ZEVS Forum

Trenutno vreme (1. 8. 2022 - 31. 8. 2022)  

Začel/a komar, 01. Avgust 2022, 06:16:08

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Smučar

Včeraj vroč dan s Tmax 30,8

Danes Tmin 15,0. Pozna se da so noči že kar nekaj daljše, ponoči se bolj ohladi, mislim da bomo pri nas letos le stežka dobili še en vročinski val.  :icon_wink:

Trocki

Cerknica 33°C in seveda spet toplejši od Murske Sobote, Maribora, Vrhnike,... tako kot že večino poletja.
Ne vem kaj je to letos...
Vreme bo! :)

Nanika1991

Jasno in 26,6 °C.

Tmax: 34,2°C
Tmin: 16,8°C

Tminc

V Tolminu maksimum moje postaje 36,4°C, je bil pa minimum prijetnih 16,3°C.
Kot sem ošvrknil podatke postaje ARSO Tolmin-Volče, bi se lahko včeraj začel nov vročinski val. Po njihovih včerajšnjih podatkih sem izračunal dnevno povprečje 25,2°C (po mojih je bilo 24,8°C). Pri meni se zjutraj bolj ohladi, zvečer pa prej ohladi, zato nižje temperature.
Danes bo spet nad 25°C, glede na napoved pa tudi jutri, s tem je izpolnjen pogoj treh zaporednih dni.

Neurje123

Tmax včeraj +30,5°C, danes pa +32,5°C. Jutri bo vrhunec tega vročinskega vala (čeprav uradno to verjetno niti ne bo), ponekod v notranjosti bo spet nad 35°C, tudi pri nas bo blizu zelo vročega dneva.

Zaenkrat 19. vroči dan letos (na letališču Maribor že 23. vroč dan), v zadnjem dobrem mesecu smo jih imeli večino. Od 27.6. pri nas kar 17 vročih dni.

Ledeni

Tmax 34,4°C, ampak še kar prijetno. razlog: suh zrak in sapica od vzhoda.
Sedaj zvečer gre strmo navzdol. Razlog spet suh zrak. Juhuhu

Koruze rajš ne gledam kako se muči

gregach

(Pretežno) jasen dan.
Čez dan je pihal večinoma rahel veter vzhodnih smeri.

TRENUTNO STANJE:
Jasno
T=23,4 °C
Vlaga=61 %
Točka rosišča=15,4 °C
Tlak=1015,4 hPa, ustaljen
Podatkov o vetru ni.

Tmin=17,2 °C ob 5:36
Tmax=31,8 °C ob 16:23
Tpovp=24,84 °C, 1. dan morebitnega novega vročinskega vala

Statistika z 20 vremenskih postaj po Sloveniji za danes: POVEZAVA
Statistika z 20 vremenskih postaj po Sloveniji za jutri: POVEZAVA
"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."

Mraz

Danes je šlo do 33,5 °C.

Jutri pa bomo zabeležili že 15. tropsko noč letos.

Matej1998

Za nami sta 2 sončna in vroča dneva. V sredo se se temperature povzpele vse do 33,5 stopinj, včeraj pa do 32,8 stopinj. Dvoma o novem vročinskem valu seveda ni.
Tropske noči se zaradi toplega morja vrstijo ena za drugo. V sredo T min 22,7 stopinj, včeraj že 24,4 stopinj, to jutro pa kar 25,1 stopinja  :surprised:
Letos imamo tako že približno 45 tropskih noči in sem prepričan, da jih bo še kar lepo število.
Sicer pa trenutno pretežno jasno in že 29 stopinj ob 50% vlažnosti zraka.
Dež s Trsta zmoči za dva prsta, dež z juga zmoči za dva pluga in dež s Pomjana zmoči za dva pjana.

Smučar

Pri nas pa povsem drugače, letos še brez tropske noči, danes Tmin 16,2.

Včeraj nov vroč dan Tmax 33,2

Iz podatkov 8h/15h/22h izračunana Tpovp je bila 25,1, torej uradno prvi dan 3. vročinskega vala pri nas.

EDIT: povprečje 5min vrednosti pa znese 24,3°, torej ARSO metoda kar fali, pa vendar kljub vsemu 1. dan novega vročinskega vala.

Ledeni

Na točno 37°C smo. Zunaj je vroče kot v pečici, notri prijetno ampak s klimo.

So taki časi da za zunaj ni bit. Ampak pozimi se lahko vsaj oblečeš in greš ven kaj delat, v vročini pa več kot slečt do nazga se ne moreš.

Korošec

Danes z naskokom najtoplejši dan letos. Ogrelo se je do 35,5°C.
Sedaj imamo pa že 1 uro privat nevihto direkt nad nami. :icon_wink: Meja med suhim in zlivanjem je neverjetno ostra.
Trava bo pognala :buttrock:

Neurje123

2. dan najtoplejši dan letos pri nas, Tmax +34,5°C. Bil je tudi bolj soparen kot prejšnje dni. Popoldne in zvečer so bile ponekod ob meji z Avstrijo nevihte, nakovala so se kar približala tudi nam.

20. vroč dan že letos pri nas in 24. na let. Maribor (Tmax danes tam +35,2°C, torej zelo vroč dan). Upam, da bo jutri padlo vsaj nekaj dežja (za to bo potrebno imeti nekaj sreče), bo pa se vsaj nekoliko ohladilo.

Sicer pa ekstremna vročina danes ponovno po Sloveniji:

• Dobliče, Litija in LJ Bežigrad +37,5°C
  • Celje in Let. Cerklje ob Krki +37,1°C
  • Marinča vas in Kranj +36,8°C

Smučar

Tmax 35,8
2. najvišja temperatura letos.
Soparno samo dopoldne, nato je rosišče padlo do nekih 16°. Kljub temu ni bilo ravno za bit zunaj popoldne.

Tminc

Danes pri nas najvišja temperatura 36,7°C.
Zdajle ob 21h pa 30,7°C ...