ZEVS Forum

Trenutno vreme (01.12. do 15.12.2010)

Začel/a Lluka, 01. December 2010, 01:05:01

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

maticek07

Podkoren situacija:

Temp: -4.7C
Mocno Snezi z zameti
Visina snega 51cm (novega 10cm)

:beerchug: :beerchug: :beerchug:

pa se par slikc

snezna odeja

51cm

pa se husquvarna 10ps :icon_haha: :icon_haha: :icon_haha: :icon_haha:

Life is good :buttrock: :buttrock:

krispy123

Trenutno stanje je oblačno, do 12.00 je zmerno do močno snežilo, in do zdaj je zapadlo neverjetnih 16cm novega snega, zdaj seveda paža zmeren leden dež.
Na travi je snega 30cm , medtem ko ga je na ograji neverjetnih 37cm, .Temperatura je ves dan pod ledišče , zdaj je pri -1.1C.Mi pa je prijatelj povedal da je v mb skoraj za četrtino manj snega, približno 20cm mi je rekel da ga imajo, sicer pa neverjetna razlika na tako mali razdalji.Do zdaj je padal suhi sneg, nevarnost poledice je zelo velika.
Pričakujem pa v petek novih 20cm, morda bomo dosegli cifro 40cm, zraven je seveda še prisotno posedanje.

Edit: poglej si malo karte, pa modela kako blizu bo ciklon.Ki kaže do 20cm v večini Slovenije, 18mm v padavinah lahko znese ob negativnih temperaturah preko 20cm!!

Serpentinšek

Citat od: wetter dne 01. December 2010, 13:49:07
zapadlo 16 cm snega na 14 cm podlage (skupaj sedaj okoli 30 cm snega)

Aha, zdaj te pa mam. :police: Od kod zdaj 14 cm podlage, če si zadnjič razočarano pisal o samo 4cm?  
No, saj teh 14cm se mi zdi precej bolj realno kot 4cm - in v G.Gradu je podobno stanje.

DOMŽALE:
Od 11.15 dalje neka mešanica zrnatega snega, ledenega dežja in še česa. Po policah včasih prav zoprno ropota, od tal se kar odbija, na cesto pa ne grem za noben denar (no, za kakih 10 jurjev bi se že potrudil).  :icon_razz:
Sem se spomnil izraza, ki ga američani dostikrat uporabljajo in sicer "frozen mix." Kaj bi se matral in študiral ali pada babje pšeno, sodra, zrnat sneg ali karkoli že; rečeš da maš frozen mix in to je to.  ;D

Sneg se spet seseda, novega je ostalo kakšne 5cm, skupna odeja pa 16 cm. Natančneje bom pomeril jutri zjutraj.

LP iz pad. postaje Domžale :)
Naš kotiček v Bočni: https://i.postimg.cc/43ZXNMgc/Bocna-mix.jpg

Snoop

Citat od: krispy123 dne 01. December 2010, 14:07:30
Pričakujem pa v petek novih 20cm, morda bomo dosegli cifro 40cm, zraven je seveda še prisotno posedanje.

v petek če bo padlo 5cm je dosti, saj ni napovedanih obilnejših padavin za MB območje ;)....ne vem od kje tebi 20cm  ??? :icon_question:
I LeT My Little HoMiEs RiDe On YoU

dadek

Rahel dež ,ki zmrzuje... ob močnejših padavinah se meša z snegom.
Sicer pa pred dežjem zapadlo 10cm+  skupaj okoli 25cm.
-1,4°C
Lp

wetter

Citat od: Serpentinšek dne 01. December 2010, 14:10:56
Aha, zdaj te pa mam. :police: Od kod zdaj 14 cm podlage, če si zadnjič razočarano pisal o samo 4cm?  
No, saj teh 14cm se mi zdi precej bolj realno kot 4cm - in v G.Gradu je podobno stanje.

DOMŽALE:
Od 11.15 dalje neka mešanica zrnatega snega, ledenega dežja in še česa. Po policah včasih prav zoprno ropota, od tal se kar odbija, na cesto pa ne grem za noben denar (no, za kakih 10 jurjev bi se že potrudil).  :icon_razz:
Sem se spomnil izraza, ki ga američani dostikrat uporabljajo in sicer "frozen mix." Kaj bi se matral in študiral ali pada babje pšeno, sodra, zrnat sneg ali karkoli že; rečeš da maš frozen mix in to je to.  ;D

Sneg se spet seseda, novega je ostalo kakšne 5cm, skupna odeja pa 16 cm. Natančneje bom pomeril jutri zjutraj.

ja v petek je zapadlo skromnih štiri nato pa še v nedeljo 16 cm
tak da ne bit pametn!!!!

Edit Max: Če citiraš, citiraj pravilno!!!!!

Lluka

kaj pada? ... mešanica vseh vremenskih pojavov iz sledeče razpredelnice,razen dežja ki zmrzuje.

Pihe

Uf!Samo to lahko rečem. :icon_exclaim:
Zgodaj zjutraj sem odšel v N.Gorico in je kar močno snežilo,nato pa nekje od Doblarja navzdol bolj ali manj deževalo.V Go sta se dež in burja močno okrepila okrog poldneva in takrat sem se odpravil nazaj proti domu.Že od Deskel naprej poledenela cesta zaradi ledenega dežja in močne burje.Malo za Tolminom pa samo še sneženje(nekaj pršiču podobnega :icon_question:) in z vsakim kilometrom ceste več, je bila tudi snežna odeja debelejša.
Tu doma je očitno od jutra padlo kar kakih 30 cm snega,ki je skupaj s staro podlago sedaj debel od 40-45 cm(efekt posedanja močno prisoten!).
Temperatura raste in je trenutno -0,5, temperatura rosišča -0,9
97%
996,3 pada
Zima je zastavila,kot se zagre. :icon_wink:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

stog

Pri meni zopet snežinke med ledenim dežjem.
EDIT: Sneži.

herkules

vrata čepovanska dolina
oblačno
t=-1.6
zapadlo je 17cm precej zrnastega snega.
skupaj50cm
ti dežemeri so
pa ob sneženju izredno nenatančni
uloviv je 14l/m2--uresnici ih je padlo pa 30l/m2
lp

Oblak69

Zopet samo sneži in kar močno, prej od 12h dalje ledena zrnca oz. zrnat sneg (se pozna, da je še vedno na visoki n.v. temperatura okrog ničle) :icon_wink:

T=-3,4°C
Rosišče= -3,7°C
Veter iz vzhoda do 10km/h

Danes 15cm novega snega, skupaj 54cm (posedanje ). Sicer pa popolnoma suh sneg

gore

Tunjice - dežuje, pa frozen mix, pa spet močno sneži ...
Snega malo čez 20 cm.
Škoda, ker zadnji teden ni nekaj stopinj hladnejši.  :icon_cry:

lwzr

ljubljana, spodnja šiška

spet se meša sneg med zmrznjen dež

lp

edit: sneži

paradolf

Tudi v Dobrunjah so se med ledenim dežjem pričele mešati snežinke.
Očitno je to tisto okno o katerem sem pisal v drugi temi.

Edit: Sneži ;)
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

ANDONE

Lj. bežigrad-savsko naselje: leden dež z malo večjimi snežinkami..akcija  :smash:

paradolf..bravo!! svaka čast