ZEVS Forum

Zahtevaj napoved

Začel/a TWISTER, 15. Maj 2007, 09:04:46

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 2 Gosti gledajo to temo.

gregach

Praktično nmeogočne napovedat, pa vendarle:
Koliko možnosti je, da danes in predvsem jutri na Kozjanskem ostane suho?

Hvala!
"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."

matic19

@goldhorn:

Prihodnji teden kaže na povečini brez padavin, občasno pa bo lahko na nebu nekaj več oblačnosti. Temperature bodo podobne kot so sedaj, se pravi med 26 in 30°C, proti koncu tedna pa lahko še malo več. V sredo in deloma še četrtek se obeta prehod oslabljene fronte, ki bo poskrbela za obrat vetra iz Z-SZ v zmerno, pod Velebitom lokalno tudi močno burjo. Malenkost se bo tudi osvežilo, vendar hujšega ni pričakovati. Od nekje četrtka ali petka naprej se ponovno kaže obrat vetra na šibak SZ veter, temperature bodo verjetno presegle 30°C.

@gregach:

Danes bo verjetno šlo brez padavin, tudi drugje bo ostalo v glavnem suho vreme, krajevno bodo vseeno možne posamezne nevihte. Za jutri je situacija bolj negotova, naš in Avstrijski aladin kažeta dogajanje bolj na zahodu, RACE pa kaže dogajanje bolj na vzhodu. Tako da jaz ne bi izključil neviht jutri popoldne na vašem koncu, dopoldne pa po še večinoma sončno.

HardGain

Pozdravljeni,
zanima me napoved za Prlekijo in Prekmurje v terminu 11. - 15.08.
Predvsem me skrbijo kake hude nevihte in (bog ne daj) toča. Vem, da je tako dolgoročno napoved težko podat, lahko tudi čez nekaj dni. Sem malo prej napisal prošnjo, ker ne vem če bo kdo tukaj med vikendom  ;)

hvala v naprej!

Snoop

Kakšno vreme lahko jutri pričakujem na Veliki planini? Do danes je bilo povsod napovedano še lepo vreme, zdaj pa so že nekaj spreminjali na možnost neviht  :icon_exclaim:

Grem pa z otrokom in nebi rad doživel kakšne nevihte  :icon_question:

a bo v nedeljo lepše vreme?
I LeT My Little HoMiEs RiDe On YoU

matic19

Jutri bo podobno vreme kot danes, zjutraj jasno, popoldne pa bo rasla plitva kopasta oblačnost. Obstaja majhna možnost za kakšno ploho, hudih neviht se ne pričakuje. V nedeljo bo možnost ploh še malo manjša, večinoma naj bi bile v Alpah, v Avstriji. Tako da bosta oba dneva večinoma sončna z nekaj kopaste oblačnosti, temperature nekje okoli 18-20°C, na soncu seveda več.

Snoop

hvala

bom šel jutri v upanju, da bom do mogočih ploh že v dolini  :icon_wink:
I LeT My Little HoMiEs RiDe On YoU

JanezK

Zdravo,

jutri (10.8.2014) zvečer grem na Triglav pa malo naokoli, pa me zanima ali bo noč jasna? Kako bo v ponedeljek čez dan in v torek dopoldne???

Hvala

gregach

Bodo padavine danes res že tako daleč proti vzhodu segle?!  Zamg pa Dhmz aladin se s tem ne strinjata ravno....

Mi imamo namreč pokošeno slaba 2 ha krme, ki bo ravno prav suha popoldne in bi jo do večera lepo spravili. AMpak če bodo plohe, bi pa rajši dobili balirko...
"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."

matic19

Danes tekom dneva obstaja možnost (rahlega) dežja na vašem koncu, tudi race in arw se nekako strinjata s tem. ARW daje padavine bolj v obliki ploh po večini države, race pa nakazuje prihod rahlih padavin v obliki tega, kar je sedaj nad Jadranom. Težko je reči ali bo dež ali ne in koliko ga bo, sam se bolj nagibam v smeri race-a.

Amadej13

Nek pas padavin jo že mašira proti vzhodu :)
Lp, Amadej

Elessar

Zdravo,

kaj mislite, je kaj možnosti, kar se vremena tiče za tridnevno turo na triglav v četrtek, petek in soboto(4, 5, in 6.9)?

Hvala in Lep pozdrav
Lp, Tilen

Amadej13

Kolikor se jaz spoznam bo vsak dan možnost dežja  :(
Bol natančno bo pa kdo, ki ima več kilometrine povedal  ;D
Lp, Amadej

Oblak69

Možno je sicer, vendar v nič kaj prijaznem vremenu. Zaenkrat se kaže, da bo višinsko jedro hladnega zraka še vedno vztrajalo nad našimi kraji, kjer bo s severovzhodnikom pritekal hladnejši in bolj vlažen zrak. Tako bo tudi v gorah bolj spremenljivo in vsak dan z občasnimi padavinami. Temperature so bodo na 2500m gibale med 2 in 8 stopinjami C.

viking_dimi

Pozdravljeni, zanima me kakšno bo kaj vreme to soboto v okolici Velenja, ali je možno pričakovati večje količine dežja oziroma nalivov? Hvala, lp!

Vlajko

Živio. Se že kaj sluti, kakšno vreme nas bo pričakalo v soboto, 8.11.2014 med pohodom "Od Litije do Čateža"?  Vnaprej hvala, Vlajko.  ;)