ZEVS Forum

Trenutno vreme (1. 7. 2022 - 31. 7. 2022) 

Začel/a komar, 01. Julij 2022, 00:07:22

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Mraz

Tmax, 33,8 °C, trenutno pa še vedno 32,6 °C. Verjetno nas čaka najtoplejša noč letos.

Danes zaenkrat povprečna temperatura kar 28 °C.

Ledeni

Pri nas je šlo danes do 35,2°C, ob nizki vlagi je še dokaj prijetno.

Zjutraj tudi prijetnih 14°C.

Smučar

Najvišja temp. letos, Tmax 34,2
Očitno tudi 1. dan novega vročinskega vala, zaenkrat Tpovp 24,3

Trenutno 24,6, rosišče 13,2, počasi bo za odpret okna. Čeprav prejle je nekaj po dimu smrdelo, je možno da je sem prineslo s krasa? Baje se v Postojni je vohalo.

Ali pa imamo kje lokalne paciente, ki so šli kurit veje v takih razmerah...

Nanika1991

Še en vroč dan je za nami.
T: 22,7°C

Tmin: 16°C
Tmax: 34,5°C

Lluka

Citat od: Smučar dne 21. Julij 2022, 22:09:12
Najvišja temp. letos, Tmax 34,2
Očitno tudi 1. dan novega vročinskega vala, zaenkrat Tpovp 24,3

Trenutno 24,6, rosišče 13,2, počasi bo za odpret okna. Čeprav prejle je nekaj po dimu smrdelo, je možno da je sem prineslo s krasa? Baje se v Postojni je vohalo.

Ali pa imamo kje lokalne paciente, ki so šli kurit veje v takih razmerah...

Je je.... danes popoldne je bilo tudi na našem koncu "zadimljeno"..... prišlo iz Krasa..... dim se pomika v smeri proti Ljubljana....

paradolf

V Podgorju danes +33.6°C
Trenutno jasno s slabo vidljivostjo. Zvezde se slabo vidijo. Vidijo pa se bliski od nevihte v Avstriji.
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

gregach

Večino dneva povsem jasno, proti večeru pa se je na SZ delu neba rahlo pooblačilo - nakovala neviht v Avstriji. Čez dan je pihal večinoma rahel vzhodnik.

TRENUTNO STANJE:
Pretežno jasno
T=23,6 °C
Vlaga=56 %
Točka rosišča=14,3 °C
Tlak=1017,1 hPa, rahlo raste
Podatkov o vetru ni.

Tmin=17,0 °C ob 6:06
Tmax=32,8 °C ob 16:54
Tpovp=25,40 °C

Statistika z 20 vremenskih postaj po Sloveniji za danes: POVEZAVA
Statistika z 20 vremenskih postaj po Sloveniji za jutri: POVEZAVA
"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."

Neurje123

Najtoplejši dan tega leta v Mariboru in okolici, Tmax pri nas danes +33.5°C, let. Maribor pa kar +34.6°C. Prejšnja noč je še bila sveža, prihajajoča pa več ne bo. 12. vroč dan pri nas letos.

Trenutno se iz Z smeri oddaljeno bliska ob nevihti v okolici Celovca. Modeli večajo padavine v prihodnjem tednu, upam, da bo res tako. Prve nevihte pričakujem pri nas v noč na 24.7.

Smučar

Tmin 16,1
Še vedno se kar lepo ohladi ponoči.   :icon_wink:

Tminc

Ob taki vremenski situaciji sporočam še malo več podatkov iz naših koncev:

Danes (spet) tropska noč na lokaciji Veternik/Dolgi Laz (900 m nmv). Najnižja temperatura 23°C.

V Tolminu najnižja temperatura 17,6°C, obeta se zelo vroč dan. Po včerajšnji najvišji temperaturi sem začel dvomiti v točnost Davis postaje. Vročinski val traja od 15.7. nepretrgoma, hladnejšim jutrom navkljub (15-17°C). Letos smo imeli 1 definitivno tropsko noč, druga pa je bila zgolj matematično (20,1°C tik pred sončnim vzhodom, nato je temperatura za kratek čas padla pod 20°C). Vodostaj reke Tolminke je izredno nizek, ne spomnim se, kdaj sem nazadnje beležil tako nizko (65 cm). Prav tako se ne spomnim, da bi kdaj imeli tako travo (=je ni). Jutranji zagon vremenske napovedi (wxsim) mi kaže 50-70% možnosti za nevihto v noči s torka na sredo.

V Solkanu najnižja temperatura tudi okrog 23°C, so pa povprečne temperature zelo visoke. Kot zanimivost: pred tremi dnevi, ko je lokacijo zajel dim s Krasa, je bila najvišja izmerjena koncentracija delcev PM10 med 463 ug/m3 (Solkan pri Mostovni) in skoraj 500 ug/m3 (Grčna, NG). Včeraj zvečer ponovno malo pod 200, trenutno pa okrog 50.

Tminc

Citat od: komar dne 22. Julij 2022, 08:42:00
... kolikor je tudi mejna vrednost, kot berem na teletekstu. :icon_arrow:

Mejnih vrednosti je sicer več. 50 ug/m3 za delce PM10 pomeni povprečje v 24 urah. Nekaj o tem imam zapisano tukaj: http://tolmin.zevs.si/pojmi.html

Lluka

Planina pri Rakeku ob 8.33h

tren temp = 22.3 °C
t min = 16.3°c

tren stanje= sončno, ampak "megleno"

še stanje PM delcev...

in stanje od včeraj od 18h do danes

komar

@Tminc: hvala, sem dodal še to v Temo Definicije vremenskih izrazov in merjenj, da bo vse na kupu.

Za arhiv še včerajšnji maksimumi in današnji minimumi, mogoče pride še tabela za več dni zapored, mogoče tudi ne.
Kočevje 10` povprečje Tmax 34,1 °C, Novo mesto 10` povprečje Tmax 33,9 °C.

Od 12.00 do 2.30 h, akumulacija padavin do polnoči je pa na prvi strani:

Smučar

Citat od: komar dne 22. Julij 2022, 09:05:58
@Tminc: hvala, sem dodal še to v Temo Definicije vremenskih izrazov in merjenj, da bo vse na kupu.

Za arhiv še včerajšnji maksimumi in današnji minimumi, mogoče pride še tabela za več dni zapored, mogoče tudi ne.
Kočevje 10` povprečje Tmax 34,1 °C, Novo mesto 10` povprečje Tmax 33,9 °C.

Noro, kar 4,2K višji Tmin v LJ kot pri nas, pa samo dobrih 10km stran. Kaj to dela beton.

Tminc

Nova Gorica (Grčna) ob 14:50: 40,3°C (vir: ARSO)
Solkan (pri nas na firmi) ob 14:40: 38,9°C oz 39,3°C (streha/hiška)