ZEVS Forum

Trenutno vreme (01.06.2016-30.06.2016)

Začel/a JaniS, 01. Junij 2016, 06:45:47

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

max

Nevihtna linija nas je prešla v cca 20min. temperatura je v 1/2 ure padala za 8°, trenutno je 17,2°C, padavin v tem prehodu 13,5mm

wisky

K nam se pa počasi ta nevihtna linija približuje in prve dežne kaplje so že tu, vendar nič kaj močnega. Trenutni podatki so:
T=25,4°C
VL=74%
ZP=1012,8 hPa
Veter= 2,3 km/h smer J-JZ
Ko bo prišla glavnina bom se oglasil.
LP Wisky
VP Tezno pri Mariboru postaja  PRIMUS SOLAR -IT.
HW, WSWIN, WUHU, WEBCAM Prestigio PWC 320

bbator

Ta nevihtna linija je danes prešla tudi nas. Kar nekajkrat je usekalo precej blizu in močno zagrmelo. Padlo je 12mm. Včeraj in danes zaenkrat skupaj 25mm.
Ni vse v snegu, nekaj je tudi v nevihtah!

mat89

Sem bil na terenu. Žal je šla celica v smeri Šentilja oz Lenarta. Vseeno sem ujel shelf cloud,vendar je moralo biti na območju Lenarta veliko bolj fotogeničen. Žal sem šel v smeri Juršincev. Ampak bolje to kot nič. Ohladilo se je malo. Je pa zelo soparno pri 22,1 stopinj C in vlagi 84%. Padlo pa je samo 0,2mm padavin.

gregach

Nevihtna linija je na njenem južnem delu tik pred nami skoraj razpadla, njen močnejši del pa nas je obšel po severni strani. Se je pa kljub temu ujel bolj slabo razvit shelf cloud.
Mi smo dobili manjši naliv, ki je pustil slab mm padavin. Temperatura je padla pod 21 °C.

Zatem se je delno zjasnilo.
T=23,4 °C
Točka rosišča=21 °C
"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."

kripelj

Linijo sem spremljal iz bližnjega hriba SV od Maribora, a se mi je shelf razvil dobesedno nad glavo. Pred prehodom sicer kar impresivne dežne zavese, glede struktur pa bolj bogo. Mogoče prilepim kako fotko zvečer. Na radarju je lepo vidna okrepitev linije nad MB in potem dalje proti Pesnici ter Lenartu, kjer je začela slabeti.
Kasneje kar epski kratkotrajen naliv, ki je dal v centru 4,8mm, verjetno malo proti SV še občutno več.
Zdaj je znova posijalo sonce. Bomo videli, če se še lahko ogreje glede na to, da je ura že 17h in nabere kaj energije za večerno dogajanje.
Trenutno 21C ob 86% relativni vlagi.

računalnik

Sonce, vroče, soparno... Na Brijonih

klempo

Pretežno jasno z vedno več kumulusi na nebu, tako da verjetno danes še nismo končali z nevihtami.
Temperatura je 23 °C
Vlaga: 80 %
Piha rahel severni veter
Danes je v neurju s točo (ki pa na srečo ni bila velika) padlo 30 mm padavin, včeraj pa v treh nevihtah skupaj še 19 mm (tudi včeraj ni šlo brez manjše toče).

boro

Oblačno

Temp.= 20,8°C
Tmax = 23,0°C
Tmin.=  14,3°C
Vlaga: 85%
Zračni tlak: 1015,6hpa
Veter: 3,9km/h, smer SZ
Najmočnejši sunek vetra: 20,5km/h
Padavine danes: 1,4mm

stajercx

Pretežno oblačno pri 18,5 °C.

Današnja nevihta je za seboj pustila 11,2 mm padavin. Ta mesec 130 mm :suspicious:

mat89

pretežno jasno ,čez dan zmerno do pretežno oblačno. Zjutraj  do 2 ure je grmelo in deževalo. Popoldan med 15-16 uro nas je obšla nevihta ,ki je pustila le 0,2mm vode.
T:19,2 stopinj C
Tmax.26,6 stopinj C
Tmin::17,5 stopinj C
Vlaga:91%
Padavine:7,6mm

Panorama prihoda nevihtne linije.

Shelf cloud . Pogled z Podvincev pri Ptuju.

roky

Danes je bilo dopoldan še delno jasno. Točno ob 12 uri smo imeli nevihto, nekajkrat je močno zatreskalo :icon_rolleyes:. Za ponoči pa bomo videli ali bo kaj ali bo šel vreme svojo pot :icon_wink:.

Tmin 15.3°C  ob    5:57
Tmax 24.9°C   ob   11:24
Trenutna temperatura 19.9°C
Vlaga 94%
Rosišče 18,7°C
Dež danes 3 mm, ne 16, ker sem čistil dežemer, je bil zamašen :icon_razz:
Max sunek vetra    16.1 km/hr   ob  13:02

:wavey:

blazek

Zjutraj je bila megla, ki se je dvignila v nizko oblačnost in popolnoma razgradila okoli 9.30 ure. Ob 14.uri nas je prešel naliv, ki je bil del nevihtnega sistema, ki je lomastil po Primorski. Padlo je le 2,5mm padavin. Proti večeru se je oblačnost zgostila.

Trenutno imamo še 21,2 °C
Tmin 17,1 °C
Tmax 27,1 °C

Včeraj zvečer, je okoli Novega mesta nastala nevihta s kar nekaj CG-jevkami.

krispy123

Vidim da ste imeli veliko dogajanja za vikend, jaz sem bil v Puli kjer smo imeli celi vikend lepo vreme brez oblacka. Naravnost fantasticno. V moji domaci okolici pa pravijo da je bilo nekaj dogajanja v noci na soboto, v soboto cez dan in danes popoldan. V noci na soboto je padala baje toca na obmocju Limbusa ob violcnem fleku, proti Rušam pa ni bilo nic hudega.
Trenutno stanje
Pretezno jasno z bliskanjem proti zahodu.
Temp: 18,8C, me je dejansko zazeblo ko sem priso domov.
Vlaga: 98%
Padavine danes: 8,8 mm
Padavine vceraj: 14,0 mm
Skupaj: 22,8 mm
Padavine v mesecu juniju: 143,8 mm

gregach

Pozno popoldne je prevladovalo pretežno jasno vreme, proti večeru pa se je zmerno do pretežno pooblačilo.

TRENUTNO STANJE:
Zmerno do pretežno oblačno
T=18,4 °C
Tmin=16,3 °C ob 04:55
Tmax=24,2 °C ob 13:00
Vlaga=91 %
Točka rosišča=16,8 °C
Tlak=1015,2 hPa
Veter (povprečje 10 min)=1,0 km/h, smer=Z-SZ
Max zabeleženi sunek danes=23,4 km/h ob 14:39
Padavine danes=2,6 mm, realno verjetno nekaj več, saj je npr. ws 2350 v popoldanski nevihti zabeležila 1 mm, dežemer površine 1 m2 pa je nameril 1,4 litra.

V tem poslabšanju pa je ws 2350 zabeležila 44 mm, dežemer površine 1 m2 pa kar okroglih 48 litrov.

PS: Matej in blazek zelo lepe fotke! :drool:
"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."