ZEVS Forum

Prenos podatkov na splet brez prižganega PC-ja

Začel/a MaRkUš, 09. April 2012, 17:42:23

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

MaRkUš

Pozdravljeni,

kot že veste, si že 2 leti ponosno lastim Davis vantage Pro 2, na kateri imam zaenkrat še zmeraj 100% prenos podatkov. Sedaj pa k problemu oziroma stvari: rad bi dajal podatke na splet brez prižganega PC-ja. Sicer ima proizvajalec vremenskih postaj Davis na voljo neki IP priklop na router, katerega samo priklopiš na konzolo in router in ti postaja samodejno prenaša podatke na splet, brez računalnika. Vendar to stane kar nekaj denarja ( a še vedno je to zadnji up ). Torej, zanima me, če bi znal kdo to urediti po svoje, ima dosti znanja, da to nekako naredi ali pa vsaj kakšen predlog. 

Najlepša hvala!

marko30

TgT

SheevaPlug ali GuruPlug, cena okoli 80€ software je lahko meteohub, potrebno je kupiti licenco, ali pa kakšen  weewx oz. wview, oba sta free

MaRkUš

Citat od: TgT dne 09. April 2012, 21:33:38
SheevaPlug ali GuruPlug, cena okoli 80€ software je lahko meteohub, potrebno je kupiti licenco, ali pa kakšen  weewx oz. wview, oba sta free

Uf, hvala za tak odziv. Se pravi, kupiti moram SheeevaPlug ali pa Guruplug, na katerega moram potem naložiti meteohub oziroma kakšen free program. Ne vem pa kako bi program naložil na plug, saj na tem področju nimam pojma in kje lahko kupim te stvari?

Pa še enkrat hvala!!!

MINIMAX

Malo drag tale hardware; 250$ ?  ???  A se ne da kaj cenejšega sestaviti?
MINIMAX
Lj-Polje

gore

Kot verjetno veš, sem imel jaz namen kupiti Raspberry Pi (ali kaj podobnega), na zadevo namesti Linux in vremensko programsko opremo, ter vstaviti Wifi. Ampak sem obupal, ker Rasperry ni dosegljiv, hkrati pa je tudi malo podhranjen (če bi imel gor tudi web server), ostali pa so še kar dragi. Skoraj tako kot poceni prenosnik.
Druga slaba stran pa je bila, da za Linux nisem našel programske opreme, ki bi mi ustrezala (čeprav sem v osnovi iskal prav Linux rešitev). Nekaj me je pri vsakem motilo. Zato sem pristal na prenosniku z Windowsi in Cumulusom. Dobra rešitev, čeprav bi si želel kaj manjšega - mogoče kdaj kasneje, saj se trg za tiste male naprave šele prav razživlja. Sem pa Windowse oskubil na minimum (servisi, programje) in ugasnil vso nepotrebno strojno opremo (zaslon). Za nekaj časa bo ta rešitev kar v redu. Ideja pa je bila res takšna, kot sem prej napisal.
Tiste narejene stvari pa so enostavno predrage. Tak HUB (meteo, weather ...) ni toliko vreden, saj je po vsebini vsak router zmogljivejši in precej cenejši. Pri Acurite imajo neko solidno rešitev, ki pa zadnjič, ko sem kupoval, ni bila na voljo - bo poleti in samo za njihove postaje.

gore

Citat od: Robert.R dne 11. April 2012, 16:42:08
En star prenosnik za par €, ki zmore XP-je in je zadeva cenovno zelo ugodna in koristna in enostavna...itd...

Ja, to sem potem jaz uporabil ... :praise: malo optimizacije za čim manjšo porabo in deluje.

Mraz

Citat od: Robert.R dne 11. April 2012, 16:42:08
En star prenosnik za par €, ki zmore XP-je in je zadeva cenovno zelo ugodna in koristna in enostavna...itd...

Tako imam jaz urejeno  :icon_wink:

max

Še bolje kot XP-ji je windows server2003, gor pa priklopljena samo VP in spremljevalni programi :buttrock:

Odkar sem prešel na ta način, mi računalnik ni še niti enkrat zabrejkal, prej je bil večkrat potreben reset(2x na mesec), ker so se mi je XP  obešal... :P

gore

Citat od: max dne 12. April 2012, 07:52:17
Še bolje kot XP-ji je windows server2003.  :buttrock:

Sem imel namen uporabit WinServer 2003, vendar ima večje sistemske zahteve, prenosnik pa je precej podhranjen in sem raje vzel XPje.

Gorazd

Citat od: gore dne 12. April 2012, 07:54:40
Sem imel namen uporabit WinServer 2003, vendar ima večje sistemske zahteve, prenosnik pa je precej podhranjen in sem raje vzel XPje.
Prosil bi te, če lahko malo razložiš te zahteve za obe varianti. Sem tudi sam nabavil star prenosnik, ampak se ne spoznam prav zlo na te reči. Da bi tudi jaz vedel, kaj lahko naložim nanj. Pa še to, kako se izključil delovanje nepotrebnih programov na xp-jih, da se ne zaženejo ob vklopu računalnika.
Hvala,
Gorazd

Mejte se radi

gore

Citat od: Gorazd dne 12. April 2012, 09:18:13
Prosil bi te, če lahko malo razložiš te zahteve za obe varianti. Sem tudi sam nabavil star prenosnik, ampak se ne spoznam prav zlo na te reči. Da bi tudi jaz vedel, kaj lahko naložim nanj. Pa še to, kako se izključil delovanje nepotrebnih programov na xp-jih, da se ne zaženejo ob vklopu računalnika.
Hvala,
Gorazd

http://www.petri.co.il/hardware_requirements_for_windows_server_2003.htm so sistemske zahteve za Server
http://support.microsoft.com/kb/314865 za Windows xp

Potem pa paziš, da naložiš čim manj in le najbolj potrebno. Velja tako za sam sistem, kot za dodatne programe (torej nobene nepotrebne navlake - nič). Ustaviš kakšen nepotreben service, izbereš, da naj sistem deluje za čim boljši izkoristek (v Computer ...), umakneš background sliko ... skratka vse in ugasneš zaslon, saj računalnik dostopaš na daljavo. V Lunuxu gre še bolj  :icon_haha: