ZEVS Forum

Trenutno vreme (01.07.2016-31.07.2016)

Začel/a mojcej77, 01. Julij 2016, 00:53:29

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Gummi

Za Bežigradom pa sončno ter vroče še naprej :icon_mrgreen:

wisky

Pravkar nas je zajela močnejša kratkotranja nevihta brez trdih delcev. Trajala je caa 5 min in je temperatura padla za 7 °C, dala je  je 2mm padavin.  Sedaj se je že pokazalo sonce in lepa mavrica. Trenutni podatki so:
T=21,9 °C
VL=77%
ZP=1010 hPa rahlo pada
Veter= 1,8 km/h , maksimalen sunek 23,5 km/h smer JJZ
LP Wisky
VP Tezno pri Mariboru postaja  PRIMUS SOLAR -IT.
HW, WSWIN, WUHU, WEBCAM Prestigio PWC 320

MINIMAX

LJ-Polje

Tudi danes smo gledali konkretna dogajanja bolj v okolici kot pri nas.
Izkupiček 1,6mm, tmax 33,3°C. Zdajle pa smo pri pret. oblačnem in 25°C.
MINIMAX
Lj-Polje

Tržičan

Brezje pri Tržiču

Pretežno oblačno, T = 20,2°C.

Tmin = 18,5°C
Tmax = 27,6°C (27. topel dan letos in 20. julija)

Padavine danes: 5mm
Padavine ta mesec: 57,3mm
Padavine letos: 872,8mm

Lp, Nejc

stog

Kar dosti dežja danes v pasu od Mrzlice, prek Celja in Dramelj naprej proti SV ter v Javornikih do 19:50:

V Celju (oz. malo ven) 39mm.
Palčje 32mm.

EDIT:
V zadnjih dnh sem bil odsoten. Zato pa od 23. do 30. julija približna akumulacija izgleda nekako takole:

V tem času tu nekaj več kot 30mm dežja.
Največ dežja v tem obdobju morda v vasi Kazlje na Krasu, Semiču, Metliki, veliko pa tudi v Kamniško Savinjskih Alpah, Julijcih, ponekod na Goriškem, Škofjeloškem hribovju v pasu do Radovljice, ter Škofje Loke do Kranja ter ponekod na Kočevskem in v Brkinih.

mat89

Pri nas je padlo ob nevihti le 3,0mm padavin . Proti jutru še pričakujem kakšno ploho ,za kaj več ni energije.
T:19,1 stopinj C
Tmax.32,4 stopinj C

Supercelica z wall cloudom nad Prekmurjem Foto: Milena Bratkovič

boro

Jasno

Temp.= 19,0°C
Tmax = 30,4°C
Tmin.=  15,6°C
Vlaga: 82%
Zračni tlak: 1014,7hpa
Najmočnejši sunek vetra: 30,41km/h
Padavine danes: 0,0mm

gregach

Zgodaj zjutraj je bilo zmerno oblačno, dopoldne in sredi dneva smo nato imeli pretežno jasno vreme, popoldne pa se je postopno zmerno pooblačilo. Med 16. in 19. uro so se le nekaj kilometrov Z-SZ od nas vrstile nevihte, pri nas pa je padlo le nekaj posameznih debelih kapelj. Zvečer se je spet pretežno zjasnilo.
Ob rahlem JZ vetru se je segrelo največ letos. Okrog 18. ure je prehodno zapihal močan veter, outflow nevihte SZ od nas.

TRENUTNO STANJE:
Pretežno jasno
T=20,1 °C
Tmin=18,9 °C ob 04:48
Tmax=32,1 °C ob 15:04, nato se je pooblačilo
Vlaga=87 %
Tlak=1009,5 hPa
Veter (povprečje 10 min)=1 km/h, smer=Z
Max zabeleženi sunek danes=39,2 km/h ob 18:01

Upam, da jutri dobimo vsaj kakšno ploho, saj je trava na veliko površinah že požgana.
"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."

kripelj

Jah, nič kaj prida niso dale te nevihte danes. Pri Vurberku sem čakal linijo, za katero sem mislil da ima na sprednjem robu vsaj kak lep shelf, a je bila povsem brez struktur. Res pa je, da me je tista, ki je šla proti Ptuju malo presenetila, ko se je organizirala nekoliko južneje in jaz sem bil že na poti proti Šentilju, da bi ujel supercelico, ki je letela malenkost severno od meje in me je na koncu itak prehitela.  :icon_lol: Še najbolj zanimive so bile dežne zavese in na koncu mavrica, ostalo žal za pozabo  :shrug:

Pri meni v manjšem nalivu padlo 1,2mm, nevihte so se nas precej izogibale, v juliju pa 59,7mm.

računalnik

paradolf

Pred pol ure je pričelo rahlo deževati. Povsem jesenski dež.
+18.5°C
1mm do sedaj.
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2