ZEVS Forum

Nevihta 5.7.2012

Začel/a Thor, 05. Julij 2012, 18:57:40

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Thor

Pozdravljeni!
Po radarju se danes sploh ni videlo,da bi lahko kakšne padavine dosegle Štajersko pa vendarle je pozno popoldan nastala nevihta z oblačnim zidom ter shelf cloudom(naj me kdo popravi,če ni).Kasneje se je na radarju videlo,da še bo dosegla Maribor ampak je pred tem razpadla.Nevihto je pri nas spremljal ne preveč močan veter in vsaj pri nas na srečo ni bilo toče kot tudi ne naliva kateri je bil oddaljen 10km proti vzhodu.Tu je deževalo samo par minut,ter bilo je nekaj razelektritev(nebo zemlja).

Prihod,

Nevihta že bližje,

Slikano proti jugu,

Že skoraj nad menoj,ter oblaki oblaki so začeli dobivat obliko oblačnega zidu,

Slikano proti vzhodu,

Prepoznavne črtaste oblike shelfa?,

in slikano,ko se je približevala dežna zavesa.Kasneje nisem več slikal saj se ni videlo druga kot "megle" :icon_haha: :zajec:

Lp! Thor
zevs.si[move]

Thor

Točno mesto: Slovenska Bistrica(zahod) slikano proti vzhodu.Natančneje,ker so drevje in stavbe prikrivale pogled na ta nevihtni oblak sem šel na podstrešje naredit to sliko(kar je zahtevalo kar nekaj časa in truda-od postavitve lestve,... :icon_haha: :zajec:) Slikal sem kar od doma.Če bi pa vedel,da bo tako izrazit prehod nevihte bi pa šel kam drugam,kjer bi lahko zajel celo nevihtno dogajanje oziroma panoramsko sliko nevihte.Se bolj po redko odpravim na čejs:Do zdaj sem šel na čejs le približno štirikrat.
Čas: Malenkost po tem,ko je prenehal delat radar padavin(nevem natančnega časa),mislim pa,da bi si lahko pogledal točen čas v kakem arhivu,ko je šlo tole mimo.

@SiriusB je to shelf cloud z oblačnim zidom?

lp

zevs.si[move]

gregach

To so ostanki nevihte, ki sem jo tudi jaz poslikal.
"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."

wisky

VP Tezno pri Mariboru postaja  PRIMUS SOLAR -IT.
HW, WSWIN, WUHU, WEBCAM Prestigio PWC 320

paradolf

Dobro ujeto  :icon_wink:
Ja, včasih bi prišla prav kakšna panorama ali pa nekaj manj milimetrov na objektivu da se da razbrati vse strukture na nevihti. No, tukaj vseeno ni tako težko spregledati mezociklona in wall-a. :)
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

Mraz

Thor

Citat od: gregach dne 05. Julij 2012, 22:21:27
To so ostanki nevihte, ki sem jo tudi jaz poslikal.

Se je videlo,da prihaja ravno od vas :icon_haha: :zajec:.Na tisti sliki,ki jo je citiral sriusB se žal ne vidi oziroma je malo pred tem bil na njenem desnem delu zelo nizek inflowtail zelo temne barve,ki je skoraj drsel po tleh. Je pa bil od same celice zelo oddaljen kar je dajalo vtis ogromne skoraj "ameriške" strukture.Bom še poizkusil poiskat kako sliko tega. ::) :zajec: lp
zevs.si[move]