ZEVS Forum

davis vantage pro 2-merilec hitrosti vetra

Začel/a mzdk78, 25. Marec 2012, 09:58:23

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

mzdk78

Zanima me, ali je kdo soočen s podobno težavo: merilec smeri vetra deluje, merilec HITROSTI vetra pa ne?! S prostim očesom vidim, da se merilnik vrti (sicer počasi), na konzoli pa vztrajno kaže 0?! Kaj naj naredim, oz.kje bi lahko bila napaka?

alze

<- Klik

wisky

VP Tezno pri Mariboru postaja  PRIMUS SOLAR -IT.
HW, WSWIN, WUHU, WEBCAM Prestigio PWC 320

mzdk78

Oblak69

Citat od: mzdk78 dne 25. Marec 2012, 09:58:23
Zanima me, ali je kdo soočen s podobno težavo: merilec smeri vetra deluje, merilec HITROSTI vetra pa ne?! S prostim očesom vidim, da se merilnik vrti (sicer počasi), na konzoli pa vztrajno kaže 0?! Kaj naj naredim, oz.kje bi lahko bila napaka?

Kot omenjaš, si VP Davis nabavil pred kakim tednom. Imaš to težavo že od vsega začetka, ali se ti je to začelo dogajat danes?

Lp

mzdk78

Citat od: Oblak69 dne 25. Marec 2012, 17:48:46
Kot omenjaš, si VP Davis nabavil pred kakim tednom. Imaš to težavo že od vsega začetka, ali se ti je to začelo dogajat danes?

Lp
To se mi pojavlja od začetka. Anemometer je zaznal le en sunek vetra (po moje ob montaži), od takrat pa nič več!

Oblak69

Potem pa mogoče nisi pravilno montiral ali pa si v nastavitvah kaj pomotoma uredil :shrug:

mzdk78

Citat od: Oblak69 dne 25. Marec 2012, 18:44:35
Potem pa mogoče nisi pravilno montiral ali pa si v nastavitvah kaj pomotoma uredil :shrug:
Ali bi pomagal kakšen reset konzole?

Oblak69

Citat od: mzdk78 dne 25. Marec 2012, 19:46:41
Ali bi pomagal kakšen reset konzole?

Lahko probaš. Kako pa imaš nastavljeno v WeatherLinku/Setup/Set Wind - v cup size moraš imeti označeno large :shrug:
In jaz bi še enkrat pogledal vse vtičnice na postaji, v katere je vstavljen kabel za vetromer.

Pihe

Sicer sem ti že v mailu napisal,ampak ti lepim še odgovor od Davis tehnične službe.Izgleda, da je ta "problem" zelo pogost pri novopečenih lastnikih teh postaj, saj ga drugače ne bi uvrstili med "Troubleshooting".;-)
Po moje je pri tvojem vetromeru točno to, kar pišejo tu: http://www.davisnet.com/support/weather/faq/answer/index.asp?ProdFam=2&faqCat=3&faqid=5 .
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

max

Citat od: alze dne 25. Marec 2012, 11:01:59
Poglej, če se ni slučajno odtisnil vijak kateri drži šalčke na osovini

Citat od: Pihe dne 25. Marec 2012, 23:09:19
Sicer sem ti že v mailu napisal,ampak ti lepim še odgovor od Davis tehnične službe.Izgleda, da je ta "problem" zelo pogost pri novopečenih lastnikih teh postaj, saj ga drugače ne bi uvrstili med "Troubleshooting".;-)
Po moje je pri tvojem vetromeru točno to, kar pišejo tu: http://www.davisnet.com/support/weather/faq/answer/index.asp?ProdFam=2&faqCat=3&faqid=5 .

To bo to  :icon_arrow:

Pihe

Citiraj iz: alze na 25. Marec 2012, 10:01:59
Poglej, če se ni slučajno odtisnil vijak kateri drži šalčke na osovini

Citiraj iz: Pihe na 25. Marec 2012, 22:09:19

To bo to  icon_arrow

Ker lastnik postaje sam nič ne napiše, naj pa jaz: vzrok je bilo je točno to,kar smo napisali zgoraj. :icon_arrow: :icon_wink:
Torej nikakršna okvara, temveč prepovršno sestavljen vetromer. :shrug:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

TgT

V navodilih izrecno piše, da je potrebno dobro pritrdit :)

Oblak69

mzdk78, ti je kaj uspelo popravit? Poročaj, mogoče bo imel kdo podobne težave in bo tako lažje rešil napako.

lp

wisky

Daviske, daviske, tako drage pa takšni problemi!? UF :banghead:
VP Tezno pri Mariboru postaja  PRIMUS SOLAR -IT.
HW, WSWIN, WUHU, WEBCAM Prestigio PWC 320