ZEVS Forum

Trenutno vreme (1. 7. 2024 - 31. 7. 2024)

Začel/a komar, 01. Julij 2024, 00:42:01

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 2 Gosti gledajo to temo.

komar

Smučar

V soboto smo dosegli najvišjo temp. letos 32,6. Bilo je soparno, rosišče je dosegalo 22°C.
V juniju smo zbrali 206mm padavin.

Danes Tmin 17,3. Trenutno 23° pri rosišču 18°, v pričakovanju neviht. Upajmo da brez ekstremnega dogajanja in škode.

lesce

Neurje s točo v lescah.....
EDIT: padlo okoli 40 mm, veter v 3 sek sunkih do 84 km/h .
JE pa fajn shvadivo:) Škode na srečo ta prehod ni povzročil.

Vir: ARSO

EDIT: Jutri zjutraj zmernim ampak to rundo smo definitivno že preko 60-70 mm

računalnik

Po kamerah se je na Bledu in okolici noro uscalo.

Me ni doma, tako da ne vem kaj se dejansko dogaja

najed

Je bilo kar noro, pri Toplicah in na Mlinem voda ob počasni vožnji skoraj čez havbo, mi je bilo žal, da nisem obrnil... ni zgledal toliko od daleč  :icon_exclaim:

računalnik

komar

@lesce: slišim tuljenje siren, tako da lahko imaš prav, lahko pa da tudi ne; še sreča, da se zračni tlak ni spustil do zloglasnih 1007 hPa. :smash:
@najed: mene je pa radolška kugla prvič konkretno spravila v slabo voljo... 28 dni naprej pokaže, 28 sekund naprej pa ne... :smash: ;D
Tole je pa neuradno Zevsovo rojstnodnevno darilo našemu današnjemu slavljencu: :icon_wink: :beerchug:

Od 07.05 do 14.50 ure:

Vir: ARSO

najed

računalnik

Citat od: najed dne 01. Julij 2024, 11:51:17
Je bilo kar noro, pri Toplicah in na Mlinem voda ob počasni vožnji skoraj čez havbo, mi je bilo žal, da nisem obrnil... ni zgledal toliko od daleč  :icon_exclaim:

Tko bom rekel... Ni bilo daleč od zasedbe prve novice po vseh portalih.
Posnetka z razlogom ne bom objavil.

Na jezeru je bila jeba.

Smučar

Po 2 nevihticah smo danes na 20mm.

Trenutno 20° pri rosišču 18,5°; energije je še več kot dovolj za kako rundo. Upam da še naprej brez trdih dodatkov.

najed

Citat od: računalnik dne 01. Julij 2024, 14:02:17
Tko bom rekel... Ni bilo daleč od zasedbe prve novice po vseh portalih.
Posnetka z razlogom ne bom objavil.

Na jezeru je bila jeba.

Spet kup ljudi na vodi?

lesce

Citat od: komar dne 01. Julij 2024, 13:05:48

Tole je pa neuradno Zevsovo rojstnodnevno darilo našemu današnjemu slavljencu: :icon_wink: :beerchug:

hvala ;)

računalnik

Neurje123

Pričakovano zelo burno vremensko dogajanje danes po Sloveniji. Pred njim je bilo pri nas sonca zelo malo, Tmax tako danes le +24,5°C. Pred nalivi se je parkrat takrat stemnilo, da so se prižgale celo javne razsvetljave. Pri nas posebno močnega vetra pred in ob prehodu hladne fronte ni bilo. Ponoči je bil Tmin kar +19,5°C, zelo blizu tropske noči torej.

Pri nas so se od 12:20 pričeli vrstiti nalivi, prva nevihta okoli 12:30 je imela tudi vijolične odboje, ob kateri je v določenih predelih Maribora padala celo drobna toča, večji del Maribora pa je zajel silovit naliv. Do tega trenutka je pri nas padlo 24,0mm, a še vedno precej močno dežuje. Kot kaže bi naj padavine prehodno oslabele, a je pričakovati še en val padavin.

Po tej močni nevihti okoli 12:30 sem večkrat slišal tuljenje gasilcev, verjetno je zalilo nekaj kleti, voda pa je na cestah kar stala. Okoli 13:30 je bil bližnji udar strele, tako je počilo, da me je kar vrglo.

Marsikje je po Sloveniji padala toča, bilo pa je tudi več silovitih nalivov z močnimi sunki vetra.

Ledeni

Težko sranje med Ivančno Gorico in Trebnjem. Malo prej sem se tam mimo peljal. Kupi toče za cesto, kupi toče na poljih, zrešetano listje po tleh. Koruza ne samo scefrana, ampak zmaličena do neprepoznavnosti, polja samo še za preorat in nekaj na novo posaditi. Megla se kadi od vsepovsod.

Supercelica je nato zavijala desno in na srečo rahlo oslabela. Pri nas doma smo jo fasali z robom, ki je prinesel orkanske sunke vetra. Hitro sem pogledal v aplikacijo in videl 86,9 km/h - to že ne more biti dobro. In res, rastlinjak je ležal 10 m stran, ves zverižen. Padlo pa je le 1 mm.
Trenutno je 22,4°C in spet grmi.