ZEVS Forum

Trenutno vreme (1. 4. 2026 - 30. 4. 2026)

Začel/a Trocki, 01. April 2026, 07:49:04

Prejšnja tema - Naslednja tema

1 Član in 2 Gosti gledajo to temo.

Trocki

Cerknica rahlo naletava sneg 🤣

Pa ni prvi april ampak samo april...
Vreme bo! :)

Smučar

Celo noč je nabijal SV, max sunek 35km/h ob 5:50

Tmin zato kar velik, 5,9°.

Zadnjih 24h zelo suh zrak, rosišče se ves čas giblje v negativi okoli -4°.

Lluka

vojaško letalo kroži okoli mene......2x me preletel.....mogoče tezave na Brniku (ni dovoljenja za pristanek?) 

pa ni prvoaprilska šala ..

Ledeni

Pri nas je zjutraj pihalo do 60 km/h. Čez dan je veter malo oslabel, ampak še vedno so bili sunki čez 40 km/h.

Neurje123

Pri nas brez posebnosti včeraj, sicer je še vedno bilo vetrovno, a sunki niso presegali 40-50km/h. Tmax je bil +11,0°C. Dopoldne je pri nas padlo nekaj kapelj, a brez merljivih količin.

Je pa veter včeraj največ težav povzročil na primorskem, kjer je bilo kar nekaj intervencij, skupno po Sloveniji okoli 50.

khirsher

Danes skoraj cel dan oblačno vreme, a zvečer se je malenkost zjasnilo in nastal je sončev 22° in 46° halo z parhelijem in cirkumzenitalnim lokom za kratek čas, nato se je ponovno zmerno pooblačilo, tk da sem potem zaključil z lovom na atmosferski pojav.

Fotografija današnjega dogajanja: :buttrock:

Temp-max: 12°C
Temp-trenutno: 10°C

gregach

Pri nas je včeraj prevladovalo (pretežno) oblačno vreme, malce več jasnine je bilo pozno popoldan, zvečer pa se je pretežno zjasnilo.
Pihal je okrepljen, predvsem popoldne v sunkih tudi močan veter severnih smeri.
Minimalna jutranja T je bila 4,4 °C, čez dan pa se je segrelo do 10,4 °C. Dnevna Tpovp. je znašala 6,91 °C

Tudi danes je bilo (pretežno) oblačno, popoldne je bilo kakšno okno jasnine več. Še je pihal okrepljen, ponoči v sunkih tudi močan veter severni smeri, ki je pozno popoldne prehodno močno oslabel.

TRENUTNO STANJE:
Oblačno, višje veter še vedno močno buči
T=9,6 °C
Vlaga=64 %
Točka rosišča=3,1 °C
Tlak=1010,3 hPa, ustaljen
Podatkov o vetru ni.

Tmin: 6,2 °C ob 6:03
Tmax: 10,3 °C ob 17:07 
Tpovp: 8,03 °C
"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."

maestro

Delno jasno jutro v Bohinju in - 1,5°C.

Veter v minulih dneh, pri nas ni povzročil večjih težav na stavbah, polomilo je nekaj dreves. 
VP Bohinjska Bistrica
http://meteo-bohinj.si

khirsher

Temp-min: 1°C

Sem še pravočasno ujel barve sončnega vzhoda na Velikonočno soboto.

ŠTROMAR

Citat od: khirsher dne 04. April 2026, 07:33:16Temp-min: 1°C

Sem še pravočasno ujel barve sončnega vzhoda na Velikonočno soboto.

:clap: :clap: :clap:

gregach

Pri nas je včeraj zjutraj in del dopoldneva prevladovalo delno, preostanek dneva pretežno jasno vreme.
Ponoči in zjutraj je še pihal v sunkih okrepljen veter severnih smeri, ki je tekom dneva slabel.
Minimalno T smo zabeležili pozno zvečer pri 8,5 °C, čez dan pa se je segrelo do 16,6 °C. Dnevna Tpovp. je znašala 11,97 °C

Danes je zjutraj in dopoldne bilo večinoma jasno, preostanek dneva pa je prevladovalo delno do zmerno, zvečer občasno tudi pretežno oblačno vreme.
Pihal je večinoma zmeren veter vzhodnih smeri.

TRENUTNO STANJE:
Zmerno oblačno
T=12,3 °C
Vlaga=59 %
Točka rosišča=4,5 °C
Tlak=1023,7 hPa, raste
Podatkov o vetru ni.

Tmin: 5,0 °C ob 7:03
Tmax: 18,8 °C ob 15:19, najvišja letošnja T  :buttrock:
Tpovp: 8,03 °C

"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."

Neurje123

Zelo topel dan danes, Tmax je bil pri nas +23,0°C, to je prva dvajsetica letos pri nas. Ponekod so zabeležili tudi prve tople dneve letos, v Metliki je bilo +25,6°C, Črnomlju pa +25,4°C.

Sicer pa umirjeno vreme se bo nadaljevalo tudi v prihodnjih dneh, konec naslednjega tedna nam grozi pozeba, nič novega bomo rekli.

Včeraj sem se malce zapeljal po Pohorju, kjer sem opazil na stotine podrtih dreves (od vetroloma izpred tedna dni), zlasti smrek. Nad 1100m je še vedno ležala snežna odeja.

ŠTROMAR

Tudi pri nas zelo topel dan, skoraj smo ujeli prvi topli dan. Verjetno ga je odnesel močan popoldanski veter.

Tmin=   2,4 °C
Tmax=  24,6 °C

khirsher

Celje temp-max: 25,4°C
Prebold temp-max: 24°C

Vsem tukaj na Zevs Forumu Vam želim mirne in sončno obdane velikonočne praznike.🐣🐇🧺🌸

Ledeni

Prekrasen in brezhibno sončen dan. Edino temperatura se je strgala s ketne in je tudi pri meni pogrelo do 25,4°C!
V dolini smo bili v kratkih rokavih, medtem je na Gorjancih še vedno belo v osojah do cca 800 m.n.v. VP Miklavž je sicer danes zabeležila Tmax 18°C  in na merilnem mestu je pobralo še zadnjih 5 cm snega.