ZEVS Forum

Predlog

Začel/a paradolf, 21. April 2008, 21:25:52

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

ŠTROMAR

Citat od: paradolf dne 22. April 2008, 14:21:16
Jaz bi res zaenkrat kar samo s padavinami to počel.
Tudi vsak dan posebej bi bilo dobro, saj bi bilo težko recimo zadevo razčleniti.
V primeru da si dva sistema sledita eden za drugem vmes pa bodo recimo dnevi s plohami najprej kot posledica prvega sistema in obene recimo že kot predfrontalne padavine drugega sistema.
Za lastni gušt pa si lahko potem vsak sam po datumih skupaj lepi v cel sistem.

To je ta pravo!
Koseze /vreme.zajcek.org/koseze/
Gradišče /vreme.zajcek.org/gradisce/
KG /vreme.zajcek.org/krgora/

Cumulonimbus

ma ja mate prav najprej padavine, da vidimo kako bo stvar funkcionirala najprej, nato pa lahk tud temperature, kar pa bo seveda stvar dogovora :icon_wink:

lp
Član ZEVS :)

ŽUPMART

Mislim, da vas je brezveze matrat, da bi iskali podatke med posti...ob zanimivem dogajanju dvomim, da se vam bo dalo prebirat 10 strani nabijanja. :shrug:
Kdor hoče, da so njegovi podatki objavljeni, naj jih pač enemu od vas pošlje na ZS, ane? Če pa ravno še kaj zasledite, pa tudi lahko dodate.  :icon_wink:
Mislim, da nima smisla čakat na prvi maj. Sedajle imate odlično priliko, da začnete z vajo! :icon_haha: :icon_wink:

Ciril

Citat od: ŽUPMART dne 22. April 2008, 14:50:25
Mislim, da vas je brezveze matrat, da bi iskali podatke med posti...ob zanimivem dogajanju dvomim, da se vam bo dalo prebirat 10 strani nabijanja. :shrug:
Kdor hoče, da so njegovi podatki objavljeni, naj jih pač enemu od vas pošlje na ZS, ane?

Točno to sem imel v mislih. Paradolf, a veš, da boš ob kakšnem sneženju porabil tri dni, da iz vseh postov izluščič tisti promil postov, ki dejansko kaj povejo... Naj ti kar na ZS pošiljamo.

LP Ciril

paradolf

Citat od: Ciril dne 22. April 2008, 15:10:32
Točno to sem imel v mislih. Paradolf, a veš, da boš ob kakšnem sneženju porabil tri dni, da iz vseh postov izluščič tisti promil postov, ki dejansko kaj povejo... Naj ti kar na ZS pošiljamo.

LP Ciril

Se strinjam da bi bilo ob kakšnih izrednih vremenskih dogodkih postov le preveč. Osebno sicer preberem vse poste v temi trenutno vreme ker si z njimi tudi malo pomagam pri pisanju dnevnega opisa vremena ki gre nato na portal (sem v zaostanku in še nisem uspel dat gor imam pa vse v wordu  :icon_smile: ).

Župi bom verjetno danes začel oz. najkasneje jutri zjutraj...
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

Pihe

Še moje razmišljanje v zvezi s tem:
Ideja je super. Pričakoval bi le, da tisti, ki poročamo o količini padavin tudi točno povemo v kakšnem času je padla določena količina padavin.Tisti s postajami pač poročamo o padavinah od 00.00 do 24.00 (v tem času se softversko zadeva prekucne), tisti z radenska dežemeri pa imate druge ure zajema podatkov. Zelo fajn bi bilo, če bi se to lahko programsko uredilo in sicer tako, da bi bila prva kolona: časovni zajem (npr.: 00.00 do 24.00 ali 07.00 do 07.00, ipd), druga kolona pa količina padavin v tem času. Seveda bi bilo pa najbrž za večino najbolje, da bi bil zajem od 00.00 do 24.00(ker nas večina meri s postajami - vsaj mislim tako :icon_question:).
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

Ciril

Pihe, to je sicer res, da je za tiste, ki imamo postaje lažje dati količino padavin 00 do 24. Je pa tudi res, da se mi lažje prilagodimo terminu 7 do 7 (malo računanja), kakor pri ročnem merjenju hodit ven merit ob 00...

Dejansko pa lahko po mojem da vsak padavine, kot jih meri, s tem, da je obvezno potrebno dodati časovni termin meritev.

LP Ciril

Pihe

Citat od: Ciril dne 22. April 2008, 20:49:18

Dejansko pa lahko po mojem da vsak padavine, kot jih meri, s tem, da je obvezno potrebno dodati časovni termin meritev.

LP Ciril

To bi bilo pravzaprav obvezno, dokler vsi člani ne preidejo na "postajni" način merjenja.Ker sem sam lenčina, pa najbrž še tričetrt drugih isto, bi bilo ilozurno čakat od "postajnikov", da se nam bo ljubilo preračunavat.Prav tako pa še bolj iluzorno od "nepostajnikov", da bi hodili ob polnoči praznik radenske. :icon_haha:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

markokorosec.net

Jst sm pa za to, da se padavine šteje kot po pravilih WMO, torej 24h količina padavin se šteje od 06UTC - 06UTC drugega dne; pozimi torej od 7h do 7h, poleti pa od 8h do 8h.

In sploh ni nobenega preračunavanja, le v wswin nastaviš na zajem 24h in izbereš od kdaj do kdaj rabiš, pa ti izpiše kolk padavin je.

ŽUPMART

Ali smem tole statistiko na portalu objavljat brez navedbe avtorja, ki je to zbiral, le z navedbo vira? :icon_smile:

paradolf

Ne vidim problema da ne bi :icon_question: :icon_biggrin:
Davis Vantage PRO2

blazek

Ko bi zbrali več podatkov o padavinah enega deževja. Bi lahko kakšno grafično razporeditev padavin naredili. Za tako stvar pa je ekspert Stog.

Se strinjam s skywarnom. Upošteva standarde WMO, kar se mi zdi še najbolše.

paradolf

Odziv za prvič je bil zaenkrat kar lep  :icon_wink:
Zbrali smo več kot 20 podatkov zaenkrat  :icon_biggrin: Če bo kdo poslal naknadno pa vsekakor ni problem dopisati za nazaj :icon_wink:
Hvala vsem ki ste poslali, medna pa že veste da je objavljeno v statistiki  :icon_smile:
Kot vidim vam ni povzročilo preveliko problemov pošiljati podatke od 00 do 24h. :clap:
Če bo kdo poslal drugače pa bom spodaj posebej dopisal da je bilo merjeno recimo od 6h do 6h naslednjega dne  :icon_wink: Odvisano kdaj kdo lahko izmeri če nima postaje.

Še vprašanje. Ali dodajamo zraven v drugem stolpcu še stanje iz ARSO postaj pridobljenih iz OGIMET-a :icon_question:
Davis Vantage PRO2

Astra

Čestitke za to idejo. V pomoč ti predlagam eno preprosto zadevo. Ampak bi moral biti ob polnoči na sceni.  :icon_haha:  Tisti izpis po postajah na Krtini ti za vremenske postaje on-line sešteje dnevne padavine. Mislim, da za večino postaj kaže po sistemu  od 00 do 24 ure.  :icon_wink:
VP Komenda - http://komenda.zevs.si       |      VP Vrhnika - http://vrhnika.zevs.si

paradolf

He he Astra bi moral enega Boota naštimat da bi to počel namesto mene.
Ko bom imel čas bom sam prepisal količine padavin z nekaterih postaj kjer je lahko enostavno ugotoviti (piše) količino padavin iz prejšnjega dne. Danes sem naredil tako in upam da so količine prave, drugače pa sporočite morebitno spremembo na ZS.
Davis Vantage PRO2