ZEVS Forum

Zelo pestro nevihtno popoldne do noči, Celjska kotlina (21.7.2025)

Začel/a khirsher, 25. Julij 2025, 17:22:56

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

khirsher

Točno dva tedna po mojem rojstnem dnevu sem dobil ta pravo MCS nevihtno darilo.  :bouncy: :buttrock: :beerchug:
Model Icon-D2 (Rapid) je že v ponedeljek narisal glavnino nevihtno linijo okoli pete ure zvečer, a glavnina nevihtna MCS linija je prišla v Celjsko kotlino šele malo pred sedmo uro zvečer. Jaz še nekaj malega polovim doma (verjetno dve manjši supercelični nevihti pred glavnino), potem se odpravim proti gostilni Štorman (ima tudi odprti teren za lov na nevihte) v Šempetru v Savinjski dolini. Ko se je začelo ful stemniti iz zahoda / jugozahoda, vmes pa vrže veliko CG-jovk, edino srečo sem imel, da niti ena mi ni udarila blizu, razen ena med hribom in ravnico je bila najbližja od mene. Zagledam še tale najlepši MCS shelf cloud in naredim še par selfijev (moj novi besedni izraz pa: "shelfie", kar pomeni "Shelf cloud + selfie"). Ko je bil južni del hriba pokrit pod zelo gosto nevihtno dežno zaveso, pospravim svojo medijsko opremo, zbežim v avto noter, in v Mercatorju še poslikam mavrico in doma mammatuse, nato pa proti večeru nastajajo spet nevihte in te še do zadnjega ulovim.

___Vremenska radarska slika___

~ Fotografija dveh manjših superceličnih neviht pred glavnino dogajanja 

~ Fotografija MCS shelf cloud in selfie dogajanja [foto: samosprožilec na 5 in 10 sekund] 

~ Fotografija "glavnina" MCS shelf cloud dogajanja 

~ Fotografije pod ekstremno bazo MCS nevihte 

~ Mavrica po končanem čejsu, Šempeter v Savinjski dolini 

~ Mammatusi po nevihti, Šešče pri Preboldu 

~ Zelo barviti krepuskularni žarki v času sončnega zahoda, Šešče pri Preboldu 

~ Ponovno nevihta z mammatusi oblaki, Šešče pri Preboldu 

~ Zadnja nevihta, probal sem ujeti kakšno strelco, a samo blikse dobil in zaključil z lovom na nevihte, Šešče pri Preboldu 

~ Panorama MCS shelf cloud + drugo vremensko dogajanja 

Sem pa tudi posnel v 5,1k videoposnetku na Nikonu, kar pa rabi Davinci Resolve Studio za takšno urejanje videoposnetkov. Skratka mojo osebno najbolj pestro vremensko in nevihtno popoldne po dopoldanski službi / dopoldanskem rehabilitacijskem uvajanju. Lp. :)

paradolf

Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

khirsher

Hvala obema. :laugh: :beerchug:

Moja fotografija zdaj uradno krasi za naslovno sliko na Flickr skupini "CSSS: Storms - S T O R M S C A P E S