ZEVS Forum

ws2300

Začel/a Lancovo, 08. December 2008, 11:00:34

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Lancovo

Imam WS2300, ki mi je 14 dni delala brez problemov, od včeraj zvečer pa je "zablokirana". Kaj lahko storim? Kot zakleto ne najdem navodil, da bi si prebral kako se resetira, mogoče bi pomagalo?

Hvala za pomoč.

Lp, Andrej

Lancovo

Rešil zadevo. Spet dela.

Lancovo

Vzroka nisem ugotovil. Izklopil in vklopil sem povezavi med senzorjem in konzolo, ter med konzolo in PC-jem, pa je začela normalno delati.

Astra

Sicer je najbolje, da zadevo izklopiš iz omrežja in se bo resetirala. Lahko je, da so baterije "ošvohnele" ...  :icon_question:
VP Komenda - http://komenda.zevs.si       |      VP Vrhnika - http://vrhnika.zevs.si

bbenci2

Da ne odpiram nove teme, bom vprašal kar tule: in sicer imam vremensko postajo WS2300, povezavo med senzorjem in konzolo imam urejeno preko UTP kabla. Od samega začetka sem imel probleme z brezžično povezavo, ker se je povezava začela izgubljati zaradi oddaljenosti od samega senzorja. Pred dvema letoma in pol sem povezavo uredil s kablom in se je tu in tam zgodilo, da se je tudi preko kabla kdaj signal izgubil (postaja več ni prikazovala podatkov) in sem jo moral resetiral, da je spet delovalo. To se je začelo dogajati čedalje pogosto in sedaj se že to dogaja vsak dan. Kje bi lahko bil problem? Postaja je stara 3,5 let. Hvala za morebitno pomoč!
20.12.2009 >> -21,0°C
Davis Vantage Pro2

max

Vzdrževanj, vzdrževanje in še enkrat vzdrževanje.
2x letno temeljit pregled kompletne postaje, po potrebi čiščenje, jaz to opravim oktobra in aprila  :shrug:
Kontakti na zunanji enoti znajo včasih tudi oksidirat  :icon_rolleyes:

bbenci2

Saj na kak slab kontakt ravno sumim. Bom preveril. Hvala!
20.12.2009 >> -21,0°C
Davis Vantage Pro2

primko

Tudi jaz imam eno vprašanje.
Imam sicer postajo WS2350, ki je brezžično povezana. Zadnje čase imam problem, da  največkrat ni povezave med zunanjo in notranjo enoto. Baterije zunaj sem zamenjal, vendar ni nič boljše. Zanimivo pa je to, da če PC ugasnem, se podatki na VP pojavijo, ko ga pa spet prižgem, se povezava med notranjo in zunanjo enoto izgubi.

In kot drugo sem opazil, da se mi ura na postaji avtomatsko ne posodablja več. A je mogoče, da se to da kje vklopiti in izklopiti?

marko30

Za uro nimas nobene moznosti štelanja. Če ujame DCF signal se nastavi, drugače ne.
A imaš postajo na PC povezano prek COM porta al prek usb dongla?

primko

bbenci2

Da ne odpiram nove teme, bom vprašal kar tule. Malce sem se poigral z mojo WS2300 in se hotel podaljšati kabel za prenos podatkov v računalnik preko COM porta. Original kabel sem prerezal in dal vmes UTP CAT5, dolžine 15m. Zadeva seveda ne deluje. Ima mogoče kdo izkušnje s tem,morda je potrebno uporabiti navaden 4 žilni kabel?

Hvala!
20.12.2009 >> -21,0°C
Davis Vantage Pro2

matic19

Kabel je verjetno predolg, postaja nima dovolj oddajne moči, da bi po tako dolgem kablu pošiljala podatke do računalnika. Pomembno je tudi zaporedje, katere signale s postaje pelješ na katere parice na UTP-ju. Probaj še malo obrniti kable in povezati oranžno in zeleno na eno parico, modro in belo žico pa na drugo parico na UTP-ju. Ali pa oranžno in modro na eno parico in zeleno ter belo na drugo.

http://www.lavrsen.dk/foswiki/bin/view/Open2300/OpenWSAPI

Na linku je opis žic za komunikacijo pri WS 2300.

Dvomim pa, da bo zadeva delovala, serijski prenos med postajo in PC-jem ni narejen za take dolžine. Če bi hotel tako dolg kabel, bi moral dati vmes RS232 podaljšek in ojačevalnik oz. t.i. line driver za RS232. Potem bi zadeva verjetno delala.

seba

Meni 8m ploščatega telefonskega še deluje normalno...

marko30

Meni deluje normalno s cca. 30m UTP kabla. Je pa res , da sm ploščati kabel popolnoma anuliral. Imam UTP direktno od zunanje do notranje enote, kar je precej boljše kot dvakratno štukanje kabla na sredini.

matic19

Mislm, da je tu govora o povezavi konzola-PC in ne konzola-zunanja enota  :angel: Povezava z računalnikom je praviloma šibkejša od povezave z zunanjo enoto, oz. gre za drug protokol, ki omogoča večje dolžine.