ZEVS Forum

Funnel 22.07.2011 Slovenska Bistrica

Začel/a Thor, 22. Julij 2011, 12:25:36

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

SiriusB

@max: bežen pogled na tvoje poste z boldanim in podčrtanim res daje vtis umirjenosti  :beerchug: Bi pa rekel, da mogoče tudi ti še enkrat pogledaš vnos v ESWD, deluje da je morebiti prišlo do napake pri vnosu do napake pri datumu. Razen če so imeli en funnel pri Slovenski Bistrici včeraj, ob 11:45 LT in enega danes, ob 11:45 LT.

Sicer sem tudi sam na tem forumu večkrat postavil vprašanja pri nekaterih vprašljivih ali nepodkrepljenih trditvah (vprašljive intepretacije struktur pri nevihtah, nepodkrepljene trdtive, ...) pa bolj al manj nikoli nihče ni prišel ven z odnosom 'dokler ni potrjeno ne obstaja'. Me sicer osebno ne moti kaj dosti, ampak včasih so nekatere trditve še malo bolj vprašljive kot tale današnji funnel.

max

Ja dobro saj vem da vam grem v nos, nad nekoga se pač morate spravit in to je tisti ki je ponavadi najbolj izpostavljen in hoče imet red na forumu :icon_neutral:

Citat od: SiriusB dne 22. Julij 2011, 17:42:22
@max: bežen pogled na tvoje poste z boldanim in podčrtanim res daje vtis umirjenosti
Kajdrugega boš pa pričakoval od moderatorja kot pa stalna opozorila, ki so pa, ne boš verjel, vedno enaka in glej ga zlomka nobeden si jih ne zapomne, potem sem pa jaz tisti ki je tečen? :icon_kava:

Thor, mene samo motijo datumi, nič drugega, SiriusB, pri takih zadevah kot je tale ESWD, tudi ne bi smelo prihajati do napak, se ti ne zdi?
In spet sem jaz zraven, kjer se pojavijo kakšne napake  :icon_question:.....

A je vredu, nič ni boldano, da ne bom spet tečen....

Pa tista  'dokler ni potrjeno ne obstaja' ni moja izmišljotina

EDIT: Kdo je pa sedaj popravil to zdevo na ESWD?  A se bo kdo zdaj meni opravičil, ker me je zavedel s podatki in sem bil kriv ker dvomim Aaaaaaa????

Thor

Spodaj približen prikaz kraja nastanka funnela:1.Mesto nastanka,2.Velikost oblaka

Spodaj je pa slika,ki je nastala približno pol ure do ene ure po videnju funnel-a.Oblak se je že dokaj odmaknil od mesta nastanka.

Spodaj pa slika oblaka slikanega pred pol ure-sem šel na malo ven na razgledno mesto,da sem naredil obljubljeno sliko  :zajec:

Lp! Thor

zevs.si[move]

MaRkUš

Pogovarjal sem se z @Capillatusom in potrjuje ta funnel cloud, ker ga je videl na lastne oči.

max

Ja, in kdo je sedaj popravil zadevo na ESWD, a se bo kdo sedaj meni opravičil ker sem bil zaveden in dvomil?????

Thor

Končno še en,ki ga je videl :icon_cry:
@Max Koliko ljudi je potrebnih,da ESWD potrdi nastanek funnel-a brez fotografij? :zajec: :beerchug:
zevs.si[move]

max

Citat od: Thor dne 22. Julij 2011, 18:22:27
Končno še en,ki ga je videl :icon_cry:
@Max Koliko ljudi je potrebnih,da ESWD potrdi nastanek funnel-a brez fotografij? :zajec: :beerchug:

Ne vem, važno da je po mojem opozorilu stekla akcija :icon_rolleyes: sedaj vse popravljeno, nobeden nič kriv, jaz pa žrtev in krivec za nastalo štalo :icon_razz: sem že navajen, sedaj se mi še fajn zdi da sem dregnil v "osje gnezdo"  :icon_rolleyes: :icon_lol:

Thor

@Max Jaz te ne krivim :icon_lol: Verjetno bi vsak na tvojem mestu podvomil v izjavo enega človeka brez fotografij in po možnosti nepoznavanja osnov vremena-kot je razlikovanje funnela in oblaka v obliki lijaka.Tudi jaz bi verjetno,če je pa nekaj očividcev pol je bolj sigurno :icon_wink:

zevs.si[move]

SiriusB

@max: v ESWD je bilo vnešeno še preden se je ta tema 'razvnela'. Res pa je, da bi morebiti datum ostal  napačen če se tema ne bi razživela, pri čemer imaš vlogo tudi ti. In vsi ostali. Hotel sem izpostaviti, da bodo ljudje IMHO bolj pripravljeno poročati o neobičajnih in redkih vremenskih dogodkih, če se njihova poročila in pričevanja obravnava kritično, a ne podcenjujoče. Si videl funnel? OK. Povej kje, kako in zakaj in bo v odsotnosti drugih dokazov ostalo na nivoju pričevanja ene priče. Če pa uporabniki foruma (in gostje, ki jih je še precej več) za odgovor vidijo same capse in podobno... dvomim, da bo kaj dosti poročil.

Sicer pa mislim, da se ni treba postavljati v vlogo žrtve. Moderiranje foruma je pač včasih nehvaležna naloga, ampak IMHO je najbolje 'Leading by example'. Glede na to, da je tak pojav lokalnega značaja je najbolj verjetno, da ga bo videlo razmeroma malo oseb in se ga izplača vzeti resno – pobrati ustrezne podatke (se zahvalit za posredovane podatke) in pogledati če pride še kakšen. Tukaj so bilo med prvimi odgovori vse od Capsanih do tega, da ima OP shit telefon ker nima gor fotoaparata? :)

@thor: če podaš svoje videnje karseda natančno (po svojih močeh) lahko drugi, ki pojave poznajo bolje in znanjo podrobno analizirati pogoje (če je do tovrstnega pojava sploh lahko prišlo, oz. na podlagi pogojev ugotovijo za kakšen pojav gre). Sicer pa se ti to, da nimaš fotoaparata s sabo zgodi parkrat, po tem ga pa nosiš s sabo vedno ;)

EditMax:  :icon_wink:

Thor

@SiriusB
@thor: če podaš svoje videnje karseda natančno (po svojih močeh) lahko drugi, ki pojave poznajo bolje in znanjo podrobno analizirati pogoje (če je do tovrstnega pojava sploh lahko prišlo, oz. na podlagi pogojev ugotovijo za kakšen pojav gre)

Se strinjam.Le tako lahko drugi,ki znajo analizirati vremenske pojave potrdijo za nastanek/pojav njih in verjetno pripomore k boljšemu napovedovanju vremena z tem tudi ekstremnih pojavov kot  je toča,vrtinci,... :zajec:
zevs.si[move]

paradolf

Mislim da ste se dovolj razpisali. Če ima kdo še kakšno koristno informacijo na dan z njo, sicer pa prosim da tole ne prerase v nekaj kar si ne želimo. :police:
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

matrix

jeej nova tema funnel :zaba: :zaba: ...nažalost brez slike. :( Če opaziš zanimive strukture le vzami nekaj za slikat zraven..sicer pa nevem kateri telefon nima fotoaparata ??? drugače pa  :buttrock:

Duzek

In na koncu bo padal sneg, kot že pred tisoč let.

http://bohinjska-bistrica.zevs.si