ZEVS Forum

VP Laze pri Dolskem

Začel/a azzy, 29. December 2013, 16:23:23

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

azzy

Ker sem trenutno jobless (sloooveeenijaaaa :banghead:) imam čas in lahko, če ima kdo željo, izdelam še kakšno hiško. Načrt bom še malo dodelal, ker je že sedaj vidnih nekaj nujnih popravkov. Lahko pa tudi čisto po želji...
Več info po ZS ;D

ŠTROMAR

Citat od: azzy dne 09. Januar 2014, 20:21:04

1x proti zajedalcen in 1x osnovni premaz, sledi še 2x zaključni sloj..

Vse pohvale za samogradnjo :praise:, saj ker tisti, ki smo to poskusili, znamo ceniti te napore.
Bi pa vseeno želel opozoriti, da se mi na fotografiji dozdeva, da se vidi skozi lamele v in iz hiške. V kolikor še ni prepozno, bi bilo to vredno popraviti.

azzy

Ravno to bo nujni popravek pri morebitni naslednji hiški. Lamele bodo 5mm daljše. Sicer se tudi zdaj ne vidi čez ampak sem moral pri montaži lamel zelo pazit, ker je dolžina ravno na meji in je vsak milimeter lahko povzročil, da je bilo mm lufta in se je videlo. Uglavnem sem rešil zadevo, pri naslednji pa vem kako bom to odpravil:)
hvala za opozorilo...

Mi pa ni jasno ko sem gledal tukaj po forumu, da so nekateri dajali samo zunanje lamele??!!  :banghead: Potem je to isto, kot če sploh nebi bilo hiške :icon_question:

azzy

Takole hiška je skooraj narejena. Manjka še zadnje barvanje strehe. Danes sem zabetoniral stojalo, v petek računam, da postavim. woop wooop wooop  :bouncy: :bouncy:

vratica se zaprejo na magnet

po strehi je še polikarbonatna plošča, da nebo streha po enem letu fuč...:)

azzy

Danes od 1:58 podatki na spletnu niso ažurirani, ker mi je zaštekal wswin. ustavil se je na uri 1:58, naprej noče več zajemat podatkov. sem pregledal že vse nastavitve petkrat vendar še nič pametnega ugotovil :banghead:
upam da uredim čimprej...

azzy

Napaka odpravljena.
Dolgo sem rabil, spet čisto banalna. Kot je znano ws-jke rade mešajo ure in datume:) točno to se je zgodilo, sam da sem rabil cel dan da sem opazil, ker se je spremenil datum iz 20.01.2014 v 20.10.2014 :banghead:
po nasvetu kolega bo očitno treba odlotat sprjemnik za uro, potem naj se to nebi več dogajalo.
Kakorkoli postaja spet normalno oddaja. Danes se senzor preseli v novo hišico :icon_mrgreen: :icon_mrgreen:

azzy

Tako, hiška je končno na mestu.  :bouncy: Uredit moram še kablovje. Trenutno oddajam še brezžično, samo bom v kratkem potegnil kabel.
edaj je na vrsti dežemer, povečal ga bom na ločljivost 0,1mm in dodal gretje (če slučajno pride kaj zime) :icon_lol:

Vabljeni na ogled in  :beerchug:  :icon_mrgreen:

medovreme

Ultra fejst!!!

Tole se pa moram kaj kmalu oglasiti :)

lp, marko
Kaj je na obzorju?

azzy

Spletna stran je dobila novo podobo :icon_mrgreen: http://vp-laze.tominc.si

Zdaj pa je na vrsti gretje dežemera :icon_wink:

mat89

Odlično urejena spletna stran :beerchug: :beerchug:

roky

Čestitke, lepo narejena in pregledna spletna stran :icon_wink: :icon_biggrin:.

medovreme

Odlična spletna stra!!!

lp, Marko
Kaj je na obzorju?

azzy

Po dolgem času se spet malo oglašam :smash: ::)

Mineva leto dni od postavitve VP Laze ;D Bilo je nekaj izpadov, vendar večino časa je bila postaja tudi online.
Te dni pa so končno prišle na vrsto tudi posodobitve. Dežemer je končno ogrevan (dve 5W žarnici), žal sem preteklo sneženje zamudil :banghead:, pač ni bilo časa... Sicer imam namen povečati ločljivost na desetinko litra, vendar bo to še moralo počakati. Material je v garaži, časa še ni ;D
Druga novost je slika v živo (osveževanje vsako minuto). Dolgo časa sem odlašal z nakupom kamere, sedaj pa sem zadevo testno postavil po zgledu @gradiščana kar z starim android telefonom. Hvala za idejo! Zaenkrat sem nad rezultatom zadovoljen. Slika je že na spletni strani: www.vp-laze.tominc.si

V garaži je tudi material za novo vremensko hišico, ki bo enkrat, upam, da kmalu postavljena na Dolenjskem pri starših. Se pa še odločam katero postajo naj kupim za tja....

lp, azzy

medovreme

Kaj je na obzorju?