ZEVS Forum

Članek RTVSLO: "Nastanek toče spodbuja bakterija", 26. 5. 2011

Začel/a medovreme, 26. Maj 2011, 11:18:28

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

medovreme

Kaj je na obzorju?

Capillatus

Ah ja... Bom na kratko, ker je za mano bolj slab dan in se mi ne da več pisat. :)

Pri temperaturah nižjih od -30°C, in vzgornikih ki so hitrejši od 100km/h, mislim da ni ravno važno koliko teh bakterij je v ozračju. Tako ali tako te bakterije pridejo v nevihto s pomočjo vzgornika in ostalih vertikalnih gibanj. Res je kar piše o značilnostih teh bakterij, toda tistih nekaj metrov, za kolikor vplivajo na spremembo ledišča, toča preleti s takšno hitrostjo da se ne pozna ravno kaj veliko na njeni velikosti, če sploh. :)

Res ne vem od kdaj se mikrobiologi ukvarjajo s meteorologijo.  :icon_biggrin:

Sicer pa zanimiv članek, to pa priznam.

Edit: In ja, vem da članek govori o nastanku, toda ta je bolj slabo napisan, v stilu naših novinarjev. Ta novica je že malce starejša, tako da je članek že bil tudi objavljen na BBC in CNN pred časom...

Še tole:  :icon_smile:
Treba je tudi pogledati na čigavi plačilni listi so ti znanstveniki. Se nebi čudil, če bi čez nekaj časa nastal članek, da ˝globalno segrevanje˝ vpliva na večje število teh bakterij in s tem na večje število toče...
Lahko se pa začnete tudi o chemtrailih pogovarjati, ali pa HAARP in podobnih neumnostih, kot v komentarjih pod člankom... Ko sem šel brat tiste komentarje, se mi je dan še precej bolj poslabšal...  :icon_biggrin:
Tako ali tako so te bakterije in še 1000 ostalih prisotne v vseh mikrodelcih, ki so potem ˝uporabljena˝ iz strani nevihte, kot kondenzacijska jedra za nastanek toče.

medovreme

Kaj je na obzorju?