ZEVS Forum

Trenutno vreme (01.08.2016-31.08.2016)

Začel/a komar, 01. Avgust 2016, 09:00:53

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 2 Gosti gledajo to temo.

bbator

Ni vse v snegu, nekaj je tudi v nevihtah!

kripelj

Včeraj sem tu pri šibeniku dočakal to, na kar sem čakal že več let. 5 urni izjemen lightshow z ogromno razvejanimi cg razelektritvami, brez dežja in močnejšega vetra skoraj do konca :praise:

mat89

Pri nas pa včeraj nič posebnega ,je bilo premalo energije. Tudi dežja je bilo malo. Na območju Cirkovc na Dravskem polju sem ujel manjšo supercelico ,ki pa ni bila nič posebnega.
T:23,8 stopinj C
Padavine včeraj:2mm
Padavine danes:7,2mm

tukaj se je celica organizirala v supercelico

nakovalo nevihte v Prekmurju

to je vse od večerne akcije :banghead: :banghead:

Kljub dokaj dobri nevihtni sezoni ,je z moje strani letošnja sezona čisti polom.

Mraz

Nezanimiv prehod hladne fronte. Nobene pametne nevihte, bilo je nekaj malega bliskanja, to pa je tudi vse. Kipenje oblakov je vsekakor nakazovalo bolj pestro dogajanje.

Tržičan

Brezje pri Tržiču

Pretežno jasno, T = 20,7°C.

Tmin = 15,2°C
Tmax = 23,0°C

Padavine do 8h: 5,8mm
Padavine ta mesec: 19,4mm

Lp, Nejc

stog

Nič kaj nisem zadovoljen z rezultatom za zadnje poslabšanje...
Bi mogel barvam za nevihte v popoldanskem času zmanjšati uteži v primerjavami z barvami radarja ponoči.
Ampak je kar je:

Tukaj je padlo 7,5mm dežja.
Ponekod na Obali (Koper, Izola) že lep čas ni bilo dežja, ki bi bil vsaj malo koristen za vrtnine.

boro

Delno oblačno

Temp.= 20,9°C
Tmax =  24,1°C
Tmin.=  14,0°C
Vlaga: 59%
Zračni tlak: 1024,1hpa
Najmočnejši sunek vetra: 26,6km/h
Padavine danes: 0,0mm

sasolaguna

Lepa nedelja v Ljubljani..
Makedoijo pa je včeraj zajela huda nevihta, v glavnem mestu Skopje je umrlo vsaj 15 ljudi:
http://www.24ur.com/novice/svet/video-v-poplavah-v-makedoniji-umrlo-najmanj-15-ljudi.html

boro

Jasno

Temp.= 19,8°C
Tmax = 25,0°C
Tmin.=  10,1°C
Vlaga: 64%
Zračni tlak: 1025,5hpa
Najmočnejši sunek vetra: 35,6km/h
Padavine danes: 0,0mm

Tržičan

Brezje pri Tržiču

T = 19,3°C

Tmin = 16,6°C
Tmax = 24,1°C

Lp, Nejc

Serpentinšek

Malo z zamudo:
Domžale: 4,7 mm
Bočna: 6,2 mm
(G.Grad: 6,7 mm)

Danes v Bočni lep dan, sredi dneva nekaj povečane oblačnosti in med 13.30 in 15.00 je komaj bilo kaj sonca.  ::) Tmax. +24,5°c
Trenutno pa podobno kot včeraj, pravi hladilnik pri +15,5. Gornji Grad med najhladnejšimi kraji v SLO pri 14,1°c. Kaj bo zjutraj  manj kot 10°c?
LP iz pad. postaje Domžale :)
Naš kotiček v Bočni: https://i.postimg.cc/43ZXNMgc/Bocna-mix.jpg

gregach

Tudi jaz z zamudo ...
V glavnem...to letošnje poletje je pa res bedno. Še ko spaca (izrazito) hladno fronto, od nje dobimo le cca. 5 oddaljenih gromov in 7 mm dežja.  :icon_haha: Močna suša se tako nadaljuje.

V noči na soboto je med polnočjo in malo čez 2. uro deževalo, nato je do jutra še občasno rosilo. Čez dan je prevladovalo delno jasno vreme, proti večeru pa se je pretežno zjasnilo. Pihal je okrepljen SV veter do 27 km/h. Minimalna jutranja temperatura je bila 13,8 °C, segrelo pa se je do 24,8 °C.

Danes je bilo pretežno jasno, pihal je v sunkih močan SV veter.  :banghead:

TRENUTNO STANJE:
Jasno
T=16,1 °C
Tmin=15,9 °C ob 01:10
Tmax=25,4 °C ob 15:33
Vlaga=72 %
Tlak=1023 hPa, rahlo raste
Veter (povprečje 10 min)=1,5 km/h, smer=Z-SZ
Max zabeleženi sunek danes=32,7 km/h ob 13.49

Dežemer površine 1 m2 je v zadnjem poslabšanju (petek in noč na soboto) nameril natanko 7 litrov dežja.
"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."

MINIMAX

MINIMAX
Lj-Polje

Trocki

Čudovito toplo vreme z suhim zrakom, končno. Pravkar končal 2h zračenje hiše, da se je notri malo segrelo in spustila vlažnost.  :buttrock:
V sredo upam na konkretno zalivanje z dežjem potem pa sonce naprej.
Trenutna temperatura je 27,1°C, vlaga 40%.
Vreme bo! :)

Tržičan

Brezje pri Tržiču

T = 20,0°C

Tmin = 13,3°C
Tmax = 23,8°C

Lp, Nejc