forum

Trenutno vreme (01.07.-15.07.2008)

Začel/a kire, 01. Julij 2008, 13:00:47

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Neurje

Zaenkrat tu na Gorenjskem še nič posebnega . Če bosta tile dve, celici tako potovali, kot sedaj jo bomo odnesli brez padavin ,vsaj v našem koncu upam.

Drugače pa dopoldne hitra pooblačitev a se je kasneje zjasnilo , sedaj se nekaj zabija z vseh strani a , še vedno vmes sveti sonce.

Soparno ko hudič in okrepil se je veter.

Jovi

Stog jo spremljam,nam je blizu in se sliši grmenje sicer sem skeptičen da bo prišla do nas ampak je blizu.Od zahoda bi tut lahko kaj prišlo.Delno oblačno vreme imamo :icon_wink: :icon_wink: upam na kaj.
Razmišljajte pozitivno, uživajmo v naravi

Ledeni

Neverjetno, kako se ponavljajo nevihte na Gorjancih. Od dopoldneva so bile že štiri. Rojevajo se ena za drugo in potujejo v koloni. Pri nas smo na robu tega dogajanja in občasno dobimo le par debelih kapelj. V zadnji uri se je sicer malo bolj zjasnilo, temperatura je 23,0°C, vlažnost visokih 76%.

polo

Glavnina je mimo,imeli smo malo toče,T= 18,1 pri 86% vlagi
malo točice

pred 5 min v smeri Črnomlja

V Semiču je baje vse pod vodo.

Cumulonimbus

Citat od: Pihe dne 04. Julij 2008, 17:40:45
Popoldanska prva nevihta(nič posebnega) je pustila 11 litrov dežja.Potem se je zjasnilo, sedaj pa spet pooblačilo in ponovno ploha.
+21,6, 92%, rosišče na 21 stopinjah!

Glede tega ali je 30 litrov veliko ali malo, pa bi se strinjal s tem, da to JE veliko! Tudi ni za mešat rainrate z dejansko količino padlega dežja.Rainrate je računska vrednost, koliko bi padlo dežja, če bi eno uro padal s tako jakostjo.Ker pa vemo, da je zelo malokrat možno, da dež konstantno pada z enako jakostjo, je podatek rainrate samo malce za nas tu....da se malce poafnamo. :icon_haha:

Nisem kle mislil sploh primerjati RR z dejansko količino dežja ki pade v eni nevihti, ker vemo da je RR samo računska vrednost koliko dežja bi padlo če bi z enako intezinteto padalo eno uro, kar si tudi sam povedal, glede na to ali je veliko ali ni, seveda je veliko, niti nisem nikjer omenil da to ni veliko, ni pa to nekaj neverjetnega, kajti ob vsaki malo močnejši nevihti, katerih smo vajeni zadnja leta pri nas, pade kot za šalo 30mm, praktično lahko v enem nalivu, kaj šele v celih 45minutah, seveda pa je generalno gledano to veliko, ni pa neverjetno veliko! :icon_arrow:

Seveda pa ima vsak svojo oceno glede na to in se strinjam z teboj Vremenko, če že dolgo časa nisi bil deležen poštenega dežja, da si uporabil besedo neverjetno, ker si pač hotel poudariti teh 30mm. :icon_wink:

Od SZ se valijo težko črni oblaki (kar nekoliko nepričakovano) sem ravno ustal od popoldanskega spanca, tak da mi ni bilo nič jasno, ko sem ustal vse zabito proti hribom, prej pa še pretežno jasno, minila pa je dobra urica :icon_arrow:

Če nas zadane pred nočjo, bi znali kak naliv, dobit, mogoče mal sodre, čeprav bi raje videl da bi kake dve uri lepo zmerno deževalo, takega dežja potrebujemo :icon_wink:

lp
Član ZEVS :)

Neurje

Jovi zdej se sliši grmenje tudi pri meni in sicer iz smeri Storžiča mislim da ne bomo ravno men namočenimi kraji danes ravno obratno.

Razen če se ne poveča celica ali spremenijo smer.
No kar bo pač bo samo da ne bi bilo hudo preveč.

Se pa kar lepo počasi ohlaja z vetrom.Tudi sonček se je skril.

Jovi

Ta celica gre mimo nas nažalost.Lahko potrdim ker ne grmi več tako.Torej..malo šans za dež danes.
Razmišljajte pozitivno, uživajmo v naravi

Cumulonimbus

No ja v osrednjem in SZ delu danes neviht ne bo, kot sem že povedal enkrat danes, čeprav mi je pogled na radar vlil vsaj kanček upanja, pa vidim kako gre zadeva precej severneje od mene, bo pa veselo danes še na štajerskem, tam se lahko pred nočjo še skuha kako neurje, drugje se bo od SZ vreme počasi umirilo :shrug:

Oblačno, prijetno pihlja SV veter in ohlaja ozračje, noč bo spet nekoliko hladnejša, uglavnem bo za preživet danes :icon_wink:

lp

joze

Ravna pri Ligu, rahlo dežuje in grmi.

Temperatura 25,3 °C

Max danes 30,1 °C ob 11:10

Vlaga 33 %

Pritisk 1014 hPa

Po 12 uri, se je pooblačilo. Čez kakšno uro se je zjasnilo, sedaj se je ponovno pooblačilo in po dolgem času dežuje.

oleg

no končno dežuje in grmi + 24 celzija vlaga 60%
brez vetra smer jugo
no studiram če bi bilo za kosit travo tako sem že na štimal  :icon_question:
iz gleda to takole
url=http://www.slikomat.com/slika/2852090.htm][/url]
oleg

medica

Tista celica , ki je potuje severno od Karavank je na Jesenicah povzročila nekaj sunkov vetra, v Planini pod Golico pa je padlo celo nekaj kapelj dežja.  :shrug:

Neurje

Kar dobro se kuha proti Kranju.

Tale je nad menoj malo proti Kamniku.

In tole je nad hribi -Karavanke.

Dejan

oblačno, narahlo grmi, T=22.5*C
vlaga: 69%

danes še ni bilo padavin.

lp
Davis Vantage Pro 2 Aktiv Plus Spezial

http://ravenskavas.zevs.si

Cumulonimbus

Pa se je le začelo pripravljati na nevihto, trenutno grmi v smeru Z oz JZ, fantje povejte kak mate tam doli, drugač pa mislim da ne bo sile :icon_wink:

EDIT: 19:37

Proti J

S

V

lp

oleg

no dežuje padlo že 2 litra  dežja mal bo na močilo upajmo
tudi grmi
tempartura je padla iz + 28 celzija na + 21 celzija vlaga je kar skočila 80%
rahlo vetrovno smer vetra SE
tlak 1014 milibarov ustaljen