ZEVS Forum

Napoved vremena (16.01-31.01.2008

Začel/a paradolf, 16. Januar 2008, 09:22:54

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 2 Gosti gledajo to temo.

paradolf

Glede poslabšanja ki ga imamo pred vrati skoraj ni več kaj dodati. Je že Astra več ali manj napisal vse kar je pomembnega. Kakšne večje spremembe ni za pričakovati. No Arso je malo znižal mejo sneženja za jutri a po mojem mnenju celo malo optimistično vseeno.
Za naprej:
Gfs še naprej kaže na ohladitev na nekako vrednosti spodobne za zimo. Se pa vse bolj nagiba k suhi ohladitvi, tako da kake večje koristi po nižinah ne bomo imeli. Smučišča bi lahko spet delala umetni sneg in to je v glavnem vse. Vdor se nakazuje vzhodneje kot že v začetku zime. Ni sreče s temi vdori hladnega zraka. Če se vdre vzhodneje ne dobimo praktično nič padavin, v primeru ki se bo zgodil sedaj pa vdor zahodneje pa še to ne izrazit tako da pravega Genovca ni.

Model Gem še naprej več ali manj kaže na vpliv Azorca nad našimi kraji. Prav tako se vdori po tem modelu nakazujejo preveč vzhodno.

ECMWF sicer nakazuje termisnko približno kot GFS nek poizkus Genovca ki pa ga nato odnese proti jugu.

Skratka bojim se da bo tale januar šel mimo vkolikor ostane kot trenutno kažejo karte. Nekaj upanja še ostane a imam slab občutek.  :icon_sad:
Vse kaže da bom naredil nekaj dnevno pavzo kar se kart tiče.
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

janez24

Ponoči bo začelo snežiti tudi drugod v našem gorskem svetu. Jutri bodo padavine na zahodu slabele, drugod se bodo zadržale do noči. Meja sneženja bo med 800 in 1000 m, na Pohorju ter v vzhodnih Karavankah pa se lahko spusti do okoli 600 m. Na zahodu bo zapadlo do 50 cm novega snega, drugod pa od 10 do 30 cm. Nevarnost snežnih plazov se bo povsod povečala. Zapihal bo severovzhodnik, ki bo delal zamete na južnih in zahodnih straneh grebenov in prelazov.
letos pa bo

zigarrdo

Citat od: janez24 dne 16. Januar 2008, 17:45:43
Ponoči bo začelo snežiti tudi drugod v našem gorskem svetu. Jutri bodo padavine na zahodu slabele, drugod se bodo zadržale do noči. Meja sneženja bo med 800 in 1000 m, na Pohorju ter v vzhodnih Karavankah pa se lahko spusti do okoli 600 m. Na zahodu bo zapadlo do 50 cm novega snega, drugod pa od 10 do 30 cm. Nevarnost snežnih plazov se bo povsod povečala. Zapihal bo severovzhodnik, ki bo delal zamete na južnih in zahodnih straneh grebenov in prelazov.

nekaj si pozabiu!
vir : ARSO !  :icon_smile:
Everywhere you go you always take the weather with you

janez24

letos pa bo

Oblakar

Kot kažejo karte, ki so jih nalimali že moji predhodnki in so tudi sicer dostopne na netu.. bo naslednje dni še naprej toplo in občasno bolj ali manj deževno.. zime pa z vsakim dnem manj :icon_wink:

Lp, Oblakar
Brez oblaka ni dežja. :)

kristijan

..... ima pa GFS spet en preblisk za konec meseca.Vem da boste vsi skočili in me napadli KJE JE ŠE TO, ampak si priznajte, da je lepo videti:

kire

O lepo.
Da bi se še uresničlo bo blo pa še bolj lepo. :icon_biggrin: :clap:
Vreme je bilo, je, ter vedno bo.
LP. kire

milan

Brez skrbi, bo se uresničilo, zdaj že nekaj časa napovedujejo zimo GFS-i.

Pihe

Pha! Severovzhodna situacija z balkancem in burjo pri meni. :suspicious:
Imam že raje ta genovski udar, pa čeprav pada dež. :icon_wink:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

Jovi

Ja GFS imajo vedno neke prebliske za dolgo naprej.Ko pa pride do ene deset dni bližje pa je pomlad :icon_biggrin: :icon_biggrin:

Pa bom vseeno spremljav še malo to.Kot kaže bodo nekatera smučišča zaprta lahko kmalu :suspicious: :suspicious:
Razmišljajte pozitivno, uživajmo v naravi

Lazic

Citat od: kire dne 16. Januar 2008, 19:28:04
O lepo.
Da bi se še uresničlo bo blo pa še bolj lepo. :icon_biggrin: :clap:

Tudi če se ne uresniči,na tejle karti je kot je že Pihe rekel pravi balkanec...kaj v zahodni polovici dobimo od balkanca smo pa decembra videli.Skomine ob zasneženih slikah iz vzodne Slovenije in Hrvaške.
To zimo jih je bilo že odločno preveč tako da čakam na kako za nas ugodno situacijo.Katere pa GFS 12Z ne vidi...pa bo šel še eden mesec "zime" po gobe.

zigarrdo

Citat od: zimazakon dne 16. Januar 2008, 22:27:08
Loteva se me občutek , da se kultura negativne privoščljivosti, ki je značilna za slovence, (pa naj si bo to tudi vreme) širi tudi med druge prebivalce naše dežele  :icon_cry:

:icon_question: :icon_question: :icon_question:
Če sm te prou razumeu....morda malo pretiravaš, fora je le u tem da si pač snegoljubci tako želimo snega, da smo pač malo ljubosumni oz drugim zavidamo ko imajo sneg, se mi zdi to čist normalno, ni pa to negativna nevoščljivost! pa brez zamere  :icon_biggrin:
Everywhere you go you always take the weather with you

ThompsonPass

Js se strinjam z Blazkom iz prejšnje teme. Snega nam bo ruknal do daske, prej ali slej :icon_biggrin: Tako toplo vreme januarja mi je blo vedno sumljivo, pa velikrat je potem snežilo, sploh po letu 2000. Pa GFS obilen sneg riše že od 1.novembra naprej(spomnite se Mavericka), res da +150 ur naprej ali se več ampak enkrat bo moral zadet, že statistično gledano se mora enkrat kaj konkretnega skuhat, glede na vse razglednice  :drool:
the sky is the limit

Froš

nekaj so želje, nekaj pa dejanske stanje, tko da..  :icon_lol:
WMR 928-NX

bismarck

po GFS ju sodeč je Januar žal...žal izgubljen...tudi za februar ...ne vem ...ne vem
24.2.2013 - DATUM ZA VREMENSKE ALMANAHE !