ZEVS Forum

Trenutno vreme ( 01.06. do 15.06.2011 )

Začel/a Aquatic, 01. Junij 2011, 07:09:32

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

ribncan

Tudi v Prigorici pri Ribnici smo imeli nevihto z izjemno močnim polurnim nalivom. Koliko dežja je padlo, težko rečem, ker nimam dežemera.

roky

Zbilje: V lublani je bila nevihta,ko je na poti do nas razpadla. Padlo  je samo 0.5 mm dežja. V daljavi nekje grmi ampak se ne vidi,ker so taki oblaki kot koprena :shrug:.

T zunaj je 20.0°C
vlaga 84%
veter piha s hitrostjo 5,2 km/h 1 Bft ob 13:34

drugače zdaj ni nič posebnega :shrug:

LP!  :wavey:

Dejan

Nas je pa prešla krajša ploha, ki je za sabo pustila 0,6mm padavin, sedaj je pa spet nažgalo sonce, pognalo temperaturo navzgor na 22,4°C, vlaga 87%, rosišče pa že čez 20°C, 20,2°C
v okolici grmi.

lp
Davis Vantage Pro 2 Aktiv Plus Spezial

http://ravenskavas.zevs.si

gandalf

Zajela nas je nevihta z točo  :icon_exclaim: Grmi  :icon_exclaim:
Stanje 15:10

T= 19,3°C   
Rosišče: 14,2°C
Vlaga= 75%
Tlak=1013.0 hPa
Padavine= 3,4mm
Piha Veter= 10,0 km/h smer SV     
Max zabeležen sunek  20.5km/h  ob 15:05 smer SZ   

Capillatus

tudi nas je zajela nevihta s točo (ista kot gandalfa), toda ne grmi, ampak treska. :icon_biggrin: :buttrock:

gandalf

Koliko je videt po radarski sliki padavin bo tale nevihtna celica, ki je mimo mene šla. Potuje v smeri MB  :icon_exclaim:

RAIN RATE 7,41mm/min
Do zdaj padlo 8,7mm  :icon_wink:

EDIT: 15. 45

Prenehalo  clap
V dežemer nakapljalo lepih 13,1mm padavin z nekaj male toče z premerom 0,5mm  icon_wink
Temperaturo se je spustila na T= 15,9°C

roky

Zbilje: Končno se je oblačnost umaknila, posijalo je sonce. Danes pa ni sekalo(treskalo) kot včeraj, mogoče še bo :shrug:.

Temp zunaj je 20.6°C, malo se je otoplilo
vlaga 85%
vetra danes ni veliko, pihal je samo 6,9 km/h 2 Bft ob 14:14

LP!  :wavey:

Stormchaser

Nebo nad Ljubljano pred dobre pol urce , ko so bili nad nami oblaki nevihte nad Dolenjskem :D  !Trenutno se v Lj. Center jasni

P.S.:Tista SC nad Dolenjskem prerastla v Bow echo sistem.Verjetnost za dokaj močan nevihtni piš velika, ravnotako za točo.

blazek

Hud naliv pri nas, jedro s točo gre pa vrjetno nad Šentjernej in okolico.

kripelj

V mb ni bilo hujšega, le močan naliv, z nekaj zrni toče vmes, ki pa niso presegala 1cm, pa še bolj mehka toča je bila... se je pa naredil shelf, ki sem ga tudi poslikal, trudil sem se ujeti kakšno dnevno strelo, a je bilo razelektritev premalo  :shrug:

stajercx

pri nas pred pol ure le nevihta, brez piša

temperatura (znova narasla): 24 °C

mat89

pretežno oblačno
T:20,1.C
Tmax:27,4.C
Veter:5km
Veter max:24,1km
Padavine danes:1,6mm rano zjutraj
Nevihte so nas obšle

joze

Ravna pri Ligu, zmerna koprena oblačnost. Sredi dneva
je grmelo vendar brez padavin.

Temperatura 20,1 °C
Max danes 22,5 °C ob 12:59
Rosišče 16,3 °C
Vlaga 79 %
Pritisk 1010,2 hPa, pada
Padavine danes 26,8 mm
Max sunek danes 24,1 km/h N-NW 2 Bft ob 02:06

krispy123

Danes sem šel malo na Kozjak da bi ulovil kakšne strelo,razelektritve so bile nekoliko preveč daleč in zato sem uspel dobiti samo dve.
Ob prihodu nevihte se je ohladilo na 20.5C.Nevihta ni bila preveč fotogenična,vendar sem jo vseeno slikal.
Pred nevihto:

Ter še 2 streli, moram pa povedati da je bilo izjemno težko sploh kakšno dobit.

Trenutno se je nekoliko razjasnilo, in skozi oblake je pogledalo sonce pri temperaturi 22.4C.
Pričakoval sem še kakšno nevihto, vendar kot kaže ne bo več nič.No bomo videli.

JaniS

Ljubljana, Male Vižmarje, 19:25

Temperatura: +23,0 °C   (Tmin danes: +16,3 °C ob 5:40, Tmax danes: +24,1 °C ob 17:54)

Pritisk: 1011,6 hPa - pada

Vlaga: 69 %

Rosišče: +17,1 °C

po polurni nevihti ob enih, je še nekaj časa rosilo, potem pa se je delno zjasnilo in temperatura je šla spet gor . . .