ZEVS Forum

Wswin

Začel/a jože, 15. Maj 2007, 08:32:39

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 2 Gosti gledajo to temo.

max

Ha!!!!!!....@Robert, si mi odprl oči, sedaj sem se spomnil, v katerem grmu tiči zajec :icon_wink:
@Mraz, koliko programov uporabljaš? Hkrati mislim?
Če bi rad zajemal z več programi, moraš uporabljati Virtual com port emulator
Dobro si preberi in poizkusi ;)

Oblak69

Ja, saj mu tud Com Port1 vseskozi zavrača

Mraz

KONČNO !!! DELA !!!  :clap:

@Max in @Oblak69 zdaj sta si zaslužila eno  :beerchug:

Hvala vama za pomoč.  :icon_wink:

Oblak69

No, pa je ratalo. In kje je bil haklc?

Mraz

Citat od: Oblak69 dne 04. September 2011, 14:31:19
No, pa je ratalo. In kje je bil haklc?

Ta program sem dol potegnil ki mi ga je Max predlagal, naredil vse tako kot je bilo v vodiču in delovalo je  :smash:

max

Vidiš.........:icon_confused:...več glav skupaj več ve  ;D :icon_wink:

Vodič je pa napisal @TgT,  po njegovi zaslugi imamo lahko toliko navlake obešene na eno postajo :zaba: :icon_lol:

joze

Citat od: max dne 04. September 2011, 13:59:19
Če bi rad zajemal z več programi, moraš uporabljati Virtual com port emulator
Dobro si preberi in poizkusi ;)

Zanimivo, da meni ta emulator nikoli ni hotel delovati.  :icon_question: :shrug:

max

Citat od: joze dne 04. September 2011, 15:12:18
Zanimivo, da meni ta emulator nikoli ni hotel delovati.  :icon_question: :shrug:

Je že @Pihe napisal, da ne dela vredu z Cumulusom, WeatherLink-om in WsWin-om skupaj....

Mraz

Imam eno težavo z prikazovanjem tlaka v WSwinu: od začetka tlak kaže pravilno, tako kot na postaji, čez nekaj časa pa tlak naraste na 1100 hPa in se ne spreminja. Kako odpravim težavo?

max

Citat od: Mraz dne 05. September 2011, 16:16:09
Imam eno težavo z prikazovanjem tlaka v WSwinu: od začetka tlak kaže pravilno, tako kot na postaji, čez nekaj časa pa tlak naraste na 1100 hPa in se ne spreminja. Kako odpravim težavo?

Težava je v branju podatkov iz drugega programa......
Jaz bi v tvojem primeru naredil tako, da ti wswin bere podatke direktno iz postaje, saj imaš virtual port, pa se izogneš še tistemu watching file......

max

Citat od: Robert.R dne 06. September 2011, 10:57:43
Sami si delate probleme...in potem se čudite...
Ne vem zakaj je vam ni dovolj samo en program??? Zakaj?

WsWin ima zelo doer grafični prikaz podatkov, drug program zelo enostaven hitri pregled, tretji.....itd......
Sicer pa....vsak testira in izbere/se ustali pri tistemu ki mu najbolje ustreza..... :shrug:

Poizkusi, pa bomo potem lahko lažje debatirali  :icon_arrow:

Mraz

Citat od: max dne 06. September 2011, 07:37:13
Težava je v branju podatkov iz drugega programa......
Jaz bi v tvojem primeru naredil tako, da ti wswin bere podatke direktno iz postaje, saj imaš virtual port, pa se izogneš še tistemu watching file......

Ja saj to bi blo najbolje.. Ampak nevem kako se to naredi.  :icon_rolleyes:

max

Citat od: Mraz dne 06. September 2011, 17:21:44
Ja saj to bi blo najbolje.. Ampak nevem kako se to naredi.  :icon_rolleyes:

Hej,.......isto kot si sedaj naredil.....samo pogledaš če WsWin podpira tvojo postajo in jo pač izbereš, pustiš pa prazno tisti watching file...

vaillant

Hojla društvo! Mam težavico, ki je očitno še noben ni imel. WsWin mi javlja tole: (Ws_10_11.dat) - no WsWin-Data file ... Če zadevo pogledam v direktoriju wswin-a - pa ta datoteka je. Graf je prazen, tudi enega podatka ni gor. Sem na novo inštaliral WsWin - isto. V HW imam vse podatke.  :banghead:
Ima kdo kakšno idejo, kaj bi lahko bilo narobe oz. kako rešiti to? Začelo se je pa pred cca 14. dnevi - po Windows update-u  :icon_mad:

A bi pomagalo, če skopiram prejšnjo dat datoteko (Ws_09_11.dat) in jo preimenujem v Ws_10_11.dat ?

Pa glih zdej, ko so vremenski dogodki zanimivi  :icon_sad:

:wavey:
VP aktivna od 20.2.2009

vaillant

Hvala za hiter odgovor in nasvet   :beerchug:

Poročam popoldan, ko bom lahko tole doma sprobal.

:wavey:
VP aktivna od 20.2.2009