ZEVS Forum

Trenutno vreme (1. 5. 2021 - 31. 5. 2021)

Začel/a komar, 01. Maj 2021, 00:22:47

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

gregach

V prvem delu noči sta nas prešli 2 manjši plohi, nato pa so se padavine umaknile. Zjutraj in del dopoldneva je prevladovalo zmerno oblačno vreme, preostanek dneva pa je bilo oblačno. Deževalo je praktično ves čas med 13:30 in 17. uro, ter nato še med 19: in 20. uro. Popoldne je prehodno zmeren veter vzhodnih smeri.

TRENUTNO STANJE:
Oblačno
T=7,1 °C=Tmin
Tmax=15,1 °C ob 10:04
Vlaga=92 %
Tlak=1023,8 hPa, rahlo raste
Veter (povprečje 10 min)=2,8 km/h, smer=Z
Max zabeleženi sunek danes=27 km/h ob 15:02
Padavine danes (davis)=9,6 mm  :banghead:
"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."

Ledeni

Skoraj enako kot dva dni nazaj.
Ob 13h je bilo še delno sončno in se je segrelo do 22,4°C, nato pa znova ohladitev, ob štirih je bilo le še 12°C, ob 19h je sledil še en pljusk hladnega zraka in se je ohladilo do 8,5°C.
Doma je padlo 17,5 mm dežja, v Herinji vasi pa celo 27,3 mm.
Ta mesec smo doma dobili 154 mm, Herinja vas pa 171 mm.

Tminc

Tolmin je prešel naliv, precej grmenja z zahoda. Danes je padlo 17 mm, skupno v maju pa 570 mm. Letos je Davis naštel 1260 mm. Ker preverjam še z ročnim zbiralnikom, mislim, da je realna skupna količina 5-10% nižja.

Smučar

V 24h dodatnih 6mm v večernem dežju, je zgledalo da bo neurje, nato je samo lepo počasi deževalo, vmes pa par kroglic sodre, do 5mm. Grmelo ni nič. Je pa pred dežjem noro pihal veter severnih smeri, v 1h se je ohladilo za 8K.

Maja tako že na 254mm, letos skupno 666mm, vse to izmerjeno na ročnem dežemeru površine 100cm2.

Včeraj Tmax 18,8
Danes Tmin 6,1; nizka oblačnost in suho.

Matej1998

V ponedeljek sem nameril 19 mm padavin. Tminc zanimivo, da ti Davis pokaže celo več  :surprised: Pri meni se dogaja, da pokaže nekje 10 - 20% premalo glede na skalibriran ročni dežemer (imam evropsko verzijo .2 mm). Tako smo ta mesec na 136 mm po ročnem dežemeru.

Včeraj ponoči je bilo sprva rpehodno jasno, proti jutru pa se je pooblačilo. Večji del dopoldneva je prevladovalo oblačno vreme. Zgodaj popoldne so se pričeli oblaki trgati in po  14.uri se je jasnilo. Pihal je južni veter. Proti večeru se je iznad Italije k nam pomikala nevihtna linija, ki pa je razpadla nad morjem. Tako smo dobili le močen SZ veter in ohladitev. Malo je porosilo. Po 22.uri se je zjasnilo.
T max: 22,3 stopinj
T min: 12,9 stopinj
Maksimalna hitrost vetra: 48 km/h

Dež s Trsta zmoči za dva prsta, dež z juga zmoči za dva pluga in dež s Pomjana zmoči za dva pjana.

računalnik

Tminc

Citat od: Matej1998 dne 26. Maj 2021, 10:52:17
V ponedeljek sem nameril 19 mm padavin. Tminc zanimivo, da ti Davis pokaže celo več  :surprised: Pri meni se dogaja, da pokaže nekje 10 - 20% premalo glede na skalibriran ročni dežemer (imam evropsko verzijo .2 mm). Tako smo ta mesec na 136 mm po ročnem dežemeru.

Na preklopno vagico mi je skoraj vedno kazal premalo. Po dolgotrajnem iskanju ustrezne nastavitve sem se odločil za spremembo na žličko, ki jo uporablja tudi Vantage Vue. Zdaj podrobneje sledim že en čas in skoraj vedno kaže rahlo preveč napram ročnemu zbiralniku. Mogoče bom probal malo popravit na zbiralniku, preveč pa se ne bom sekiral. Imam še dva avtomatska poleg in enega malo dlje stran in vsak kaže malo drugače. Definitivno pa je dežja viška.

Sicer pa danes 22°C, juhu :)

Smučar

Meni vagica povsem OK šteje, sem jo dol vzel in štel impulze za znano količino prelite vode. Problem pri moji VP je očitno nekje v konektorjih ali oddajniku, ker več kot očitno izpušča signale. Kakšen dan celo v nulo zadane točno, večinoma pa kaže precej premalo. Finta je, da sem s telefonskim konektorjem podaljšal kabel in tam očitno ni nekaj v redu. Bom moral razdreti in komplet kabel v 1 kosu zacinit.

lesce

končno sonce.... :smash: sicer pa novih 6 mm včeraj popoldan ..sicer pa v tem mesecu že 327,3 mm padavin. Pred nami pa še eno konkretno poslabšanje...še malo pa bo v maju več padavin kot v prvih 5 mesecih leta 2020 skupaj...to pa nekaj pove.

gregach

Pri nas je zgodaj zjutraj bila nizka oblačnost in nekaj megle, preostanek dneva pa je prevladovalo pretežno jasno vreme z nekaj plitve kopaste oblačnosti. Proti večeru se je povsem zjasnilo. Pihal je v sunkih zmeren veter vzhodnih smeri.

TRENUTNO STANJE:
Jasno
T=13,4 °C
Tmin=5,1 °C ob 5:54
Tmax=18,3 °C ob 16:14
Vlaga=69 %
Tlak=1016,4 hPa, ustaljen
Veter (povprečje 10 min)=2,2 km/h, smer=V-SV
Max sunek danes=23 km/h ob 12:08
Padavine včeraj=9,8 mm
Padavine v tem poslabšanju=23,2 mm

Citat od: Matej1998 dne 26. Maj 2021, 10:52:17
Tminc zanimivo, da ti Davis pokaže celo več  :surprised: Pri meni se dogaja, da pokaže nekje 10 - 20% premalo glede na skalibriran ročni dežemer (imam evropsko verzijo .2 mm). Tako smo ta mesec na 136 mm po ročnem dežemeru.

Tudi meni kaže malo preveč (nekje do 10 %) ... v tem poslabšanju je pokazala sicer le 2,6 % preveč.

Citat od: lesce dne 26. Maj 2021, 17:03:20
končno sonce.... :smash: sicer pa novih 6 mm včeraj popoldan ..sicer pa v tem mesecu že 327,3 mm padavin. Pred nami pa še eno konkretno poslabšanje...še malo pa bo v maju več padavin kot v prvih 5 mesecih leta 2020 skupaj...to pa nekaj pove.

Tebe je bilo pa še pred cca. mesecem dni tako strah, da nas čaka močna suša ...  :icon_mrgreen:
"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."

Smučar

Včeraj Tmax točno 20,0. Vse okoliške postaje so kazale vsaj 1-2K višji Tmax. Očitno moj ventilirani radiacijski ščit deluje odlično.

Tmin danes spet kar nizkih 6,4.
Trenutno sicer sončno, vendar se že vlečejo oblaki preko neba. Za popoldne SHD nakazuje nekaj dežja.

Lluka

Planina pri Rakeku

tren stanje = sončno

t min = 5.3°C

lesce

Citat od: gregach dne 26. Maj 2021, 23:08:55

Tebe je bilo pa še pred cca. mesecem dni tako strah, da nas čaka močna suša ...  :icon_mrgreen:
res je...sicer saj veš kako je..sedaj je vode za izvoz...kaj pa bo julija/avgusta?? šlogarija....upam, da je bil moj strah povsem odveč

maestro

Prihajaaa...
Pogled iz Bleda  na Karavanke

Edit 17:15
Je odneslo tole po hribovju nato. Zgledalo je pa noro
VP Bohinjska Bistrica
http://meteo-bohinj.si

računalnik