ZEVS Forum

Lightshow, 9.7.2017

Začel/a Mraz, 10. Julij 2017, 02:10:20

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Mraz

Fenomenalna nevihtna sezona na našem koncu se še kar nadaljuje. Niti ne utegnem delat reportaž - jutri bom naredil še reportažo supercelične nevihte, ki je bila zadnjič nad Goričkim.

No danes (včeraj) pa smo dobili odličen lightshow, nekako podoben tistemu kakšen mesec nazaj. Ogromno je bilo CG-jevk, občasno tudi po pet znotraj ene sekunde. Nekajkrat je tudi kar močno tresnilo. Sicer sem moral varčevati z baterijo na fotoaparatu (nevihta me je presenetila, baterije pa na pol prazne), zato sem bil prikrajšan za kakšno lepo strelo.

Mraz

.

kuncci

VREMENSKO OBČUTLJIV

krispy123

Čudovita reportaža Mraz, lepo si se potrudil. Včeraj je bilo res pestro ja. :)
Če dovoliš bom še jaz prilepil nekaj slik od včerajšnjega nočnega dogajanja. Okoli 22.00 ure grem ven na teren pogledati ali kaj nastaja in kaj hitro vidim lepo kipenje v smeri proti jugozahodu. Pogledam radar in vidim kako je ploha nekje nad okolico Rogle prerastla v močnejšo nevihto, ki se pomika v smeri JZ-SV, kasneje pa tudi Z-V. Že mislim it spat, ker se pojavljajo same razelektritve visoko v oblakih, a za vsak slučaj pogledam še enkrat na lightingmaps in vidim, da so se začele strele tudi pojavljat nad ravnino proti Mariboru. Proti JZ imam iz mojega konca katastrofalen razgled, saj so v tej smeri 1300-1500 m.n.v, a na srečo se začnejo razelektritve pojavljati v smeri proti jugovzhodu, vzhodu(v tej smeri imam nižje hribe, med 400-1050 m.n.v). Postavim stativ lepo na okno in upam, da se kaj ujame v oddaljenosti. Opazil sem vsega mogoče le par CG strel, kasneje pa same CC-jevke. Nad ravnino proti Dravskem polju bi imel mnogo lepši razgled in tudi več CG strel, ker tisto območje je mnogo bolj odprto v smeri prihoda nevihte. Na koncu dneva lahko rečem, da sem še kar zadovoljen, ampak bo treba popraviti nekaj stvari naslednjič. Predvsem kar se tiče lokacije v takšni situaciji, bom šel naslednjič tam proti Selnici ob Dravi, ali Spodnjem Slemenu čez Dravo kjer je boljši razgled proti JZ-J-JV strani. V tisti naglici sem seveda pozabil namestit tudi moj 18-55 mm objektiv, ampak sem uporabljal rajše 10-18 mm, kar je bila po moje napaka.

Zanimivo od te slike dalje ni bilo več nobene CG strele v mojem zornem kotu.

paradolf

Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

kripelj

Čestitke obema za ulov, res nam je pripravila spektakel.  :icon_wink:
Da bo vse na kupu, je tu še par mojih fotk te nevihte. Na začetku je vse pokalo le v oblakih in resno sem razmišljal že o odhodu v posteljo, nato pa je ob prehodu na ravninsko področje začela spuščati Cg-jevke. Nekaj od teh je bilo res lepih, a so tolkle dovolj blizu, da mi jih je tudi pri f10 in f11 prežgalo, sploh ko so udarile skozi dežno zaveso. Zelo moteč je bil tudi kandelaber, a boljšega pogleda žal nisem dobil. Fotografirano je iz Meljskega Hriba nad Mariborom, pogled proti Pohorju.

gregach

"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."