ZEVS Forum

Trenutno vreme ( 01.09. do 15.09.2012 )

Začel/a snowfrick, 01. September 2012, 01:29:23

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

wannabe

MOČNA nevihta, treska in piha ko noro. Vse prebudlo.

simo88

Tudi pri nas naliv, veter, grmi in bliska...  :buttrock:
...kar nepričakovano...

edit 8.30: po nočni nevihti in jutranjem rahlem dežju se je nabralo 16mm vode...  :icon_wink:

lp

chris93

Prve kaplje.

Kar se pa bliskanja tiče... I'm speechless  :praise:  :icon_eek:  :bouncy:

paradolf

Upam fantje da kaj fotkate. Tule pri Kamniku še vedno le oddaljeni bliski.
Zaenkrat še vse mirno kar se grmenja tiče.
Oprema pa že pripravljena če kaj spustite mimo do nas.
Še vedno imamo +17.4°C
Barometer pa tudi še naprej ustaljen pri 1016.1 hPa

Edit: Uspelo mi je ujeti par strel, čeprav so se pojavljale južno od Lj, vendar predaleč da bi bilo omembe vredno. So bile pa sicer precej lepe a se mi ni dalo voziti naokoli ob 2 uri zjutraj. Padavin pri nas ni bilo nič.
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

snowfrick

Citat od: paradolf dne 06. September 2012, 01:35:58
Upam fantje da kaj fotkate. Tule pri Kamniku še vedno le oddaljeni bliski.

Fotkamo,fotkamo...temo :icon_lol:

Sem bil zdaj dve uri na terenu,da bi kaj ulovil,pa je bilo vse predaleč in samo bliskalo se je v daljavi.Videl sem pa samo eno strelo,pa še to v oblakih.

kripelj

Rahlo dežuje pri 16,8C, danes je padlo 10mm padavin, je pa očitno kar fajn treskalo da je celo mene zbudilo saj ponavadi vse to prespim  :icon_mrgreen:

MINIMAX

LJ-Polje

nevihta nas je z robom oplazila me 2:00 in 2:30, razen nekaj strel v bližini ni bilo kaj divjega

3,7 mm dežja

oblačno

15,6°C
MINIMAX
Lj-Polje

Trocki

Pri nas tudi nič posebnega. Nekaj bliskanja iz daljave, ter 3,2mm dežja ponoči. Upam na še kak liter čez dan.
Vreme bo! :)

Mraz

Oblačno, ob 6:30 je rahlo deževalo.
T = 17°C
Padavine = 0,3 mm

šetor

Slivnica pri MB:
Oblačno, ponoči malo pred drugo uro smo imeli močno nevihto, ki sem jo sicer prespal. Po nevihti je rahlo deževalo do okoli šestih.
T:16,8°C
Vlaga:97%
Veter:brezvetrje
Padavine danes: 15,7mm :buttrock:

Lp.

malamut

Dol pri Hrastniku:

Pretežno oblačno, megleno

Nevihta nas je zajela okrog druge ure, pokalo je kot za stavo,

Smučar

Tudi v Centru je bila okoli 2h nepričakovana nevihta. Če se ne motim, je bil kar pošten naliv. Kaj drugega pa nisem opazil, ker sem bil ko vešča sredi noči.  :icon_haha:

joze

Ravna pri Ligu, pretežno jasno.

Temperatura 20,3 °C
Min danes 18,1 °C ob 05:22
Rosišče 14,4 °C
Vlaga 69 %
Zračni tlak 1014,9 hPa
Padavine včeraj 0,2 mm

stog

Tukaj dežja ni bilo. Medtem je marsikje po Dolenjskem in v Posavju (pa morda tudi na Kočevskem) padlo tudi okoli 40mm. Lisca je imela ponoči spet izpade, tako da je vse kar vam lahko ponudim osmerjeva kumulacija padavin za zadnjih 24 ur:

gregach

Citat od: ribncan dne 06. September 2012, 07:16:00
Bliskalo in grmelo je kot, da bi bili v vojni. Enkrat je tako zelo močno zagrmelo, da je izgledalo, kot da se bliža konec sveta. Tako močnega grmenja do danes še nisem slišal. 

Torej me sluh ni varal.
Citat od: gregach dne 05. September 2012, 22:26:36
EDIT (22:40): Ne morem verjeti kako grmi in bobni, skoraj kot pred najhujšim poletnim neurjem, na radarju pa le oranžna pikica.  :icon_question:

Nas je nevihta zajela okrog 23:30, vse do okoli 3. ure zjutraj smo bili na severnem robu dogajanja, je pa do takrat kljub temu padlo 8 mm dežja, do 4. ure je neprestano (močno) bliskalo in grmelo, nekajkrat pa udarilo v nesposredni bližini (pa bili smo na robu dogajanja!)
No, po 3. uri pa je tudi pri nas pričelo močno deževati, do 5:30 so nato padavine postopno ponehale.

Padavine včeraj=5,2 mm
Padavine danes=28,0 mm
Skupaj je to noč padlo 33,2 mm dežja.

Sodeč po radarski sliki pa je nekaj km južneje verjetno padlo še skoraj 1x toliko padavin kot pri meni. Malamut imaš morda v Zdolah kakšen dežemer?
"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."