ZEVS Forum

Trenutno vreme (01.07.2016-31.07.2016)

Začel/a mojcej77, 01. Julij 2016, 00:53:29

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

kripelj

Neverjetno koliko supercelic danes... Pokale so ena za drugo, kot po tekočem traku, slikaš shelf pa se ti za hrbtom naredi nova sup in takoj spusti wall. Na čase sploh nisi vedal kam naj obrneš fotoaparat. Ušla mi je le tista mrcina, ki je kasneje zavila na Madžarsko, žal sem moral pri lendavi iz ac in na črpalko, ker sem vozil že skoraj na hlape. Tam je bil viden še ogromen wall, celica pa je ob prehodu čez mejo šla v bow echo in lomastila dalje. Če bi 20 min prej končal s šihtom bi jo ujel. Vsekakor dan, ki ne bo šel v pozabo, skoraj vsaka nevihta, ki je na mašem koncu nastala je takoj prešla v supercelično. :buttrock:

krispy123

Pravkar sem se vrnil iz USA (Florida-Cape Coral) na letališče na Bavarskem (Munchen) in moram povedati da me je prav šokirala temperaturna razlika. Tukaj je trenutno le 11C in dezuje, danes se vracam nazaj v Slovenijo. Na Floridi smo imeli vsaki dan med 33-36C in celi cas nad 60% vlago, prvih nekaj dni nismo imeli kaj dosti neviht, ker so le-te vecinoma nastajale le nad Everglades mocvirjem ali pa na podrocju Tempe Baya ali pa Orlandota torej bolj severno. Po enem tednu priblizno pa so nas skoraj vsako noc zajele izjemno mocne nevihte z epskim pokanjem zelo blizu nas. Kaj takega se nisem videl bliskalo je na vsake pol sekunde, te nevihte so izredno nevarne, tako da si niti nisem upal slikati kaj dosti ponoci, ker sem opazil kar nekaj primerov boltov out of the blue ali po domace povedano strel iz jasnega. Okoli 5.7 me je bog izgleda imel zelo rad, saj je v nekaj minutah nastala nevihta nad mojo glavo in je zmanjkalo cca 10-15 m pa bi udarila strela v mene, udarila je v elektricni drog v isti ulici. Od takrat naprej spoštujem nevihte še bolj in se jih lahko po pravici povem bojim. Nekaj slik morda prilepim v naslednjih dneh.
Tudi doma so izgleda imeli pestro dogajanje vceraj z kar nekaj supercelic v okolici, pac sem zamudo vse ker me ni bilo, a me veseli, da je bilo veliki takih ki je vse skupaj poslikalo.
Trenutno stanje doma ( Ruse).
Baje močno dezuje od polnoci dalje, vceraj pa smo dobili mocno nevihto z zlivanjem in ogromno razelektritvami a na sreco brez toce. Tiste najhujse nevihte so sle nad Kozjak, torej severno od nas.
Temperatura: 14,6C
Vlaga: 98%
Glede na to da je bila kar fajna vrocina je res lepo zalilo, dobili smo mislim da skoraj najvec padavin v Sloveniji tukaj na S delu Pohorja.
Padavine vceraj: 17,6 mm
Padavine danes: 40,8 mm ( izgleda je res fajn zlivalo med 00.30-01.30 h ponoci saj je padlo v tem 1 urnem obdobju kar 27 mm)
Padavine skupaj: 58,4 mm

[url=https://postimg.org/image/r8cicqm1z/]

Primerek radarja nocne nevihte.

[url=https://postimg.org/image/4k5ow3g6v/]

Lokalna vremenska postaja. Rosisce je na ta dan znasalo kar 27C, a eno noc je bilo tudi na 29C. Na casovno razliko pa se še nisem navadil, sedaj imam obcutek kot da je ura komaj okoli polnoci, je prav cudno tole.

[url=https://postimg.org/image/q6yhi88l3/]

računalnik

Na koncu 4,3mm kar bo veter že danes posušil.
Žalostno

lesce

Citat od: računalnik dne 14. Julij 2016, 07:29:29
Na koncu 4,3mm kar bo veter že danes posušil.
Žalostno
Pr nas še manj, točno 4,0 mm....ja žal bomo kot vidim moral ornk zalivat, tla so suha na 5 cm..nižje tudi...na drevesih se že pozna....čudno vse tole..ker zadnji mesec vse kasira SV...

stajercx

Večerno in nočno zlivanje je za sabo pustilo 45,5 mm. Padavine do danes zjutraj skupno 64,8 mm :icon_eek: :icon_arrow:

Trenutno povsem jasno, 15 stopinj

dez

V tem poslabšanju je padlo 37,9 mm padavin. Današnji Tmin je bil 9,5 stopinj Celzija.

paradolf

Pri nas smo dobili včeraj in danes skupaj 50.8mm.
Zna pasti še kak mm tudi v prihodnjih urah.

Zmerno oblačno in +17.6°C.
Zunaj je prijetno sveže. :icon_biggrin:

Čestitke vsem za ulove v foto objektiv. Lepo ste pokrili vzhodno polovico Slo  :clap:
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

mat89

Nas je hladna fronta dosegla ob pol dveh. Kakšnega burnega dogajanja ni bilo. Le občasno močnejši dež ter rahel veter. Grmenja je bilo tudi malo,glavnina je bila na Hrvaškem. Padavine so ponehale ob okoli pol šestih zjutraj.
Trenutno pa je že delno jasno.
T:19,1 stopinj C
Padavine:21,6mm
Padavine včeraj:12,2mm

Arso Ptuj je izmerila isto količino kot moja Daviska in sicer 21,6mm

maestro

Na Boh. Bistrici do sedaj v tem poslabšanju skromnih 7.3mm. Nevihte so potovale večinoma nekoliko zahodneje od doline,v zaledju Komne.
Nekaj odkritih streh in polomljenega drevja pa je na področju Stare Fužine povzročil močnejši nevihtni piš v nočni nevihti iz torka na sredo.
VP Bohinjska Bistrica
http://meteo-bohinj.si

stog

V zadnjih 24 urah tukaj 40mm dežja.

Korošec

Citat od: dez dne 14. Julij 2016, 08:11:32
V tem poslabšanju je padlo 37,9 mm padavin. Današnji Tmin je bil 9,5 stopinj Celzija.

Kakšne razlike na malih razdaljah  :icon_surprised:
ARSO postaja je nabrala 55,4mm, postaja v centro pa 63,2mm

računalnik

gregach

Nas je hladna fronta dosegla malo pred 1. uro ponoči, do 4. ure zjutraj so se pojavljali občasni nalivi. Vmes je nekajkrat zabliskalo in zagrmelo, vetra ni bilo posebnega. Nato je za krajši čas še rahlo deževalo, sicer pa so padavine ponehale.
Padlo je 23,7 litrov dežja na kv. meter (ročni dežemer površine 1 m2), dežemer VP pa je nameril le 21,8 mm.

Do 11. ure smo imeli delno do pretežno oblačno vreme, sedaj pa se je pretežno zjasnilo.

T=18,9 °C
Tmin=13,9 °C ob 08:06
"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."

bbator

Danes ves dan več ali manj oblačno. Temperatura se giblje okrog 18°C. Ponoči in danes čez dan je padlo 25mm dežja. Sicer pa so nas prve padavine v obliki nevihte zajele malo pred polnočjo. Lepo je ohladilo ozračje zunaj.
Ni vse v snegu, nekaj je tudi v nevihtah!

Tržičan

Brezje pri Tržiču

Delno jasno, T = 17,3°C.

Tmin = 14,3°C
Tmax = 19,5°C

Padavine do 8h: 2,8mm
Padavine od 8h naprej: 0,4mm
Padavine ta mesec: 36,6mm

Pri nas je bilo torej v tem poslabšanju malo padavin, je pa danes zjutraj pihal močan veter, ki je do poldneva ponehal.

Lp, Nejc