ZEVS Forum

merilec vetra

Začel/a Neurje, 12. Junij 2007, 21:14:05

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Neurje

zanima me kje se da kupiti kaksen roci merilec hitrosti vetra :icon_arrow:

hvala za odgovore :clap: :clap: :clap:

oleg

v condratu samo tam so mal dragi !
oleg

Mamut

Ja cenejših ni, če pa že so pa so zanič. :shrug:
Kar malo po internetnih trgovinah poglej pa boš videl, saj izbire je kar nekaj. :icon_biggrin: :icon_wink:

Neurje

ja super hvala za ponudbo

jast bi imel nekaj takega samo nevem ali se pri nas dobi

se da samo po ebayu kupit temo pa ne zaupam najbolje

to mislim, na to kar si poslal ata

ŠTROMAR

Kupovanje na ebay-u pa res ni noben bav-bav. :icon_haha:

Neurje

ja nevem nimam nikakersnjih izkusenj s takimi kupovanji

zato ne upam reskirat

Pihe

Citat od: neurje dne 14. Junij 2007, 08:00:26
ja nevem nimam nikakersnjih izkusenj s takimi kupovanji

zato ne upam reskirat

Kar brez panike! Jaz sem vse postaje dosedaj nakupil na tak način brez problemov.In,če plačuješ še preko PayPala imaš pa itak zavarovan nakup v primeru kakega nepredvidenega sranja. :icon_wink: :icon_wink:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

zelva

Citat od: Pihe dne 14. Junij 2007, 18:45:57

Kar brez panike! Jaz sem vse postaje dosedaj nakupil na tak način brez problemov.

Poslušaj velikega trgovca s postajami  :icon_haha: :icon_haha: :icon_haha:

Mamut

Ja za manj kot 30 e ga pa res ne boš dobil nikjer.Tako da če si resen interesent, upam da si ga že izbral. Ga pa imajo na zalogi.
Preverjeno. :icon_biggrin: :icon_wink:

jaka

da ne odpiram nove teme...eno malo debilno vprašanje :icon_biggrin:...zanima me kakšen drog je najbolj primeren za namestitev anemometra (material, debelina...)? ker če mora biti zadeva dolga približno 10 m mora biti tudi precej stabilna...žal nimam možnosti namestitve na streho ali kakšen drug objekt :shrug:

Astra

Jest imam na višini petih metov, spodaj en lesen drog, zgoraj pa kovinsko stojalo, ki je primarno namenjeno kot stojalo za kovinske regale z majhno težo. Pri vrhu je privezan v obliki piramide s tremi tankimi zajlicami, da ga veter ne premika.  :icon_smile:
VP Komenda - http://komenda.zevs.si       |      VP Vrhnika - http://vrhnika.zevs.si

_Roba_

Citat od: jaka dne 14. Februar 2008, 21:34:14
da ne odpiram nove teme...eno malo debilno vprašanje :icon_biggrin:...zanima me kakšen drog je najbolj primeren za namestitev anemometra (material, debelina...)? ker če mora biti zadeva dolga približno 10 m mora biti tudi precej stabilna...žal nimam možnosti namestitve na streho ali kakšen drug objekt :shrug:

Odvisno kaj hoces.Mas zelezo,alu,inox..Debelostensko seveda.Vse je odvisno od € :)

Mamut

Ja jaz sem dal na 5 m pocinkano cev,na katero sem pritrdil še 4m colsko cev iz obstojne plastike, katero uporabljajo za antene in je prav lepo visoko. Vse skupaj pa imam pritrjeno na kovinski drog, ki mi je služil kot opora in vodilo žicam za špalir sadnemu drevju.

Pihe

Opozoriti je potrebno, da mora biti tak drog trdno fiksiran, ker v nasprotnem primeru zaradi nihanja, hitrosti izmerjenega vetra niso čisto točne. :icon_arrow:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si