ZEVS Forum

Vremenska postaja Zatolmin

Začel/a Gorazd, 02. Januar 2009, 15:06:54

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

max

Citat od: gradiščan dne 26. September 2012, 11:49:10
Danes sem večkrat poizkušal odpret http://zatolmin.zevs.si/ in vsakič mi sesuje firefox ?? V čem je finta?

Ko sem probal, mi je prvič isto zaprlo firefox, v drugem poizkusu in potem še večkrat, mi je odprlo normalno :shrug:

ŠTROMAR

Gorazd

Nič nisem spreminjal že dalj časa.  :icon_question:

Mejte se radi

Gorazd

Dne 30.1.2015 je bil zabeležen najnižji zračni tlak od začetka delovanja postaje: 973,7 mbar.

Mejte se radi

Gorazd

Rekord postaje: 5.3.2015 ob 18.15: 78,9 km/h

Mejte se radi

hudi

Pozdravljen, Gorazd,

ne vem, če si opazil, ampak sedaj že nekaj dni zapored opažam, da na geostiku kaže tvoja postaja vedno 26,6 C. Na awekasu pa kaže prave temperature... Kakšen poznan vzrok?

Gorazd

Ja, vzrok je poznan. Postaja mi ne kaže pritiska, zato zgleda manjka en podatek in Geostik povzame naslednjo vrednost in pride do zmešnjave. delam na odpravi napake. Važno, da padavine prav kaže  ;D.

Mejte se radi

Gorazd

23.6.2015
Dan največjih padavin pri meni.
Začelo je ob 7.30 in do 13:00 je padlo 182.6 mm. potem je bil premor do 17:30 ko je spet začelo malo padati in se je do polnoči nabralo 212 mm.
Vzporedno sem meril še s Hellmanom in ugotovil za cca 1% odstopanja saj je skupna količina znašala 214 mm.
Podatke mi postaja zajema na 5 minut in pri pregladi le-teh sem ugotovil sledeče vrednosti:
Padavine:
Max 0.5h ob 11:00 -> 44,2 mm
Max 1h ob 11:25 -> 85,3 mm
Max 2h ob 11:40 -> 137,7 mm
Max 3h ob 12:10 -> 162,1 mm
Od 7:30 do 24:00 -> 212 mm

Vsekakor impresivne vrednosti.
Škoda je nastala v sami vasi, ko se je kanal zamašil in je voda dvignila asfalt in udarila po cesti, v nekaj kleti in po travnikih. Cesta v Polog in Javorco je zaprta, saj naj bi jo hudourniška voda nekaj odnesla.

Mejte se radi

hudi

Uf, neverjetne vrednosti  :praise: :praise: :praise:
Sem sprva mislil, da imaš napako na postaji, ko sem bil na awekasu  :surprised:  Sploh ker tukaj nižje pri nas ni bilo nič posebnega. potem sem pa še malo spremljal in preverjal ter ugotovil, da so cifre kar prave  :icon_wink: