ZEVS Forum

Vremenska postaja Griže(Žalec)

Začel/a max, 05. December 2007, 10:59:13

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

joze

Citat od: max dne 11. December 2010, 14:00:07
Zamenjane baterije na Anemometru  :buttrock:
Držale od september 2009

To pomeni, da ti solarne celice ne delujejo pravilno!

TgT

Ja, mogoče da ni problem v solarnih celicah ampak v povezavi z polnilnima baterijama.

polo

Šrtomar Max bo že vedel kako se pomerijo celice, če delujejo pravilno  ;)
Nobena baterija pa ni za večno. Ene pobere prej, ene kasnej.

max

Citat od: TgT dne 12. December 2010, 13:49:47
Ja, mogoče da ni problem v solarnih celicah ampak v povezavi z polnilnima baterijama.

Verjetno bo problem v Akumulatorčkih, jih bo treba prečekirat :icon_question:

TgT, ti imaš WMR-jko?, si že sploh kdaj menjal baterije na solarnih komponentah?

TgT

max

Grem kar zdajle v akcijo, bom prečekiral najprej pri dežemeru(so tudi znaki iztrošenih baterij), in naredil meritve solarnih celic, ravno sonce sije ;D

max

Sem si kar mislil, kaj bo......Solarne selice ne dajo nič od sebe, verjetno vse tri, ker sem že povsod moral vsaj 1x menjati baterije v treh letih
S sinom sva imela Solarni modul za dežemer narazen, acumulatorčki so OK, sicer so bili prazni, ampak so sprejeli vase 200mAh :icon_eek: Čudim se zato, ker imajo tudi kapaciteto tolikšno. Torej so tipi top.
Zdaj se pa sprašujem, če se mi sploh splača...En tak modul 3V-45mA(kolikor bi rabil), pride malo manj kot 10€, če kupujem baterije jih imam pa za to ceno skoraj 10let ;D
Ne bom šel v to, bom kar baterije menjaval, saj že pokadim na dan za en senzor štroma(beri 2 baterije)  :icon_lol: :icon_lol:

TgT

Hehe  :icon_mrgreen: :icon_wink: Še vedno si na boljšem kot marsikdo drug  :icon_arrow:

max

To pa vem, mi ni treba parcelo kablirat  :icon_lol: :icon_lol:

max

Izgleda, da se mi je sinoči malo pred 23h uro ustavil VP računalnik :icon_question:
Trenutno pa sem v službi :banghead:
Nič, bom probal vmes kaj zrihtat, bojim pa se, da mi je crknil comp ???

EDIT:
Sem skočil domov in glej ga hudimana, vse je laufalo, na koncu sem moral iz switch-a potegnat napajalni kabel in  nazaj noter :zaba:
Po treh letih obratovanja, se je obesil. Ne bi rekel za modem,.......ampak switch :P
A se je že komu to naredilo?? :icon_question:

max

Včeraj 14. Januarja je VP Griže praznovala svoj 3. rojstni dan, neprekinjenega obratovanja 24h/dan  :buttrock:
Motnje? :icon_question:  - postaja b.p.(brezhibno delovanje), razen nekaj izpadov zaradi električne energije in občasnih programskih krčev(ravno toliko da me spomni da jo imam) :icon_razz:

Pihe

Ma kaj je to še bovčanka? :icon_question:
Čestitam!
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

wisky

VP Tezno pri Mariboru postaja  PRIMUS SOLAR -IT.
HW, WSWIN, WUHU, WEBCAM Prestigio PWC 320

Oblak69

max

Citat od: Pihe dne 15. Januar 2011, 19:23:48
Ma kaj je to še bovčanka? :icon_question:
Čestitam!

Točno tako, @Pihe  :icon_mrgreen: 
Pa bo še delala, je v pravih rokah :buttrock: