ZEVS Forum

Trenutno vreme (01.07.2016-31.07.2016)

Začel/a mojcej77, 01. Julij 2016, 00:53:29

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Tržičan

Brezje pri Tržiču

Zmerno oblačno, T = 24,6°C.

Tmin = 17,1°C
Tmax = 28,2°C (19. topel dan letos in 12. julija)

Padavine do 8h: 2,1mm

Ponoči smo imeli nevihto, danes čez dan pa padavin ni bilo.

Lp, Nejc

Neurje

Citat od: sasolaguna dne 22. Julij 2016, 16:10:18
Lepa vijolična packa na radarju južno od KR, nekje blizu letališča Brnik. Kot kaže, bi znalo kaj prinesti tudi v naše glavno mesto...

Skratka nič drastičnega ...kar soliden naliv .. precej zmernega vetra ... nekaj toče in precej udarov strel ....nekaj srednjega  nevihtnega

Stormchaser

Drastičnega ne sta pa bili 2 lepi supercelici predvsem druga je bila izredno lepa z strukturami updraftov, mezociklona ter izredno močne konvekcije. Prva pa je postregla z kar lepo točo do 3 cm v okolici vodic ter kasneje z lepo oblikovanim mezociklonom nad Mengeškim poljem.

Neurje

Citat od: Stormchaser dne 22. Julij 2016, 20:23:31
Drastičnega ne sta pa bili 2 lepi supercelici predvsem druga je bila izredno lepa z strukturami updraftov, mezociklona ter izredno močne konvekcije. Prva pa je postregla z kar lepo točo do 3 cm v okolici vodic ter kasneje z lepo oblikovanim mezociklonom nad Mengeškim poljem.

se strinjam z napisanim vendar pri nas zaradi hitrega prihoda dežja in dežne zavese kaj resnega sploh ni bilo moč videti ... verjetnost da se je iz mengeškega polja videlo bolje je bila tako precej večja ... kot tudi zadeva bolj fotogenična....upam da imaste vsaj kaj poslikano ... drugače pa sedaj nekoliko zunaj bolje za dihat ker je sveže ... v prostorih  v hiši  porazno  ker je notri nabilo vse in se še zrači ... v okolici pa se poja že megla  pri  22 stopinjah

boro

Jasno

Temp.= 24,6°C
Tmax = 30,5°C
Tmin.=  17,2°C
Vlaga: 56%
Zračni tlak: 1017,3hpa
Najmočnejši sunek vetra: 22,7km/h
Padavine danes: 0,0mm

krispy123

Današnji dan je minil v pretežno jasnem vremenu. Vsekakor pa je bilo zelo soparno, predvsem pa sedaj proti večeru, ko je nekaj časa tudi rahlo deževalo. No če tak pogledam mi je tale vlaga kar všeč.
Temperatura:22,9°C
Max temperatura: 28,2°C
Min temperatura: 18,2°C
Max rosišče danes je bilo kar 20,0°C.
Vlaga: 90%
Padavine danes: 3,0 mm ob nočnem zmernem dežju
Trenutno pa se kar precej bliska proti Avstriji, a gre zadeva preveč severno.

Smučar

Okoli 18h na JV Ljubljane izjemno mala in močna plohica, ko sem se peljal kasneje tam mimo je že vse izhlapelo in v okolici je bila meglica pri 26°C  :zaba:
Rosišče je bilo tako visoko, da se mi je na zunanji strani šipe zarosilo (notri jasno klima).
Skratka kot v tropih.  :icon_rolleyes:

matic19

Pogled na "atomsko bombo" na vzhodu Ljubljane, med odhajanjem proti Litiji in Zagorju. Kipenje je bilo res impresivno, zadeva je nastajala kar debelo uro in več na istem mestu.

stog

Danes Moste pri Komendi 37,8mm, Radomlje 15,2mm, Zg. Radovna 4,5mm, Hrastnik 1,3mm, Zelenica 4,1, SG 1,1mm, Izlake 3,8mm,
potem pa Brnik 8mm!!?  ::) ???

Naj razume kdor more.  :icon_question: Pšata narasla na kar 10m3/s, tako da ponekod definitivno je padlo več kot 40mm, ni mi pa jasno kako je lahko Brnik dobil le 8mm iz te akumulacije. Že sicer sem moral močno zmanjšati osnovno izhodno vrednost karti, sicer bi bile še bolj krvave barve.

Serpentinšek

Wow, 37 mm v Mostah?  :icon_eek: In 15 mm v Radomljah?
V Domžalah pa brez izmerljivih padavin.

V Bočni smo dobili 0,1 mm iz ostankov teh neviht. Je pa rosilo, kapljalo in rahlo deževalo več kot eno uro. Tako je bilo pri 24 stopinjah in 75% vlagi kot v rastlinjaku.  :surprised:

Pred kratkim sem opazoval bliskanje proti SV in vidim, da je daleč na avstrijskem štajerskem lep nevihtni sistem. :buttrock:
LP iz pad. postaje Domžale :)
Naš kotiček v Bočni: https://i.postimg.cc/43ZXNMgc/Bocna-mix.jpg

MINIMAX

Lj-Polje

mi smo skasirali le 0,9mm plohe.
MINIMAX
Lj-Polje

gregach

Ponoči smo imeli res "mini" ploho, padlo je nekaj kapelj dežja. Nato je v neposredni okolici nastala nevihta, ki pa je hitro odpotovala proti vzhodu. Padavinski pas iz Avstrije pa nas tudi ni dosegel oz. je prej razpadel, tako da se suša nadaljuje.

Danes je zjutraj in del dopoldneva bilo pretežno jasno, sredi dneva je nato prevladovalo delno, občasno tudi zmerno oblačno vreme, proti večeru pa se je postopno spet pretežno zjasnilo. Čez dan je pihal zmeren V-JV veter.

TRENUTNO STANJE:
Pretežno jasno
T=21,6 °C
Tmin=19,5 °C ob 06:30
Tmax=27,9 °C ob 15:26
Vlaga=85 %
Točka rosišča=18,9 °C, max danes 21,8 °C
Tlak=1011,4 hPa, ustaljen
Brezvetrje
Max zabeleženi sunek danes=19,8 km/h
"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."

paradolf

Včerajšnje dogajanje sem verjetno malo zamudil zaradi službe, ampak ujel večji del vsega kar se je dogajalo. Fotke bodo še sledile, lahko pa napišem da je pri nas dol padlo natanko 20mm. Max. RR relativno skromnih 107.8mm/h.

Trenutno se je že ogrelo do 22.4°C.
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

Neurje

Citat od: stog dne 22. Julij 2016, 22:50:49
Danes Moste pri Komendi 37,8mm, Radomlje 15,2mm, Zg. Radovna 4,5mm, Hrastnik 1,3mm, Zelenica 4,1, SG 1,1mm, Izlake 3,8mm,
potem pa Brnik 8mm!!?  ::) ???

zanimivo res da na letališču kaže tako malo dežja, možno da jih ni zadela glavnina in je nekako zaobšlo merilno mesto ( bom pa povprašal danes če res ni bilo take sile )
... pri meni  skoraj 45 mm vode...

wisky

Pretežno jasno in že zelo vroče, trenutni podatki so:
T=30°C
VL=57%
ZP=1015,1 hPa rahlo pada
Veter= od 0.7 - 4,5 km/h smer  VJV
Lp Wisky
VP Tezno pri Mariboru postaja  PRIMUS SOLAR -IT.
HW, WSWIN, WUHU, WEBCAM Prestigio PWC 320