ZEVS Forum

merilec vetra

Začel/a Neurje, 12. Junij 2007, 21:14:05

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

jaka

a ima kdo prov 10 m dolg drog (konpakten, brez posameznih sestavin)?...js sm razmišljal o kakem aluminiju, res pa je da mora biti zadeva potem dovolj močna (če bi bila vsoka okoli 10 m)...potem nastopi še seveda problem kako to čim bolj dobro fiksirati ja...najprej pa moram sploh kje dobiti drog, ker v naših lokalnih železninah me vsi malo čudno gledajo če omenim to :icon_biggrin: če kdo ve kaj naj kar pove, za vsako informacijo sem hvaležen :icon_wink:

Gorazd

Pozdravljeni,

jaz pa imam eno drugo bojazen. Ali je ta izpostavljenost lahko privlačna za strele? Poletne nevihte so lahko kar bogate s strelivom, pa me zanima, kako je s to privlačnostjo. Drog je moker od dežja, ni važno kakšen je material, prevodnost je tako zagotovljena. Če je vetromer najvišja točka v okolici, ali je lahko 'antena' za strele?
Kakšne so izkušnje - mogoče Skywarn tudi iz službenega področja?

Lep dan,
Gorazd

Mejte se radi

_Roba_

Citat od: jaka dne 15. Februar 2008, 11:36:42
a ima kdo prov 10 m dolg drog (konpakten, brez posameznih sestavin)?...js sm razmišljal o kakem aluminiju, res pa je da mora biti zadeva potem dovolj močna (če bi bila vsoka okoli 10 m)...potem nastopi še seveda problem kako to čim bolj dobro fiksirati ja...najprej pa moram sploh kje dobiti drog, ker v naših lokalnih železninah me vsi malo čudno gledajo če omenim to :icon_biggrin: če kdo ve kaj naj kar pove, za vsako informacijo sem hvaležen :icon_wink:

V Merkurju so palice zeleza neglede na premer v dolzinah po 6m.Mislim,da majo vse ostalo tud po 6m max....Ce hoces met alu te bo najceneje prislo v prodajalni od tovarne..Recimo zraven Impola v Slov. Bistrici...V Merkuru je kr drzaje :)  Vecji fi rabis+debelostensko in je to,to...

ATA

Citat od: jaka dne 14. Februar 2008, 21:34:14
...žal nimam možnosti namestitve na streho ali kakšen drug objekt :shrug:

Ja malo bolj opiši težavo, sigurno se najde kakšen objekt za pritrditev droga.

Imam kar nekaj rešitev, ampak neka opora mora obstajati..

markokorosec.net

Citat od: Gorazd dne 15. Februar 2008, 11:55:34
Pozdravljeni,

jaz pa imam eno drugo bojazen. Ali je ta izpostavljenost lahko privlačna za strele? Poletne nevihte so lahko kar bogate s strelivom, pa me zanima, kako je s to privlačnostjo. Drog je moker od dežja, ni važno kakšen je material, prevodnost je tako zagotovljena. Če je vetromer najvišja točka v okolici, ali je lahko 'antena' za strele?
Kakšne so izkušnje - mogoče Skywarn tudi iz službenega področja?

Lep dan,
Gorazd

Seveda, tak drog kar lepo privlači strele, mi je že v dve postaji udarilo. Pri tem je treba misliš še na strelovod in to tud narest :icon_wink: Jst imam na svojem drogu na vrhu "lovilec" za strele in spodaj ustrezen strelovod v tla.

Kar se tiče drogov... 10m je standard zaradi primerjav po WMO, lahko je fiksen drog in enega kosa, lahko pa narediš iz dveh delov pregibnega. Po želji in pač možnostih take izvedbe. Je pa treba to vzet na znanje, da če gre za višine nad 6m, je zelo priporočljivo sidranje z zajlami. Po eni strani zaradi bolj točnih podatkov (spet odvisno od kvalitete senzorja in vzorčenja meritev), po drugi strani pa še zaradi zaščite senzorjev pred poškodbami ležajev in ostalega, drog pač ne sme vibrirat in opletat. Sploh na vetru izpostavljenih lokacijah, je sidranje obvezno.

Gorazd

Skaywarn, a lahko poslikaš, kako imaš narejeno, pa kakšno ozemljitev si dal v zemljo.

Hvala in lep dan,
Gorazd

Mejte se radi

_Roba_

Vrjetno taksno kot more za strelovod bit..Strelovod kot strelovod...

TgT

Jaz imam vetromer kar na drogu za elektriko...  :icon_haha: 

markokorosec.net

Citat od: TgT dne 15. Februar 2008, 18:25:29Jaz imam vetromer kar na drogu za elektriko...  :icon_haha: 

E vidiš, ta je vsaj ozemljen za zihr :icon_haha:

@Gorazd, res ni kaj za slikat... strelovod kot strelovod. Gor za "lovilec" pa je pač 1m šipka fi15, ki štrli 70-80cm nad vrhom droga...

Dejan

Pri meni pa je nastal en problem z merilcem vetra ???

na konzoli mi kaže samo smer vetra, ne pa tudi hitrosti. Merilec sem dal z droga, ga odmontiral in malo testiral. Vetrnica se vrti, a na konzoli nič novega. Pajčovin ali podobnih reči ni bilo.
Vprašanje: ali je možno, da je napaka kje v notranjosti merilca in ali se ga splača razdrirati?

hvala in lp
Davis Vantage Pro 2 Aktiv Plus Spezial

http://ravenskavas.zevs.si

polo

Katera postaja?
Se smer vetra spreminja na konzoli?

Dejan

ws-2300
Da, smer vetra se spreminja na konzoli.

polo

Malo očisti kontakte na kablu, senzorju mogoče so oksidirali,pa reset postaje si probal?
To vse poglej pa poročaj.

Dejan

Probal vse našteto, pa nič.
Potem sem razstavil zadevo in zgleda vse O.K., razen, če je kakšen od uporov šel. Merilca pa doma nimam :shrug:

max

Definitivno so kontakti, to se je tudi meni dogajalo pri WMR. Je delalo,pa spet ni, vse očistil, pa je spet delalo, pa spet nič...Potem me je pa razjezilo, dal nekaj € in kupil kontakt spray ki se uporablja v elektroniki, pošprical, konektor parkrat not pa ven, razpihal s kompresorjem, še enkrat pošprical, zdaj pa dela že 10 mesecev BP.

p.s. @Pihe,to je tisto ko sem enkrat omenil, kako me je zafrkavalo :icon_mrgreen: