ZEVS Forum

Zahtevaj napoved

Začel/a TWISTER, 15. Maj 2007, 09:04:46

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

maestro

Dopoldne bi znalo biti v oblakih,kasneje pa verjetno ne..Ampak če imate možnost prestavte na nedeljo, bo vseeno precej lepše;)
VP Bohinjska Bistrica
http://meteo-bohinj.si

pikipoki

Pozdravljeni,

prosim za vašo pomoč, nujno, če je možno še danes. Ali bi mi lahko uredili izpis padavin po dnevih za Maribor
od datuma 01.10.2013 do 15.11.2013.

Najlepša hvala vnaprej

lp
Matjaž

Smučar

Citat od: pikipoki dne 10. December 2013, 14:20:43
Pozdravljeni,

prosim za vašo pomoč, nujno, če je možno še danes. Ali bi mi lahko uredili izpis padavin po dnevih za Maribor
od datuma 01.10.2013 do 15.11.2013.

Najlepša hvala vnaprej

lp
Matjaž
Pojdi sem, izberi ustrezno obdobje, izberi za prikaz količino padavin in klikni MB.

Luka4

Pozdravljeni!
Zanima me ali se nam res obeta dež od 25. dalje, ali je kaj možnosti za kakšen sneg vsaj ponekod na gorenjskem?
Hvala za odgovor
Luka

maestro

ja vreme bo tam od 27. dalje bolj pestro,možno pa je da tudi ponekod na gorenjskem sneži (predvsem v višjih predelih in krajih z zms). za točnejšo prognozo bo pa treba še malo počakat.
VP Bohinjska Bistrica
http://meteo-bohinj.si

Luka4

Pozdravljeni!
Danes grem na mariborsko pohorje smučat za 4 dni in me zanima ali bo snežilo ali deževalo? Danes bo bolj na meji?
Lep pozdrav Luka

Oblak69

Vprašanje, če boš sploh lahko še kaj smučal, do petkovega jutra bo gor tudi na vrhu cca. 1200 m vseskozi močno deževalo pri okoli 3-4 °C plusa.

Luka4

Pozdravljeni!
Zanima me kakšna naj bi bila količina padavin v noči iz četrtka na petek in v petek na gorenjskem?
Hvala za odgovor in lep pozdrav Luka

medovreme

Pozdravljen!

Odgovor na tvoje vprašanje je odvisen od točne pozicije sekundarnega ciklona, ki se bo v tem času zavrtel v naši bližini. Modeli napovedi o tem še niso enotni, za severozahodno Slovenijo povečini nekje do 20mm v snegu, tudi ohladitev naj bi tam prišla dovolj zgodaj, da bi se izšlo za sneg do nižin že v (skoraj) samem začetku (četrtek, noč na petek, petek). V kolkor bo šel ciklon preveč južno, potem bo največ padavin v jugozahodni, južni in jugovzhodni Sloveniji ter najmanj na severozahodu in severovzhodu. So pa že relativno majhni premiki (50 - 100 km proti severu) dovolj, da se vse obrne v prav lepo zimsko idilo.

Lep vremenski pozdrav,

Medovreme
Kaj je na obzorju?

david

Pozdravljeni!                                                                                                                                                                                                                                                   Zanima,me če bo v Ljubljani zapadlo res najmanj snega.Na aladinovi karti padavin in oblačnosti je namreč razvidno,da padavine najprej ponehajo na gorenjskem in šele nato v osrednji in nazadnje v JV Sloveniji.Ne zdi se mi logično ,da bi prišlo do fenizacije najprej v lj.kotlini in upam da zapade vsaj 10-15 cm snega.                                                           
Hvala za odgovor
David

medovreme

Pozdravljen!

Ob trenutnih napovedih naj bi najmanj snežne odeje bila deležna vzhodna Ljubljanska kotlina, predvsem okolica Komende, Kamnika, Mengeško polje, Domžale, Radomlje nekako do Dolskega ter severni del Ljubljanskega polja. Okrepljeni severovzhodni veter se pri spustu z okoliškega hribovja (Velika planina, Menina planina, Kamniško - Savinjske Alpe, Posavsko hribovje,...) osuši, izgubi precej vlage in tudi malo ogreje. Pri ponovnem dvigu proti Notranjski, pa se zopet ohladi in ovlaži.
Zanimivo bo spremljati regionalne in celo lokalne razlike na prej opisanem območju. Na primer predlagam (če že ne na terenu): VP ZEVS Koseze, VP ZEVS Laze pri Dolskem, VP ZEVS Krtina, VP Radomlje, VP ZEVS Moste.

Povezava do prikaza VP: http://zevs.si/index.php/trenutno-vreme/mapview

Lep pozdrav,

Marko Premelč
Kaj je na obzorju?

Luka4

Pozdravljeni!
Zanima me kakšne bodo v naslednjih dneh padavine v okolice Radovljice? Bo tudi v Radovljici sneg prešel v dež?
Hvala za odgovor:)
Lep pozdrav Luka

komar

Jaz osebno, prvič, glede na že kar bogate izkušnje s podobnimi mejnimi situacijami, drugič, glede na to, kar se da med vrsticami razbrati iz uradne ARSO napovedi za Slovenijo in tretjič, kar se da razbrati iz modelov ALADIN (temperatura na ca. 1500 m naj se tudi še nekaj deset kilometrov južneje od Radovljice do sobote ob enih zjutraj ne bi dvignila nad 0°C) pričakujem sneg še ves petek. Mimogrede, že do petka ob enih zjutraj naj bi ga zapadlo 30-40 cm.

denc7

Lep pozdrav.
Jutri okrog 12h bi moral iti proti Kopru, zanima me kakšne razmere pričakujete na primorski avtocesti od Vrhnike pa do Postojne, koliko snega se tam pričakuje, se mi splača iti ali naj raje ostanem doma.

Hvala za odgovor. ;)

medovreme

Pozdravljen!

Do Kopra lahko na cesti pričakuješ od snega, do dežja (na Primorskem). Na cestah bo zelo pestro, težave v prometu so povsem realne. Vsekakor predlagam, da spremljaš vremensko napoved in seveda razmere na cestah. Iti na pot ali ne, je pa predvsem tvoja odločitev.

lp, Medovreme
Kaj je na obzorju?