ZEVS Forum

Prenos podatkov iz WsWina v Excel in risanje grafov

Začel/a Domček, 18. Marec 2011, 23:23:27

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Domček

Pozdrav!

Zanima me kako prenesti vremenske podatke iz WsWina v Excel, tako, da bi se iz posameznih podatkov dalo narediti grafe. Ker sedaj, ko prenesem mesečne podatke v Excel, mi jih vse natlači na en kup, v en stolpec, in se ne da nič naredit iz te zmešnjave. Je pa tudi res, da se jaz ne spoznam ravno dobro na Excel, tako da bi mi vsakršna pomoč prav prišla.

Hvala! :icon_biggrin:

LP :wavey:

Ciril

Uporabi Podatke - Besedilo v stolpce... Seveda govoriva o CSV datotekah.

LP Ciril

Domček

Tole nastane, ko mi WsWin vrže podatke v Excel: http://file.si/files/33222_stkpn/EXP03_11.CSV

Kako lahko zdaj iz tega zajamem npr. samo temperaturo (za temperaturni graf), ali pa samo veter itd., ko so pa vsi podatki natlačeni v enem stolpcu. ???  A se jih da tako razporedit, da bo vsaka spremenljivka v svojem stolpcu?

TgT

Boš pač moral .csv pravilno uvozit v Excel, nastavit pravilno ločilo, ki meji podatke.

Lluka

ja je..ena formula je v Excelu.... ki razčleni na stolpce...(nekaj mesecev nazaj delal) pa šel zdej iskat tisto "funkcijo"če bi se spomnil kaj takrat "klikal"....pa se nit približno ne spomnim,kaj takrat napravil.

EDIT =  možgani so mi na paši... :D

TgT

Pa to ni formula, vse to se mora narest pri uvozu CSV datoteke...

Domček

In kako / kje se to nastavi? Tam v WsWinu pri Exporting nimaš nič za nastavljat. :icon_question:  Saj ločila so vmes (vejice), samo podatki so vsi v enem stolpcu in se ne da kopirat posameznih za izdelavo grafa.

TgT

V Excelu moras dolocit kaj je delimiter.   

Fantje, a ne znate strica po imenu Google vprasat??

Domček

Še nekaj "neumnih" vprašanj:

Ali se da iz stolpca s podatki zbrisat vsako tadrugo vrednost (da bi jih bilo pol manj)? Tako, da bi označil cel navpični stolpec, potem bi pa zbrisal vsako tadrugo vrstico v njem.

Pa kako obrnit podatke iz vodoravnega v navpični stolpec, tako, da bo vsak podatek v svoji vrstici?

:icon_question:     :icon_redface:

Ciril

Citat od: Domček dne 20. Marec 2011, 16:26:04
Pa kako obrnit podatke iz vodoravnega v navpični stolpec, tako, da bo vsak podatek v svoji vrstici?

Skopiraš in daš posebno leplenje, kjer odkljukaš transponiraj. Za prvo pa...

LP Ciril